Verleden terug op Pannekoekendijk

Zwolle – Met twintig kleurrijke bouwhekbanners brengen studenten van Cibap Business het verleden terug op de Pannekoekendijk  en de Harm Smeengekade. De banners zijn vervaardigd door de studenten op verzoek van de gemeente Zwolle en te zien tot de afronding van de reconstructiewerkzaamheden in september 2015.  

 

De studenten verbeelden op verrassende manier het gebruik van het gebied in  het verleden en in de (nabije) toekomst. Het is  voor Zwolle altijd een belangrijk en levendig gebied  geweest met hoofdtoegangswegen tot de binnenstad. Met veel bedrijvigheid en handel, zoals onder andere de veemarkt en de afgemeerde vrachtschepen aan de Willems- en Harm Smeengekade. En het gebied is sindsdien niet minder druk geworden. Integendeel, de nog steeds toenemende verkeersdrukte op deze wegen vormt juist de aanleiding voor de omvangrijke reconstructie die nu nodig is.

Historische beelden

Schetsen van de toekomstige situatie na de reconstructie en historische foto’s van deze wegen en plekken zijn de inspiratiebron geweest voor de studenten bij het ontwerpen van de doeken. De historische foto’s zijn van Jan Anthonie Eelsingh (1866-1949) en Gerrit Jacobus Wispelweij (1850-1916) en beschikbaar gesteld door het Historisch Centrum Overijssel. 

De banners zijn geplaatst in overleg met aannemer Roelofs. 

Gerelateerde Berichten

(Automatisch gegenereerd)

3 gedachten over “Verleden terug op Pannekoekendijk”

  1. Lijkt mij goedkoper voor de gemeente Zwolle dan een zogenaamde kunstenaar twee ton geven voor een project wat toch niet van de grond komt (stadshagen).

Reacties zijn gesloten.