Regio Zwolle wordt hoofdsponsor VC Zwolle

Zwolle – CSE VC Zwolle heeft een financiële basis gevonden om ook de komende seizoenen eredivisie volleybal te kunnen spelen. Door het terugtrekken van hoofdsponsor Centre for Sports & Education hing eredivisiebehoud aan een zijden draadje. Onder de noemer Ondernemersteam Regio Zwolle stellen verschillende regionale partijen zich nu garant voor het financiële fundament dat noodzakelijk is voor volleybal op het hoogste niveau. Regio Zwolle zal namens het ondernemersteam prominent op het wedstrijdtenue zichtbaar zijn. Het team zal gaan spelen onder de naam Regio Zwolle Volley. 

 

vc_zwolle.jpg 

 

Het damesteam zal ondergebracht worden in een nieuwe stichting, onder de paraplu van Stichting Topsportteams Zwolle. VC Zwolle werkt intensief samen met deze stichting om een duurzame relatie te bewerkstelligen. Een belangrijk aspect is dat de dames als ‘social return’ een boegbeeld vormen voor de sportieve, economische en maatschappelijk samenhang van de regio. Volgens de woordvoerder van het regionale Ondernemersteam, Arthur Reijnders, wordt het team hiermee het eerste regio topsportteam in Nederland. De wedstrijden van het team moeten, samen met de eredivisiewedstrijden van het eerste herenteam, een sportief evenement worden in regio Zwolle.

 

Sportief

Momenteel speelt CSE VC Zwolle play-out wedstrijden om zich ook op sportief gebied te handhaven. Het team heeft hiervoor een goede uitgangspositie door als hoogst geplaatste in de poule te starten. Afgelopen zaterdag werd de eerste poulewedstrijd gewonnen met 3-0. 

 

Op 15 maart speelt CSE VC Zwolle haar volgende thuiswedstrijd tegen New Nexus Apps/Lycurgus D1. De wedstrijd begint om 13:30 uur in het Landstede Sportcentrum. De toegang is gratis. 

Artikel delen: