Feestelijk concert Britten Jeugd Strijkorkest

Zwolle – Het Britten Jeugd Strijkorkest, onder leiding van Loes Visser, en sopraan Bernadeta Astari geven op 27 maart een feestelijke concert in Theater De Spiegel in Zwolle. Deze avond spelen ook de eerste prijswinnaars van het zeer goed bezochte Britten Cello-­‐ en Altvioolconcours 2015.

britten.jpeg 

Job Huiskamp (cello), 14 jaar uit Zwolle won de 1e prijs in de 2e categorie (13 t/m 15 jaar). Hij overtuigde de jury unaniem met zijn prachtige toon en zijn poëtisch gezongen spel. Job zit in de jongtalentklas van het ArtEZ conservatorium in Zwolle. Hij speelt sinds anderhalf jaar in Het Britten en krijgt nu de kans om te soleren met zijn eigen orkest. Anoushka Pedano (altviool), 14 jaar, won als jongste in haar categorie (14 t/m 18 jaar) de eerste prijs met haar lyrische en pittige spel. Ze gaf een prachtige performance van het verplichte werk, de Pavane van Arne Werkman (1960). Hij schreef speciaal voor het Brittenconcours een bewerking voor altviool en strijkers. Deze Pavane gaat op 27 maart in première in Theater De Spiegel en componist Arne Werkman is bij het concert aanwezig. Het Britten Jeugd Strijkorkest maakte in korte tijd furore met haar gedreven en bevlogen concerten in binnen-­‐ en buitenland. Het orkest won afgelopen zomer de eerste prijs op het Summa Cum Laude Jeugd Muziek Festival in Wenen waar het orkest deelnam aan het internationale concours voor strijkorkesten. De jury was bijzonder lovend over Het Britten.

De sprankelende sopraan Bernadeta Astari is prijswinnares van belangrijke concoursen en schitterde in prachtige rollen bij de Nationale Reisopera. Bernadeta zal 27 maart samen met het strijkorkest Les Illuminations van Benjamin Britten op teksten van Arthur Rimbaud ten gehore brengen. Deze muziek brengt zij op een betoverende manier over op het publiek.

Het Britten zal laten horen wat het in huis heeft; zo klinkt ook het intense ‘Adagio’ van Samuel Barber. Wethouder Jan Brink zal de prijzen voor de winnaars van het Cello-­‐ en Altvioolconcours uitreiken. Om de avond compleet te maken, verzorgt Het Benjamin Strijkorkest het voorprogramma, dat om 19.00 uur zal starten. De kaartverkoop is gestart, zie voor meer informatie: www.hetbritten.nl.

Artikel delen: