Succes tweede herenteam volleybal Westenholte

Zwolle – Dinsdagavond 31 maart a.s. staat het tweede herenteam van volleybalvereniging Bas Autowas Westenholte voor de tweede keer in drie jaar in de bekerfinale van Rayon Hanze-Linde. Die avond speelt het team om 20.00 uur in sporthal d’Overtoom in Genemuiden tegen het derde herenteam van volleybalvereniging Steevast uit Steenwijk. 

 

De teams troffen elkaar voor de reguliere competitie al in Steenwijk (waar Steevast won) en spelen de week voor de finale de thuiswedstrijd voor Westenholte in het Anker in Westenholte. Het betreft hier de één-na-laatste thuiswedstrijd in het oude Anker, vanaf het volgende seizoen wordt er gespeeld in de nieuwe sporthal op de grens tussen de wijken Westenholte en Stadshagen. Dat de teams elkaar zo kort na elkaar treffen is volgens aanvoerder Marco Balster een situatie die zowel gunstig als ongunstig uit kan pakken. “Je leert elkaars manier van spelen alvast kennen, wat een voordeel is, maar datzelfde geldt natuurlijk voor de tegenpartij. En het team dat die week verliest zal, voor zover dat nodig is, nog meer gemotiveerd zijn om het in de finale beter te doen”.

Hoe het ook gaat, het team kijkt uit naar de finalewedstrijd. Balster: “Twee jaar geleden verloren we nipt van Pegasus Zwartsluis dus we weten wat een finale verliezen is, dit jaar maar eens winnen”. In de tussenliggende periode heeft het team zich op een aantal posities kunnen versterken met nieuwe spelers en is er dit jaar hard getraind onder leiding van trainer Khashayar Khodadadeh, wat tot nu toe resulteert in een positie die nog zicht geeft op het kampioenschap in de tweede klasse. “We gaan voor de dubbel, dat zou echt uniek zijn” aldus de aanvoerder.

 

Het team, dat tijdens thuiswedstrijden kan rekenen op een vaste fanbase, hoopt dat veel supporters het ritje naar Genemuiden ondernemen om hun team aan te moedigen. “Dat is iets dat ons allemaal nog bij staat, die fantastische sfeer met meer dan honderd man op de tribune, toeters, trommels, het was een groot feest”. De damesfinale tussen het Zwolse CSV en VVSA uit Vollenhove wordt op hetzelfde tijdstip gespeeld in dezelfde hal. Iedereen is dus uitgenodigd voor een spetterende avond bekervolleybal in de sporthal in Genemuiden.

Artikel delen:
Reacties 2

Reacties zijn gesloten.