Bert de Vries nieuwe directeur IJsselacademie

Zwolle – Het bestuur van de IJsselacademie heeft besloten Bert de Vries, directeur van het Historisch Centrum Overijssel (HCO), te benoemen tot directeur van de IJsselacademie (IJA). Jos Mooijweer, huidig directeur van de IJA, zet zijn werkzaamheden voort als onderzoeksleider bij de IJsselacademie. 

Beide organisaties, IJsselacademie en Historisch Centrum Overijssel, hebben het voornemen structureel nauw samen te werken zodat de instellingen hun positie versterken op het gebied van geschiedenis en streekcultuur in Overijssel. De functies van beide organisaties sluiten goed op elkaar aan en door de samenwerking kan ook efficiënter worden samengewerkt.

Vorig jaar verhuisde de IJsselacademie al naar het HCO, waardoor de bedrijfsvoering al gedeeltelijk kon worden geïntegreerd. Dit proces zal worden voortgezet zodat een optimaal efficiënte organisatie kan worden bereikt en de IJsselacademie zich kan concentreren op haar onderzoeksfunctie.

Om financiële redenen moet het takenpakket van de IJsselacademie ingeperkt worden, wat betekent dat de uitgeeffunctie wordt beëindigd. Deze maatregel heeft tot gevolg dat van enkele medewerkers afscheid wordt genomen.

Artikel delen: