Handbaldames SV Zwolle winnen van SDOL

Zwolle – Afgelopen zondag stond voor SV Zwolle Handbal Dames 1 de thuiswedstrijd tegen SDOL op het programma. De laatste weken werd er helaas een aantal keer achter elkaar verloren, dus het werd weer tijd om te winnen. Bij de uitwedstrijd in SDOL gaf Zwolle de winst weg na een 4-12 voorsprong, wat vandaag dus absoluut niet weer mocht gebeuren.

De dames van Zwolle begonnen geconcentreerd aan de wedstrijd, waardoor ze al snel op voorsprong kwamen. Er werden een aantal goede break-outs gelopen, Mariska Jans scoorde er hier twee van. Ook werden de strafworpen, waar SV Zwolle er in de eerste helft drie van kreeg, prima benut. Aan het eind van de eerste helft werden de handbaldames wat slordig. Hier kon SDOL van profiteren, waardoor zij terug kwamen van een 11-8 achterstand, tot een ruststand van 12-12.

In de tweede helft bleven de beiden teams aan elkaar gewaagd, waardoor de stand gelijk op ging. Maar na een kwartier lukte het Zwolle niet meer om doelpunten te maken. SDOL bleef echter wel scoren, waardoor in een korte tijd de stand 17-21 werd. Er ontstond wat paniek, maar de wedstrijd was nog lang niet gespeeld met nog 13 minuten op de klok. De dames van Zwolle stonden verdedigend weer sterk, want ze waren gebrand om te winnen. Door een combinatie van een goede verdediging en aantal mooie snelle aanvallen, kwam de stand op 22-21. In de laatste minuut kwam nog een scoringskans voor SDOL, door middel van een penalty. Het stoppen van deze penalty door keeper Taylor Onderberg maakte de einduitslag 22-21 voor Zwolle.

Door middel van een goede samenwerking, hard knokken en niet opgeven wisten de handbaldames van SV Zwolle de punten thuis te houden!

Supporters weer bedankt voor het aanmoedigen!

De volgende wedstrijd is uit tegen de dames van Broekland/Nijhof op zaterdagavond 14 maart om 19.30 uur in de Nijhof Sporthal.

Artikel delen: