Manuscripta 2015 op Stadsfestival Zwolle

Zwolle – Het boekenfestival Manuscripta, traditioneel de opening van het boekenseizoen begin september, speelt zich dit jaar af op het Stadsfestival Zwolle. Na vorig jaar op het Utrechts Uitfeest neergestreken te zijn, doet het reizende boekenfestival dit jaar op zaterdag 5 september het hart van de Hanzestad Zwolle aan.

Op diverse podia in de binnenstad treden overdag en ’s avonds auteurs op, signeren zij en worden er literaire wandelingen en boottochten gemaakt. Ook vindt de Schrijversmarkt plaats, ontmoeten bezoekers hun favoriete auteurs en worden de nieuwste boeken aangeboden. Daarnaast zijn er diverse activiteiten in de Zwolse boekwinkels en de openbare bibliotheek van Zwolle. De CPNB organiseert Manuscripta in Zwolle in samenwerking met Stichting Stadsfestival Zwolle. Het Stadsfestival Zwolle, met 35.000 bezoekers in 2014, wordt in 2015 voor de vierde keer georganiseerd. Het is een meerdaags festival, van 3 t/m 6 september, met een gevarieerd aanbod van muziek, theater, film, opera en een randprogramma met als rode draad de grachtengordel van de binnenstad. Daar komt dit jaar de brede en vernieuwende boekenprogrammering van Manuscripta bij.

Naast aandacht voor de nieuwste boeken wordt op Manuscripta voor de vijfde keer de Europese Literatuurprijs uitgereikt. De prijs bestaat uit een geldbedrag van €10.000,- voor de schrijver van de bekroonde roman en €5.000,- voor de vertaler. Tevens wordt de Elspeet Boekverkoper van het Jaar bekendgemaakt. De winnaar ontvangt de Albert Hogeveen Bokaal.

Artikel delen: