Berkum schiet Go-Ahead uit beker

Zwolle – Berkum heeft Go-Ahead Kampen in de achtste finale van het bekertoernooi met 6-0 afgedroogd. Vooral na rust lieten de Zwollenaren met vier goals op rij van Chris van der Meulen geen spaan heel van de bezoekers, die voorin onmachtig waren en in de defensie onthutsend grote gaten lieten vallen. “We wisten waar de zwakke plekken zaten en daar hebben we uitstekend gebruik van gemaakt,” analyseerde Berkum-trainer Willem Brouwer. “Bovendien scoren we niet alleen veel maar we hebben er nu ook al vier keer achter elkaar nul tegen gekregen, dat is óók lekker.”

 

In de openingsfase gaf Go-Ahead redelijk weerwerk, al zorgde Berkum voor het eerste wapenfeit toen Jordi Lemmens na een corner rakelings naast schoot. Na krap een kwartier leken de Kampenaren afstand te nemen na een handsbal in het Zwolse strafschopgebied. Nick Bakker nam de toegekende penalty maar zag tot zijn afgrijzen dat de bal uitstekend werd gekeerd door Bram Muis, normaliter de tweede doelman bij de Zwollenaren. Dat betekende ook zo’n beetje het einde van de mogelijkheden van Go-Ahead, dat soms aardig combineerde maar geen enkele slagkracht had.

Na iets minder dan een half uur opende William Potkamp het bal toen hij door Chris van der Meulen werd aangespeeld. De Zwolse rechtsbuiten kreeg vrije doorgang en schoot beheerst de 1-0 in de hoek achter doelman Tim Noordman. Enkele minuten later kwam Potkamp opnieuw vrij voor het doel, maar ditmaal wist Noordman wél te onderscheppen. Direct daarna speelde de Kamper sluitpost echter een minder fraaie rol toen hij een inzet van Chris van der Meulen los liet. Ruud Wellenberg strafte dat buitenkansje onmiddellijk af: 2-0. Berkum kreeg daarna nog enkele opgelegde kansen maar Jaouad Akloud en Marc van der Meulen kwamen net tekort om de strijd al voor de rust te beslissen.

 

Onttakeld
Na de hervatting gaf Go-Ahead een kwartiertje tegengas, zonder het op dat moment wat slordig spelend Berkum echt in de problemen te brengen. Na krap een uur spelen pakte de thuisclub de draad weer op en vanaf dat moment werd Go-Ahead volkomen onttakeld. In de 59e minuut kon Chris van der Meulen de diepte in sprinten, waarbij de Kamper verdediging geen strobreed in de weg legde, en lobde hij met gevoel de bal over keeper Noordman: 3-0. De Kamper sluitpost greep daarna een aantal keren goed in bij inzetten van Akloud, maar moest een kwartiertje voor tijd capituleren toen zijn centrale verdedigingsduo Edwin Starke en Jeroen van den Bosch het weer eens niet kon bijbenen. Chris van der Meulen was iedereen te snel en te handig af en schoot de 4-0 binnen. De Zwolse topscorer draaide ook daarna de Kamper defensie volkomen dol en zorgde in de slotfase voor 5-0 én 6-0, waarmee de vernedering van Go-Ahead compleet was.

  

“De jongens hebben er allemaal écht plezier in, dat is nu al wedstrijden lang aan het spel te zien. We doen nog op twee fronten mee, competitie én beker. Als we komende maandag een beetje gunstig loten kunnen we volgend seizoen maar zo meedoen in het toernooi om de KNVB-beker,” constateerde Berkum-coach Brouwer.

 

Berkum – Go-Ahead Kampen, 10 maart 2015 (achtste finale Districtsbeker Oost)
Eindstand: 6-0 (2-0)
Scheidsrechter: Maurice Paarhuis 

Doelpunten: 28. William Potkamp (1-0), 35. Ruud Wellenberg (2-0), 59. Chris van der Meulen (3-0), 73. Chris van der Meulen (4-0), 78. Chris van der Meulen (5-0), 86. Chris van der Meulen (6-0)
Gele kaart: Madih Doufikar (Go-Ahead Kampen)

Opstelling Berkum: Bram Muis, Jason Huisman, Dirk Muis, Jordi Lemmens, Razi Kanseyo, Jasper van der Stouw (62. Frank Hoolsema), Ruud Wellenberg, Marc van der Meulen (74. Arjan Kolk), Chris van der Meulen, Jaouad Akloud (74. Jasper Koekoek), William Potkamp.

Opstelling Go-Ahead Kampen: Tim Noordman, Yannick Groen, Edwin Starke, Jeroen van den Bosch, Laurens van Keulen (58. Nick Hendriks), André Timmerman (46. Arjan Wiegers), Kevin Smit, Murat Acikgoz, Samir Merraki, Nick Bakker, Madih Doufikar (76. Jogchem de Wilde).

 

Door: Th. Kölker 

Artikel delen:
Reacties 2
  1. De coach zegt: “Als we komende maandag een beetje gunstig loten, kunnen we volgend seizoen maar zo meedoen in het toernooi om de KNVB beker”

    Dus wanneer denk je Dick? 😉 😀 😛


    ⚠️ Meld

Reacties zijn gesloten.