Job Huiskamp wint 1e prijs Britten Celloconcours

Zwolle – Het afgelopen weekend vond in Zwolle in het ArtEZ Conservatorium het 6e Brittenconcours plaats. In een feestelijke sfeer streden dit jaar 17 cellisten en 14 altisten om een 1e prijs. De jonge strijkers kwamen uit het hele land en het niveau was bijzonder hoog.

_d8r0035.jpeg 

In 1e categorie Cello (10 t/m 12 jaar) won Reinier Wink 12 jaar uit Den Haag. Hij maakte grote indruk met zijn gezongen en muzikale uitvoering van het Rondo van Dvorák. Job Huiskamp, 14 jaar uit Zwolle won de 1e prijs in de 2e categorie (13 t/m 15 jaar). Hij overtuigde de jury unaniem met zijn prachtige toon en zijn poëtisch gezongen spel. Jan Oppelaar, 16 jaar uit Utrecht is een buitengewoon talent. Zijn lyrische spel, rijk aan kleuren en zijn volwassen podiumpresentatie leverde hem een eerste prijs op in de 3e categorie (16 t/m 18 jaar). Steffie de Konink won voor de 2e keer de 1e prijs in de jongste categorie Altviool (10 t/m 13 jaar). Het speelplezier straalde er vanaf. Volgens de jury heeft ze een prachtige sonore klank en laat de verschillende karakters in de muziek horen.

Anoushka Pedano, 14 jaar, won als jongste in haar categorie (14 t/m 18 jaar) de eerste prijs met haar lyrische en pittige spel. Ze gaf een prachtige performance van het verplichte werk, de Pavane van Arne Werkman. Hij schreef speciaal voor het Brittenconcours een bewerking voor altviool en strijkers. Deze Pavane gaat op 27 maart in première tijdens het concert in Theater de Spiegel in Zwolle, waarin alle winnaars als solist optreden samen met het Britten Jeugd Strijkorkest. Tijdens dit concert zal de wethouder van cultuur van Zwolle Jan Brink, de prijzen officieel uitreiken en hoort u ook de bijzondere sopraan Bernadeta Astari in Les illuminations van Benjamin Britten. Aanvang van dit concert is 19.30 uur. Voor kaarten, zie: www.odeondespiegel.nl.

Op 14 maart krijgen de 1e prijswinnaars van het Britten Celloconcours een masterclass van cellist Marcio Caineiro (Zwitserland) in het ArtEZ Conservatorium Zwolle en op 18 april krijgen de winnaars van het Britten Altvioolconcours een masterclass van altist Jürgen Kussmaul op Cultuurschip Thor in Zwolle. Toegang hiervoor is gratis. Zie voor tijden en meer informatie: www.brittenconcours.nl 

Artikel delen: