Heren SV Handbal winnen door vechtlust

Zwolle – De handbalheren van SV Zwolle spelen graag tegen de heren van Heeten/Plus Severijn. Beide ploegen zijn altijd aan elkaar gewaagd, de wedstrijd altijd stevig, doch sportief en de uitkomst kan alle kanten op gaan. Eerder in de competitie heeft Zwolle een keer gelijk (21-21) en een keer gewonnen (23-30) van Heeten. Ditmaal konden de heren de twee punten in huis houden door een eindstand van 32-29 op het scorebord te plaatsen.

sv_heren_copy.jpg

Na een teleurstellend optreden vorige week, wilden de heren deze week zaken recht zetten. Mentaal gezien moest deze wedstrijd beter neergezet worden, anders is de kans dat de negatieve tendens alleen voortgezet wordt. Tijdens de bespreking in de kleedkamer werden de heren er nog op gewezen goed op de focus te letten en de koppies er bij te houden. Samen met Jelle, de pupil van de week, bereidden de heren de wedstrijd geconcentreerd voor.

Nadat de pupil zijn mooie actie op het doel verzilverd had met de openingsgoal, begonnen de heren gedreven aan de wedstrijd. Robert ter Stege opende de score met een verrassend aanval en kort daarop werd er geantwoord vanuit Heeten. Daarna begonnen de Zwollenaren iets meer pressie te geven en liep een klein beetje uit naar 5-2. Heeten gaf zich ook niet zomaar gewonnen en bleef kort bij. Vanaf dat punt bleef Zwolle steeds twee à drie punten voor op Heeten.

Toen zakte het iets in bij SV Zwolle en konden de gasten inlopen en zelfs gelijk komen tot 9-9 en 11-11. De heren hadden af en toe moeite met de dekking constant dicht te houden. Vlak voor het rustsignaal bleef Zwolle toch op snelheid spelen en Luuk Broers benutte op deze manier nog twee doelpunten en zette de ruststand op 13-11.

Interim coach Arjan Leusink legde, bij afwezigheid van Erwin van der Meij, nogmaals uit dat de heren goed op de dekking moest letten. Tijdig uitstappen/inzakken, meeschuiven en mannetje in de gaten blijven houden. Aanvallend wel op tempo, maar niet gehaast, was het devies.

Heeten begon de tweede helft met de thuisploeg twee maal te verrassen. Dit bracht de twee ploegen weer op gelijke hoogte, wat nog een aantal malen gebeurde in de eerste fase na de rust. Na de 15-15 besloot Zwolle weer gas te geven. De hoek- en cirkelspelers werden telkens vooruit gestuurd bij elk omslagpunt en dat leek goed te werken. Zwolle liep zelfs af en toe uit naar vier `fa vijf punten voorsprong (24-19).

Snelle break-outs of combinaties in de aanval bleken het wapen te zijn. Mogelijk konden de Heetense mannen niet constant de snelle aanvallen bijhouden en werden hierdoor wat afgezwakt. De Zwollenaren bleven hiervan gebruik maken. Alhoewel in de slotfase de bezoekers nog af en aan goed mee kon komen, was het gat niet meer te dichten in de overgebleven speeltijd. De eindstand is 32-29 geworden en de heren mochten weer een keer lachend het veld aflopen.

Doelpunt makers:
Rik Talens 8
Luuk Broers 7
Bart Kroeze 6
Jordy Hendriks 3
Robert ter Stege 2
Hans Kan 1
Laurens van Mourik 1
Lesley Rigter 1
Mark Brijan 1
Patrick Dania 1
Rens Ruiter 1

Volgende week zondag (15 maart 2015) gaan de heren op bezoek bij Duiven, de koploper. Om 14:55 uur zijn zal de wedstrijd gespeeld worden in het Sportcentrum Triominos te Duiven. 

Artikel delen: