Oprichting B-Band na 10 jaar gelukt

Zwolle – Op 12 maart gaat een lang gekoesterde wens van de muziekvereniging Brassband David in vervulling. Het is gelukt om een leuke band op te richten waarin jonge koperblazers kun talenten kunnen laten groeien. Hiermee heeft de brassband voor alle leeftijden de mogelijkheid om zich lekker muzikaal uit te leven.

Er is al gestart met een paar proefrepetities om de sfeer te proeven. Het is altijd een beetje spannend voor de eerste keer. Onder leiding van de jonge dirigent Wilbert Zwier zijn de eerste noten al geblazen. De resultaten zijn zo goed dat er al een paar optredens zijn geboekt. Op 24 april speelt de B-Band op het jubileum concert van de vereniging, 2 mei in het Dolfinarium en op 20 juni spelen we in Groningen. Voor volgende zomer is er zelfs een tournee met een slotconcert op Terschelling gepland. Leuke uitdagingen genoeg.

Als je dit leuk vind en je kunt of wilt een echt instrument spelen dan ben je van harte welkom op de repetitie. Misschien kun je gelijk proberen of je een beetje muzikaal bent. Je mag op donderdag gewoon binnenlopen tussen 19:00 en 19:45 of kijk op de website ( http://www.brassbanddavid.nl  ) of check facebook ( https://www.facebook.com/brassbanddavid  )

Artikel delen:
Reacties 3
  1. Waarom dan weer krampachtig het engelse woord Brass (koper) gebruiken?

    Is de uitspraak dan op zijn engels “brass band deevid” of op zijn zwols “bress bend daavid”?


    ⚠️ Meld

  2. Karel N.

    Dit is echt een kansloze uitspraak, als je niet weet wat het woord “Brass” betekend hou dan ook lekker die grote scheur van je dicht!    ⚠️ Meld

Reacties zijn gesloten.