Gevangen in Gewicht

Op 10 oktober 2007 organiseert het Fonds Psychische Gezondheid voor de 11de keer de Landelijke Dag Psychische Gezondheid. Dit jaar staat het thema eetstoornissen centraal. Op deze dag, met als titel “Gevangen in Gewicht”, worden mensen in de omgeving van iemand met een (beginnende) eetstoornis aangesproken. Want vaak zijn er signalen op te merken die duiden op een eetstoornis. 

Het Fonds Psychische Gezondheid brengt op 10 oktober op grote schaal een signalenkaart uit die ouders, familieleden, vrienden of anderen kan helpen een eetstoornis te herkennen. Ook is er een brochure waarin alles over eetstoornissen staat. Het publiek kan reageren en informatie aanvragen via de campagnewebsite www.gevangeningewicht.nl en de Psychische Gezondheidslijn: 0900-9039039 (20ct/min). Het GezondheidInformatiePunt (GIP) van Bibliotheek Zwolle heeft dit thema tot maandthema gemaakt. Dat betekent dat de signalenkaart voor ouders en vrienden gratis voor iedereen klaarligt bij het GIP. Ook kan men folders en een literatuurlijstje met handige websites, interessante informatie en verhalende boeken rondom dit thema meenemen. 

Daarnaast organiseert Bibliotheek Zwolle i.s.m. RIAGG Zwolle een informatieavond over eetstoornissen bij jongeren. Ouders, familie, vrienden maar ook jongeren met een eetstoornis zijn van harte welkom. De thema-avond wordt gehouden op dinsdag 23 oktober in het Cultuurhuis van Stadshagen. U kunt hier gratis parkeren. Aanvang van de avond is 20.00 uur, tot 22.00 uur. Vooraf start de kaartverkoop op 10 oktober in de bibliotheek in het Cultuurhuis. Op de avond zelf kunt u ook een kaartje kopen, maar op=op. Prijs per persoon is 3 euro ( 2 euro bij een all-in pas ).

Artikel delen:

Reageer