Echtpaar Jonker-Beije 60 jaar getrouwd

Zwolle – De heer en mevrouw Jonker-Beije waren maandag 9 maart 2015 60-jaar getrouwd. Burgemeester Henk Jan Meijer bracht het echtpaar een bezoek om hen te feliciteren in hun woning aan de Belvederelaan. Het echtpaar kreeg een aantal Iris-cheques als cadeau.

09-03-2015_echtpaar_jonker-beije_60_jr_getouwd_02.jpg  

De heer Adriaan Jonker (Adri) is geboren op 2 augustus 1927 te Noordwelle en mevrouw Cornelia (Carrie) Beije op Haamstede op 5 september 1933. Beiden zijn geboren in Zeeland op het eiland Schouwen-Duiveland. De ontmoeting vond plaats in de Zeeuwse duinen. Mevrouw wandelde daar met haar vriendinnen en meneer fietste daar met zijn vrienden rond. Hij was een paar weken thuis van 2,5 jaar diensttijd Indië. Zo kregen ze kennis en verkering met elkaar. Toen kwam de watersnoodramp 1953. Meneer werd daar ook door getroffen, hun huis stond in het water. Hij is toen bij zijn schoonouders ingetrokken, die woonden op wat hoger gelegen gronden.

09-03-2015_echtpaar_jonker-beije_60_jr_getouwd_01.jpg 

In maart 1955 zijn ze getrouwd en zijn toen in een Oostenrijkse woning gaan wonen. Dat was een schenking uit Oostenrijk in verband met de ramp. Meneer heeft toen eerst aan het herstel van de dijk gewerkt, daarna via de Grontmij naar de landinrichting (ministerie Landbouw). Mevrouw was (en is) huisvrouw en deed vrijwilligerswerk. In 1960 is meneer overgeplaatst van Zeeland naar Zwolle. Dat was voor het gezin een hele grote verandering. Ze kregen toen een huis in Holtenbroek. In 1971 is men verhuisd naar de Geleen in de Aa-landen en in 2005 naar Stadshagen. Daar woont men nu met heel veel plezier in de Wendakker (boven de school). En als men wil heeft men daar ook nog zorg bij van ‘Driezorg’. Het gezin bestaat uit twee dochters, één zoon en twee kleinkinderen. Hobby’s zijn lezen, puzzelen en als het kan er even op uit. Maar zij zijn tevreden en dankbare mensen.

Artikel delen: