Psychosociale weerbaarheid bij kinderen

Zwolle – Eén op de vijf kinderen heeft één of meer psychosociale klachten, zoals faalangst, sociaal onhandig zijn of buitengesloten worden. Op dinsdagavond 24 maart is er in de Statenzaal van Stadkamer een workshop Psychosociale weerbaarheid bij kinderen. Monique van der Beek van Bureau Banjo en Inge Kooistra laten u in deze workshop in theorie en praktijk ervaren wat psychosociale weerbaarheid inhoudt. Hoe merk je dat het niet goed gaat met een kind en wat kun je eraan doen? De workshop start om 20.00 uur en de entree is €3,- p.p. Reserveren vooraf is wenselijk en kan via www.stadkamer.nl.

Psychosociale weerbaarheid
In de eerste levensjaren wordt de basis hiervoor al gelegd. Maar wat zijn basisbehoeften en hoe herkennen we een teveel of tekort hieraan? Hoe hangt dit samen met de werking van het brein? Hoe komt informatie binnen, maar ook, hoe komt het er weer uit? In de workshop krijg je antwoord op deze vragen en leer je wat je als ouder, leerkracht of hulpverlener met deze kennis kunt bereiken. Je leert om signalen te herkennen wanneer het niet goed gaat met je kind en er ondersteuning of juist stimulering nodig is.

Naast de aandacht voor de theoretische onderbouwing en bewustwording, is er aandacht voor het zelf ervaren. Ervaar wat spelen en bewegen met een kind doet, zodat je hierop kunt aansluiten en het zelfvertrouwen van het kind stimuleert. Plezier is een belangrijke hulp bij het leren!

Kijk voor meer informatie over Bureau Banjo, de coaches en het aanbod van workshops en trainingen op www.bureau-banjo.nl.

Artikel delen:
Reacties 9
 1. Ervaar wat spelen en bewegen met een kind doet, zodat je hierop kunt aansluiten en het zelfvertrouwen van het kind stimuleert. Plezier is een belangrijke hulp bij het leren!

  Dat weet toch iedere ouder. Je leert je eigen kind toch spelen en ziet het plezier?

  Waarom advertentie? Het is een persbericht die eruit gegaan is.

  Buro Banjo wil gewoon alles veilig stellen ivm participatie wet. Kantoor met alle luxe al gezien?. Philidephia ging er zowat aan kapot door Jan des Brouvries, mooie lokatie was dat in nunspeet.


  ⚠️ Meld

 2. Sorry hoor, maar dit is een advertentie voor een commercieel initiatief! WLZ zou dit soort oproepen moeten negeren, straks wordt het een soort Marktplaats.


  ⚠️ Meld

 3. We hebben het hier niet over goederen!! En van die 3 euro wordt je steenrijk….. Ben blij dat ik weet dat er in de bibliotheek iets bijzonders is voor mijn kind.


  ⚠️ Meld

 4. Het gebeurt met regelmaat dat hier oproepen voor workshops gedaan worden, al dan niet tegen betaling van een bijdrage. Zie dus niet in waarom dit niet geplaatst zou mogen worden.
  Mijn dochter neemt met haar klas momenteel deel aan groepslessen op school en wij merken dat zij er baat bij heeft. De klas wordt toleranter jegens elkaar en de kinderen hebben meer handigheid gekregen om grenzen aan te geven.
  Stel dat er door deze workshop uiteindelijk een afname in het aantal pestslachtoffers op scholen en/of verenigingen gehaald wordt, hebben we daar als samenleving alleen maar profijt van lijkt me.


  ⚠️ Meld

 5. Het gaat niet over goederen, het gaat om het promoten van de diensten van een commercieel bedrijf. En dan gaat het ook nog over een gevoelig iets als het welzijn van een kind. Kinderen met psychosomatische klachten worden behandeld door trainers die geen psycholoog zijn maar op eigen houtje hun theorieën en denkbeelden op deze kwetsbare kinderen loslaten. Ik vraag me af wie daar profijt van heeft….


  ⚠️ Meld

 6. haha, 3 euro kost het je en daarmee leer jij je kind beter te begrijpen als het vast loopt. En dan gaan mensen hier over zeuren?
  Heb wel mijn twijfels/vragen over de inhoud van de methodiek, want daar wordt niks over gezegd?
  Als het een avondje wordt waarbij kort iets gezegd wordt over de psycho sociale weerbaarheid en je daarna je met inschrijven voor cursussen of dure trainingen dan vind ik de advertentie misleidend, maar goed zo lang de inhoud niet duidelijk(er) is blijft het gissen.

  D erk, volgensmij weet je van alle termen een klein beetje, want je haalt van alles door elkaar? Beetje participatie, beetje philladelphia zou samen wel moeten kloppen of niet?  ⚠️ Meld

Reacties zijn gesloten.