Schoolklas maakt “Meters voor Matt”

Zwolle – Groep 7 van basisschool Het Mozaïek in Zwolle is in november 2014 begonnen met een sponsoractie t.b.v. de stichting Duchenne Parent Project. Klasgenoot Matt heeft Duchenne spierdystrofie, een progressieve spierziekte waarbij de spieren langzaam afgebroken worden.

In september hoorde Matt van zijn arts dat hij over een jaar niet meer zal kunnen lopen. Dit bericht heeft de klas zo aangegrepen dat de kinderen spontaan besloten om een inzamelingsactie te starten. De actie is begonnen met het inzamelen van statiegeldflessen maar heeft een vervolg gekregen met een sponsor-estafetteactie. Het doel is zoveel mogelijk geld in te zamelen zodat er beter en sneller onderzoek verricht kan worden naar geneesmiddelen die de afbraak van spieren kunnen vertragen en stoppen. Sinds november voeren de leerlingen beurtelings één week lang een zelfbedachte actie uit. Dit kan een collecte zijn, een betaalde schoonmaakbeurt bij oma, een benefiet wedstrijd, een gesponserde fietstocht etc. De sponsoractie, onder de naam "Meters voor Matt", levert veel positieve reacties op.

Opa’s, oma’s, ouders, winkeliers uit Assendorp, onbekenden geven spontaan een bijdrage. 31 Maart zullen de kinderen de winkeliers in de Assendorperstraat benaderen met de vraag of zij willen sponsoren in ruil voor reclame tijdens de feestelijke afsluiting. De actie loopt nog door tot 26 juni 2015 en zal dan op een feestelijke manier afgesloten worden. Via de link http://duchenne-parent-project.geef.nl/actie/meters-voor-matt is de sponsoractie te volgen.

Artikel delen:
Reacties 3
  1. Ik ga deze actie steunen .Stuur mij het bankrekening no. s v p.
    Groetjes aan Sakia .
    Groetjes Jan Volkerts – Assen.    ⚠️ Meld

Reacties zijn gesloten.