Overijsselse politiek wil een leefbaar platteland

Zwolle – De debaters aan het Plattelandsdebat Overijssel 2015 werd dinsdagavond 10 maart het vuur aan de schenen gelegd over duurzaamheid en leegstaand vastgoed. Ook werd gesproken over, schaal van boerenbedrijven, natuur en burgerondernemingen en hun rol in het versterken van de economie. Alle politieke partijen waren vertegenwoordigd en lieten zich horen. 

 

Vooral de discussie over de schaal van boerenbedrijven in relatie tot natuurontwikkeling leverde discussie op. Het versterken van de leefbaarheid blijkt hoog op de politieke agenda’s te staan. Experimenteren en stimuleren met kansen voor ondernemerschap met maatschappelijk en particulier vastgoed biedt kansen. Ook is er bij partijen aandacht voor het stimuleren en tegelijkertijd ontzorgen van lokale burgerinitiatieven en –ondernemingen. Het debat in Zwolle werd bezocht door zo’n tachtig belangstellenden en werd door ruim 200 kijkers thuis live meegekeken.

Op de website http://www.jijenoverijssel.nl/plattelandsdebat is het debat terug te kijken en kunnen kijkers alsnog reageren. 

 

Stimuland organiseerde het Plattelandsdebat Overijssel 2015. Vanuit haar onafhankelijke rol wil Stimuland een bijdrage leveren aan het versterken van de leefbaarheid en het economisch perspectief van het platteland in Oost-Nederland. Het voeren van dit debat helpt kiezers in Overijssel bij het maken van een goede keuze tijdens de provinciale verkiezingen op 18 maart aanstaande. 

Artikel delen: