Uitslagenavond waterschapsverkiezingen

Zwolle – Op donderdagavond 19 maart maakt Waterschap Groot Salland de (voorlopige) uitslag van zijn waterschapsverkiezingen bekend. Alle geïnteresseerden zijn van harte welkom om deze uitslagenavond bij te wonen in het hoofdkantoor van het waterschap in Zwolle.

Op woensdag 18 maart 2015 worden de landelijke waterschapsverkiezingen gehouden. Inwoners uit het werkgebied van Groot Salland bepalen op deze dag welke partijen er in het algemeen bestuur van Waterschap Groot Salland komen. Op donderdagavond 19 maart presenteert het waterschap de voorlopige uitslag van deze verkiezingen. De definitieve uitslag wordt op maandag 23 maart om 10.00 uur door het Centraal Stembureau bekend gemaakt. Iedereen die geïnteresseerd is in de uitslag van de waterschapsverkiezingen bij Groot Salland is van harte welkom om deze avond bij te wonen. Aanmelden is niet nodig. De deuren zijn open vanaf 19.30 uur, de avond begint om 20.00 uur.

 
Programma 19 maart februari 2015
 
19.30 uur Inloop met koffie
20.00 uur Openingswoord door de dijkgraaf 
Bekendmaking voorlopige uitslag 
Reacties van alle lijsttrekkers op de voorlopige verkiezingsuitslag
Informele afsluiting met een drankje
Deelnemende partijen
Er doen zeven partijen mee aan de verkiezingen bij Groot Salland: Water Natuurlijk, CDA, ChristenUnie, Sallandse Gemeentebelangen, SGP, VVD en de Algemene Waterschapspartij. Alle informatie over de partijen, inclusief filmpjes van de lijsttrekkers en verkiezingsprogramma’s, is te vinden op www.wgs.nl/verkiezingen. Weet u nog niet op wie u wilt stemmen? Vul dan de stellingen op www.kieskompas.nl in om uw mening te vergelijken met die van de politieke partijen die deelnemen aan de waterschapsverkiezingen. De verkiezingen voor de waterschappen zijn tegelijk met de verkiezingen voor Provinciale Staten op 18 maart a.s.
Artikel delen:
Reacties 20
 1. Ik snap nog steeds niet het nut van het kiezen van het waterschapsbestuur? Het lijkt iets te hebben van schijninvloed. Want hoezo invloed hebben op de kosten van water? Geen partij die je er echt over hoort.

  Laat het provinciebestuur maar het bestuur samenstellen. Misschien een idee om de eerste kamer gewoon rechtstreeks te kiezen in plaats van dit soort verkiezingen.


  ⚠️ Meld

 2. 😀 Stemboten en drive-in stembureaus worden in den lande ingezet.

  Bij NOS-voorbeeldstembureau beduidend hogere opkomst voor wp-verkiezingen en natuurlijk dan 7 jaar geleden. Slechts 1 stem minder dan bij de prov.statenverkiezingen.

  Bij “ons stembureau” klopt dat beeld.


  ⚠️ Meld

 3. Dit vond ik wel geinig, over de verwarring in het stemhokje…o.a. over groen en blauw. Maar helaas mocht deze AD schijnbaar niet om 13:11…nog maar eens proberen in volgende posting…


  ⚠️ Meld

 4. Ik heb in wijkcentrum De Bestevaer gestemt, er bleken daar 2 stembureaus te zitten, ik dacht even dat de een voor de Provinciale Staten- en de ander voor de Waterschapsverkiezingen, maar gelukkig was dat niet zo.
  En 1 van de medewerksters lette goed op dat je het goede stembiljet in de goede kliko gooide, dus uiteindelijk allemaal dik in orde.


  ⚠️ Meld

 5. Nogal uniek lijkt me: 2 stembussen in 2 stembureaus (= 4 stembussen) op 1 locatie. Wie biedt er, tot nu toe én in de toekomst, meer stembussen op 1 locatie. Bij welke, gelijktijdige, verkiezing dan ook.


  ⚠️ Meld

 6. 😮 TWEET VAN DE DAG
  wo 18 maart 2015
  Ik vind het wel opmerkelijk dat nog niemand de leus ‘Ik word altijd zo vochtig van de Waterschapsverkiezingen’ heeft opgepakt.

  Nynke de Jong


  ⚠️ Meld

Reacties zijn gesloten.