24.000 euro voor Gezond In De Stad

Zwolle – Zwolle doet extra inspanningen om zowel jongeren als ouderen gezonder in het leven te laten staan. In een aantal Zwolse wijken worden senioren gestimuleerd om zo gezond mogelijk te (blijven) leven om vitaal te blijven, en wordt alcoholgebruik onder jongeren zoveel mogelijk teruggedrongen. Onder de noemer Gezond In De Stad is hiervoor 24 duizend euro beschikbaar.

Met onder meer deze inzet kan het verschil in de gemiddelde gezondheid tussen Zwolse wijken verkleind worden. De extra inzet wordt gedaan in de wijken Diezerpoort, Holtenbroek, Kamperpoort en de buurt Aalanden-Zuid.

Door senioren te stimuleren gezonder te leven kunnen ze langer actief blijven, hebben ze minder zorg nodig en worden zorgkosten uitgespaard. Door in te zetten op het tegengaan van alcoholgebruik van jongeren tussen de 15 en 18 jaar gaat ook de levenskwaliteit van deze groep vooruit, en worden kosten (later) beperkt.

Zwolle Gezonde Stad
De aanpak gebeurt binnen de samenwerking Zwolle Gezonde Stad. Publieke en private partners richtten zich daarbij in eerste instantie op een gezond gewicht van jongeren, maar die succesvolle aanpak kan breder en voor meer doelgroepen ingezet worden vinden alle partners.

Artikel delen:
Reacties 3
  1. Erg mooi, maar hoe wordt die 24.000 euro besteedt dan? toch hopelijk niet alleen aan de salarissen van die “Publieke en private partners”?


    ⚠️ Meld

  2. “gezond in de stad” , waarom dan niet in alle wijken? Of leven de mensen daar soms gezonder dan in de genoemde wijken? En inderdaad @ tsja 24.000 euro lijkt mij ook niet echt veel.


    ⚠️ Meld

Reacties zijn gesloten.