Kunstproject op Daltonschool de Markesteen

Zwolle – Dit jaar is het thema voor het jaarlijkse themaproject van de Markesteen ‘Kunst’. In deze week zullen de ouders een minivoorstelling verzorgen waarna alle groepen zich zullen verdiepen in een eigen kunststroming. Groepen 1/2: dans en muziek, groep 3/4: schilderkunst, groep 5/6: fotografie, groep 6/7: beeldhouwkunst en groep 8: architectuur.

Door middel van workshops en gastlessen door de Stadkamer en door ouders komen de leerlingen met de verschillende kunststromingen in aanraking. Daarnaast zullen de kinderen door middel van activiteiten en creatieve opdrachten, zelf in de klas bezig gaan met de kennis over de desbetreffende kunststroming. Op woensdag 18 maart van 12.00 uur tot 12.30 uur vindt er een eindtentoonstelling plaats waarbij ouders en belangstellenden in alle klassen kunnen komen kijken naar de verschillende kunststromingen en kunstwerken van de kinderen. Na de tentoonstelling zal een deel ervan worden geveild op de kunstveiling (12.30 tot 13.00). De opbrengst hiervan zal naar een goed doel gaan uit eigen regio: Natuur en Milieu Overijssel Zwolle.

Samen met de organisatie van Natuur en Milieu Overijssel is gekeken naar een concreet doel, dat ook zichtbaar is dichtbij de school. Het idee is om de natuur dicht bij de school te halen door bijvoorbeeld de aanschaf van vogel broedkastjes, het creëren van een schooltuin of verticale tuin en mogelijk een bijenkast. Afhankelijk van de opbrengst wordt gekeken wat mogelijk is. Daarnaast gaan de kinderen tekenen voor het goede doel. Samen met Tekenfund(.nl) wordt een leuke tekenactie georganiseerd waarmee geld wordt ingezameld voor Natuur en Milieu Overijssel. De leerlingen maken niet alleen unieke tekeningen over het thema Kunst maar leren ook meer over tekentechnieken en samenwerken aan een project.

Artikel delen: