PVV woedend na censuur Provincie Overijssel

Zwolle – In de afgelopen periode is er volgens de PVV Overijssel door de interne nieuwsdienst van de Provincie Overijssel vaak censuur toegepast op de berichtgeving. Volgens de PVV heeft dit te maken met de politieke voorkeuren van ambtenaren.

“Het is walgelijk dat er achter de schermen politiek wordt bedreven en dat de leiding, ondanks de vele klachten, niet wil ingrijpen.” aldus de in Zwolle woonachtige fractievoorzitter Mulder. Wanneer er een zogenoemde “knipselkrant” wordt uitgegeven dient er niet selectief geshopt te worden in de berichtgeving. Alle nieuws moet op dezelfde manier gebracht worden, zonder onderscheid te maken tussen de politieke partijen.

Artikel delen:
Reacties 64
 1. dit betreft een interne kwestie bij de provincie.
  waarom op WLZ geplaatst (nog afgezien van geen reactie van de knipselkrantbaas)???


  ⚠️ Meld

 2. Het is ook mijn politieke voorkeur om de PVV zoveel mogelijk te mijden. Maar waarom zou de nieuwsdienst perse PVV berichten moeten plaatsen? Als de berichten gewoon geen nieuwswaarde hebben is dat ook prima te begrijpen.


  ⚠️ Meld

 3. Ik neem aan dat ze dit kunnen aantonen. Dat dit niet niets meer is dan een onderbuikgevoel (toch iets waar PVV-ers om bekend staan)?


  ⚠️ Meld

 4. PVV en woedend, een wekelijks terugkerende combinatie. Met het vizier op de onderbuik inderdaad. Wanneer gaan ze een keer iets goed of aangenaam vinden?


  ⚠️ Meld

 5. Ben inderdaad benieuwd naar concrete voorbeelden. Als die er niet zijn is dit domme stemmingmakerij van de heer Mulder, als het wel waar blijkt te zijn is het een schrikbarend grove schande.


  ⚠️ Meld

 6. Of je het nu leuk vindt of niet (ik niet), de PVV doet mee in de politiek en niet zo’n beetje ook. Met name hun ideeën over zorg spreken me zeker aan. De fascistische trekken niet.

  Het zal niet de eerste keer zijn dat de gevestigde orde weer smalend over nieuwkomers doet.

  Offtopic:

  @dick Ik denk omdat we weer digitaal op elkaar aan het inhakken waren. Deed ik trouwens aan mee.


  ⚠️ Meld

 7. 😉 Marga, zou kunnen (die offtopic), maar het zou ook zomaar kunnen dat VVD-Zwolle zag dat hun positief bedoelde topic te negatief benaderd werd op het onvolprezen weblogZwolle…en dat ze WLZ benaderd hebben met de vraag het topic te sluiten? Hoe dan ook, de partij solliciteerd de laatste tijd wel ernstig naar een negatieve benadering. PVV? Gewoon tolereren, naar luisteren en de discussie mee aangaan.


  ⚠️ Meld

 8. Een partij die meerdere malen onze onafhankelijke rechters heeft geschoffeerd, die niet transparant is over haar financiers, die geen leden heeft, die hele bevolkingsgroepen demoniseert, zo’n partij moet wat mij betreft zijn grote mond houden. Stelletje ruziezoekers.


  ⚠️ Meld

 9. Eens met o.a. Leonardo en Jasper. De frustratie druipt van die partij die groep mensen af. Zowel landelijk, als provinciaal (gemeentelijk doen ze nauwelijks mee) hebben ze herhaaldelijk bewezen los zand te zijn met 1 centrale allesbepalende leidert. Was ook absoluut geen professor Pim-fan en moest erg lachen om zijn LPF, maar Pimmetje was een stuk beter dan “Gebleekte Geert”. Een stuk? Geert is geen schim van wijlen Pim terwijl ze, volgens mij, ongeveer hetzelfde nastreven…al zie ik Geert nog niet met Marokkaanse dienstknechtjes 😉


  ⚠️ Meld

 10. Bericht door Marga Rine, op 10 maart 2015 19:45

  Of je het nu leuk vindt of niet (ik niet), de PVV doet mee in de politiek en niet zo’n beetje ook. Met name hun ideeën over zorg spreken me zeker aan. De fascistische trekken niet.

  En dat is precies wat er mis is met dit soort partijen: ze lokken stemmers met zaken waar ze niets aan kunnen, willen en zullen veranderen om vervolgens zich maar om één ding druk te maken!

  Daar gaat je stem dan!


  ⚠️ Meld

 11. Dat is jouw mening plantje. Misschien is jouw stem wel een verloren stem. Dit soort geleuter heb je dus niks aan en geeft alleen je onkunde weer.


  ⚠️ Meld

 12. Dick toch wat slecht. Dat je geen voorstander bent van een bepaalde partij ok maar om dan zulke onzin verhalen te verkondigen. Als we zo gaan beginnen kunnen we over iedereen wel wat vertellen. Bijv ons activist en schuinmasseerder hondje Samson of wat te denken van piemeltrekkende parkeerplaats homo Pechtold met zijn uitgestreken fatsoenskop. En ga zo maar door.


  ⚠️ Meld

 13. Nee hoor, gewoon een kwestie van buiten verkiezingstijd opletten op waar partijen (dus ook pvv) voor staan en waar ze zich hard voor maken. Dan zie je daf veel van de verkiezingsprogramma’s met voeten getreden worden.


  ⚠️ Meld

 14. PVV heeft mijn stem. Eindelijk een partij die dit soort praktijken wil aanpakken. Nu het NOS journaal en Nieuwsuur bijvoorbeeld nog. Benoem de problemen, waar de criminaliteit vandaan komt.


  ⚠️ Meld

 15. @Plantje: mooi praten in verkiezingstijd en na de uitslag alle principes over boord gooien met als excuus ‘compromise sluiten’ is gebruikelijk in Nederland. Wat is jouw stemadvies?


  ⚠️ Meld

 16. Stemadvies:

  Blijf lekker thuis. Je hoeft er niet op te rekenen dat ook maar een partij de aansluiting met de kiezers nog heeft.  ⚠️ Meld

 17. Omdat dit topic het (plotseling gesloten) VVD-topic lijkt te vervangen…(eerder op het pol.log geplaatst):

  VVD: mannen zonder visie

  Francisco van Jole over het Fortuynisme binnen de VVD … ‘Er moet hard opgetreden worden, maar niet tegen ons’

  Kordate crimefighters waren het, die met keihard optreden en blakend van gezond verstand wel even orde op zaken zouden stellen. Althans, die indruk wilden ze wekken, de Batman en Robin van de Lage Landen. Die op de een of andere manier meer deden denken aan Peppi en Kokki dan aan de beroemde striphelden. Comic kun je nu eenmaal gemakkelijk verkeerd naar het Nederlands vertalen.

  Teeven wilde zich neerzetten als de strenge wetshandhaver. Hij ging ten onder door een deal met een crimineel, een actie die ervoor zorgde dat misdaad loonde. Tekenend voor Teeven is dat hij keihard was voor asielzoekers en andere vluchtelingen, maar uitermate soft voor de gokindustrie. Buitenlandse gokbedrijven die de Nederlandse wet overtreden, rekende hij tot zijn vriendenkring. Teeven houdt zelf namelijk wel van een gokje. Meer Betman dan Batman dus. Door zijn lakse houding ten aanzien van zijn illegale hobby was hij ook een echte Fortuynist: er moet hard opgetreden worden, maar niet tegen mij.

  Opstelten wordt vaak neergezet als de man die het in Rotterdam zo goed deed. De beer van Rotterdam voorkwam zogezegd ellende na de moord op Fortuyn. Dat klinkt uitzonderlijk, maar de vaak verguisde Cohen voorkwam evengoed ellende na de moord op Van Gogh.

  Nu zit er een andere burgemeester, die net zulke stoere taal uitslaat en zijn Oprotterdam tot in het Witte Huis promoot, maar met een belangrijk verschil: Aboutaleb heeft visie. Dat is te merken. Rotterdam klimt in hoog tempo uit het dal van Opstelten. Onder diens bewind heeft de stad namelijk een ongekende periode van stilstand gekend. Dat wordt nu pas echt goed zichtbaar. Voordat Opstelten arriveerde floreerde de stad onder Peper, al raakte dat op het laatst in het slop. Saillant is dat Peper uiteindelijk, net als Opstelten, sneuvelde over een bonnetje. Het bonnetje is daarmee in Nederland het gevaarlijkste politieke wapen. Vandaar waarschijnlijk dat staatssecretaris Dekker nu de bonnetjes van de publieke omroep wil, hij denkt het instituut er mee te kunnen slopen zodat zijn vrienden van de commercie vrij spel hebben en alleen marketeers nog bepalen wat je te zien of horen krijgt.

  Het enige dat in Rotterdam nog aan de periode Opstelten herinnert is het F1-spektakel dat jaarlijks met racewagens in het centrum wordt gehouden. Inderdaad, een hoop herrie en weinig inhoud. Dat vat het beleid van Opstelten wel samen.

  Gebrek aan visie wordt niet alleen door Opstelten, maar ook door Rutte als deugd gezien. De premier heeft natuurlijk wel visie, maar hij weet hem listig te verstoppen, want dan kun je hem er ook niet op aanvallen. Eén keer ging dat mis, met de lancering van de ‘participatiesamenleving’ die een heuse visie behelst. Rutte schrok zo van de kritiek die volgde dat het woord al maanden niet meer wordt gebruikt. Terwijl de plannen ondertussen gewoon doorgevoerd worden.

  Vanuit een afkeer van visie en een verslaafdheid aan marketing wenste Rutte de Nederlanders die zich hebben laten ronselen voor de strijd in Syrië dood. Het ‘ga eens deaud’-denken is daarmee officieel regeringsbeleid geworden. Of niet, want in het kabinet zitten ook nog verstandige mensen en een debat waarin de premier zijn scoringsdrift verdedigt is er nog niet geweest.

  Ja, Rutte scoort ermee. Want de Nederlanders zijn het met hem eens. De zelfde Nederlanders zijn ook voor herinvoering van de doodstraf. Naar ze luisteren is het domste wat je kunt doen, dat vinden ze vermoedelijk zelf ook, als ze hun biertje weer hebben neergezet.

  Rutte gelooft in marketing en denkt dat hij wint. Hij staat daar niet alleen in. Marketeers denken altijd dat ze winnen. Nu Steve Jobs dood is, hebben ze de macht gegrepen bij Apple. Het resultaat is dat ze het merk om zeep helpen. De schoonheid van Apple schuilde niet alleen in het geweldige ontwerp en de feilloze techniek, maar ook in de gelijkheid. Er was slechts één Macbook en één iPhone (met een paar kleine variaties,) waardoor je als gewone sterveling dezelfde spullen gebruikte als de grootste sterren. Dat was een mooi egalitarisme en tegelijk heel kapitalistisch. Nu komen de marketeers met een Apple Watch van 18.000 dollar. Er zijn patsers genoeg, dus ze zullen er vast geld mee gaan verdienen. Al worden dure horloges meestal gekocht als investering, omdat ze hun waarde behouden en dat laatste geldt nooit voor gadgets. Maar Apple is daarmee wel zijn unieke benadering als bedrijf kwijt. Een benadering waar ze extreem goed in waren en groot mee zijn geworden: alle klanten krijgen hetzelfde. Apple verdient nu meer geld dan ooit, maar zo goed als het was lijkt het bedrijf niet meer.

  Een tijdperk dat eindigt met een horloge, het zou grappig zijn als het niet zo triest was. Met dank aan het snelle, lege marketingdenken. Zo is het met Rutte ook: met Nederland zal het straks best goed gaan, maar tegelijkertijd is Nederland straks ook nergens meer echt goed in. Want voor dat laatste heb je toch echt visie nodig.  ⚠️ Meld

 18. En dan haal jij die smeerlap van een Francisco van Jola aan, Dick?

  Hij is werkelijk hemeltergend, die Jole. Dat die man hoofdredacteur is van een opinie website, een site van het geschreven woord! Hij krijgt zelf nog geen coherent stukkie tekst op een A4??tje, zie bijvoorbeeld: http://www.dagelijksestandaard.nl/2014/03/en-nog-en-poging-de-schrijfsels-van-fvj-te-begrijpen/.

  Hij kan maar één ding echt goed: zeiken en dan net zo lang tot-ie z??n gelijk krijgt (of een nieuw baantje).
  Bij de Vara noemen ze hem de stotteraar.
  Ik noem hem een mens zonder manieren.


  ⚠️ Meld

 19. @ GG, haha ben inmiddels (vooral via het pol.log) op de hoogte van de weerzin die FvJ oproept. Linken naar de (nogal)rechtsdragende Dagelijkse Standaard schiet ook niet op. Kun je inhoudelijk commentaar geven op FvJ’s bijdrage?


  ⚠️ Meld

 20. Francisco van Jole. De man die dit gebaar maakt richting de camera als antwoord op tegen kritische vragen van journalisten die niet mee willen gaan in het extreem-links gedachtengoed waarvan Francisco van Jole doordrenkt is.

 21. Bericht door dick, op 11 maart 2015 18:53
  @ GG, haha ben inmiddels (vooral via het pol.log) op de hoogte van de weerzin die FvJ oproept. Linken naar de (nogal)rechtsdragende Dagelijkse Standaard schiet ook niet op. Kun je inhoudelijk commentaar geven op FvJ’s bijdrage?

  Waarom moet iemand inhoudelijk ingaan op een knipselkrant? Lees de comments onder dat zgn artikel staat genoeg 😉


  ⚠️ Meld

 22. Vanwege het feit dat je alle jaren al dusdanig doordrenkt bent van je eigen gelijk Dick dat we steeds tegen een muur aan praten als we het kritisch over jouw lieve PvdA hebben, vind ik niet dat het zin heeft om opnieuw alle argumenten die strijdig zijn met jouw gedachtengang te gaan verzamelen en onder elkaar te zetten. Ik vind dat de hoeveelheid energie die me dat zou gaan kosten niet opweegt tegen het plezier wat ik er aan heb en ik pas daarvoor.


  ⚠️ Meld

 23. @ heer Mulder, waar gaat dit feitelijk over? Je komt op mij over als een relneef die goedkoop (het onvolprezen weblogZwolle is gratis) en nogal populistisch wil scoren. Je kunt vast en zeker één voorbeeld neerpennen?

  In de afgelopen periode is er volgens de PVV Overijssel door de interne nieuwsdienst van de Provincie Overijssel vaak censuur toegepast op de berichtgeving. Volgens de PVV heeft dit te maken met de politieke voorkeuren van ambtenaren.  ⚠️ Meld

 24. 😮 PVV-lijsttrekker door de bocht

  René Dercksen wil niet dat zijn kinderen op tv hoofddoekjes zien

  De lijsttrekker van de PVV voor de Provinciale Staten in Utrecht heeft getwitterd: ‘Laat ik mijn kinderen een keer NPO kijken. Dan maar weer cartoon network’
  Die tweet liet hij vergezeld gaan van een screenshot van een programma waarin twee meisjes met een hoofddoek te zien zijn. Zou Dercksen soms denken dat een hoofddoekje besmettelijk is? Dat hier sprake is van islamisering van zijn kinderen? Of is hij juist bang dat die meisjes gewoon slim en vriendelijk blijken te zijn?

  Religieuzen wordt nogal eens verweten dat ze in hun opvoeding hun kinderen indoctrineren. Je vraagt je af of dat verwijt hier niet net zo goed opgaat.  ⚠️ Meld

 25. Tuurlijk, ed,

  stelselmatig genegeerd in de knipselkrant van de provincie.

  en bedankt voor de link! Op Communicatie bij de provincie schuilt een anti-Mulder & Maten:complot. Advies?: het hele spul van top tot teen door laten lichten op kosten van de gewone man.


  ⚠️ Meld

 26. Dick, ik probeer duidelijk te maken dat ik niet begrijp waarom de heer Mulder zijn energie stopt in de Provinciale knipselkrant. Dat gaat echt helemaal nergens over. Dus niks ‘door laten lichten’.

  En vage onderzoekjes op kosten van de gewone man kun je beter aan de PvdA overlaten. Die zijn zelfs nog in staat om hun grootste politieke
  mislukkeling ooit een baantje te bezorgen als onderzoeksleider naar ‘project X’. Voor een paar ton gemeenschapsgeld. Maar dat terzijde.


  ⚠️ Meld

 27. @ ed We zijn het eens over dat door laten lichten. Was namelijk sarcastisch bedoeld. Begrijp niet dat je na deze week de verkeerde club van onderzoeken beticht. En zijn onderzoeken altijd slecht?
  Nixxx gehoord over de VVD en integriteit(scommissie) en een onderzoek op Justitie en Veiligheid?
  En de topic-club de PVV? Heb jij ooit een ietsie pietsie zelfreinigend vermogen bij die partij groep ontdekt?
  Weet niet wat je met project X bedoeld. Maar dat die persoon een salaris ontvangt is toch niet vreemd? Hij/zij is lang niet de enige, trouwens, die een salaris uit gemeenschapsgeld ontvangt.


  ⚠️ Meld

 28. Waarom is onderzoek bij VVD nodig? De uitkomst weten we al: de partij is door en door rot. En wat betreft zelfreinigend vermogen is de PVV net zo hypocriet als D66, PvdA en VVD. Volstrekt ongeloofwaardig.


  ⚠️ Meld

 29. @ ed…je voorspelde het al in 14 maart 2015 18:05

  PVV wil zich niet houden aan integriteitregels

  Partij stemt in Senaat tegen nieuwe regels … Marjolein Faber, lijsttrekker voor de PVV in de Senaat, weer in opspraak vanwege belangenverstrengeling … Zoon maakte óók website Eerste Kamer-fractie

  De PVV-fractie in de Eerste Kamer is dinsdag niet akkoord gegaan met nieuwe integriteitsregels die een einde zouden moeten maken aan het inschakelen van familieleden. Om corruptie door senatoren voortaan tegen te gaan werd in de Eerste Kamer gestemd over nieuwe regels hieromtrent.

  Saillant is dat Marjolein Faber, de lijsttrekker voor de PVV in de Eerste Kamer, op dezelfde dag wederom in opspraak is gekomen. Eerder liet ze haar zoon de website van de PVV-fractie in provincie maken, nu blijkt dat zijn bedrijf ook de opdracht heeft gehad de website van de Eerste Kamerfractie te maken. Om de schijn van belangenverstrengeling te voorkomen, betaalde ze die werkzaamheden achteraf terug aan de partij.

  Een overgrote meerderheid van de Eerste Kamer stemde dinsdag in met het opnemen van een speciaal hoofdstuk in het Reglement van Orde, dat een einde maakt aan onduidelijkheid over het inschakelen van familieleden. Alleen de PVV stemde hiertegen.

  De NOS schrijft op haar website:

  “Volgens het nieuwe reglement moet ieder Eerste Kamerlid erop toezien dat zijn ‘andere belangen’ er niet toe leiden dat hij zijn functie op een oneigenlijke manier uitoefent. Ook wordt een bepaling opgenomen over een geschenkenregister. Voortaan moeten leden het opgeven als ze een geschenk van meer dan 50 euro ontvangen. De Tweede Kamer heeft een soortgelijke regel al langer, maar in de senaat ontbrak hij.”
  —-
  Wars van integriteit verdenkt men wel een goed aangeschreven instantie van censuur.  ⚠️ Meld

 30. 😮 Gelders PVV-Statenlid zegt vier jaar lang helemaal niets

  Sterker nog: Marc van Kampen heeft geen idee waar hij zich vier jaar lang mee bezig heeft gehouden

  Het Gelderse PVV-Statenlid Marc van Kampen heeft de afgelopen vier jaar dat hij Statenlid was niet één woord gezegd. Zowel in de adviescommissie als in de plenaire vergaderingen hield hij zijn kaken stijf op elkaar.

  Van Kampen heeft niet het gevoel dat zijn carri?re als Statenlid mislukt is. Al heeft hij geen idee wat hij de afgelopen vier jaar gedaan heeft. Van Kampen:

  “Ik heb in de fractievergaderingen van de PVV mijn bijdrage kunnen leveren. Op welke punten ik dat gedaan heb? Dat zou ik moeten nakijken, ik heb dat niet paraat.”

  Het is voor zover bekend voor het eerst dat een Statenlid een hele zittingsperiode niet heeft gesproken.

  Van Kampen kondigde in december overigens aan op te stappen als Statenlid voor de PVV. Tot afgelopen zaterdag is hij echter actief binnen de PVV-fractie gebleven.
  =======

  Nietszeggende Marc, maar wel van de Gelderse belastingcenten :'(


  ⚠️ Meld

Reacties zijn gesloten.