Film ‘Still Alice’ in Fraterhuis

Zwolle – Aangrijpende film over een vrouw die de grip op haar leven kwijtraakt nadat de ziekte van Alzheimer bij haar is geconstateerd.

Alice Howland is universitair docent taalkunde, gelukkig getrouwd en moeder van drie volwassen kinderen. Op een dag merkt ze dat haar geheugen haar in de steek laat. Ze vergeet woorden en afspraken en weet soms opeens niet meer wie ze is. De diagnose Alzheimer komt hard aan. Haar werk, wie ze is, haar gezin; alles lijkt ze beetje bij beetje te verliezen. Alice moet een nieuwe manier vinden om in het leven te staan. Ondanks haar rijke sociale omgeving, is dit een weg die zij deels alleen moet bewandelen. Terwijl haar geliefden doorgaan met het maken van levensplannen, wordt Alice gedwongen in het reine te komen met het leven in het hier en nu. Voor haar rol in deze ontroerende verfilming van de gelijknamige roman van Lisa Genova, kreeg Julianne Moore de Oscar voor beste actrice.

Vertoning

‘Still Alice’ is van 12 maart 20.30 uur tot en met 31 maart 2015 te zien in het Fraterhuis. Het is verstandig om vooraf te reserveren op www.filmtheaterfraterhuis.nl. Bezoekers kunnen op de website ook e-tickets kopen en printen, dan hoeven zij niet langs de kassa.

Beeldbepalend

Met ruim 70.000 bezoekers per jaar, twee (4K-)filmzalen en een verrassende programmering, is Filmtheater Fraterhuis een cultureel A-merk in de wijde omtrek van regio Zwolle. Het behoort tot de filmtheaters waar regelmatig premières en bijzondere voorstellingen te zien zijn. Een recente ontwikkeling is de Fraterhuis Academie, het onderwijsinstituut van het Fraterhuis met lezingen en cursussen over film.

Artikel delen: