Leerlingen De Kubus helpen kinderen uit India

Zwolle – Op 10 maart zijn de leerlingen van Oecumenische Basisschool De Kubus uit Wijthmen te gast geweest bij Indiaas restaurant Mayur Kitchen aan de Melkmarkt. Als onderdeel van een India-project hebben de kinderen kennis gemaakt met het Indiase eten. De leerlingen uit de bovenbouw hebben de keukenbrigade geholpen met het bakken van naan (brood).

 

p1010510.jpg 

 

Het India-project is onderdeel van de viering van het eerste lustrum van Kavitha Foundation. Van 6 maart tot en met 2 april 2015 staat het land India, en daarmee ook Kavitha Foundation, centraal op De Kubus. Het project is gestart met een Kleurrijke Kavitha Run. Met deze sponsorloop hebben de leerlingen geld opgehaald om hun leeftijdgenootjes in India te helpen. Voorzitter Nicolle Clemens vindt het eten een belangrijk onderdeel om een land te leren kennen. Ze is erg blij met het aanbod van Zaman en Asha Akhter van het restaurant in Zwolle om de leerlingen van De Kubus de smaak van India te laten proeven. Zaman en zijn team laten hun gasten steeds weer genieten van heerlijke Indiase gerechten”.

Zaman Akhter vindt het belangrijk om India, in het bijzonder Indiase kinderen te steunen zodat ze onderwijs kunnen volgen. Het project op de school maakt de Nederlandse kinderen bewust van de Indiase cultuur en het eten en ze ervaren hoe ze hun Indiase leeftijdgenootjes kunnen helpen.

 

Kavitha Foundation

Kavitha Foundation is opgericht in 2010 en schenkt dit jaar extra aandacht aan haar doelstelling om het onderwijs voor kansarme meisjes in India te steunen. De stichting werkt samen met Baale Mane, een huis voor meisjes, in de buurt van Bangalore in Zuid-India. Dit is een kleinschalig lokaal initiatief. In het huis wonen veertig meisjes in de leeftijd van 4 tot 18 jaar. Veel van deze meisjes hebben kinderarbeid gedaan. Kavitha is daar één van. 

De lokale bevolking omarmt het project en de spullen worden lokaal ingekocht. Voor € 7,50 kan een meisje een jaar naar school en voor € 4,50 kan een schooluniform worden aangeschaft.

 

Meer informatie kunt u vinden op www.kavithafoundation.org.

Artikel delen:
Reactie 1
  1. Wie had dat gedacht? Van asielzoekers uit India met een illegaal restaurant beginnen thuis in Assendorp/ Pierik, nu een restaurant aan de melkmarkt en enkele jaren later een basisschool laten meehelpen met met projecten in India?


    ⚠️ Meld

Reacties zijn gesloten.