Scooterrijders mishandelen groep hardlopers

Zwolle – Een 19-jarige man uit Zwolle en een 18-jarige man en 20-jarige vrouw uit Hattem zijn woensdagavond 11 maart aangehouden voor openlijke geweldpleging.

In het tunneltje aan de Urkersteeg kwamen zij op hun twee scooters een groep hardlopers tegen. Vanuit de groep werden zij gemaand hun snelheid wat te matigen. Hierop keerde het drietal hun scooters en gingen verhaal halen bij de groep hardlopers. Dat leidde tot een woordenwisseling en handgemeen waarbij het drietal meerdere mensen mishandelde. Zij werden ingerekend en ingesloten. Naar de aanleiding en toedracht van de mishandelingen is een onderzoek gestart.

Artikel delen:
Reacties 21
 1. Voor dit soort tuig een cursus respect van 1200 euro. Net zoals de CBR cursussen tegen alcohol en drugs in het verkeer wanneer je gepakt wordt.


  ⚠️ Meld

 2. nou moeten de scooterrijders hun snelheid aan passen van de hardlopers, als de hardlopers nu dan ook eens rekening met andere wandelaars houden zal ook wel eens leuk zijn. als je als wandelaar een groep hardlopers tegen komt dwingen ze je ook om van het pad te gaan omdat ze denken dat ze met hun tweeën breed naast elkaar moeten blijven lopen. geweld van de scooterrijders is trouwens niet goed te praten.


  ⚠️ Meld

 3. Gaan we weer appels met peren vergelijken? We lezen hier over een misselijkmakende mishandeling! Als we alle verkeersdeelnemers hierbij aanhalen wat ze verkeert doen zijn we nog wel even bezig. Oh ja “zeker” ik wordt ook wel eens gedwongen om op straat te lopen als er weer vier man naast elkaar aan komen lopen en verdommen om 1 stap op zij te gaan, dus….tsja


  ⚠️ Meld

 4. Liepen die hardlopers op de stoep of op het fietspad? Wanneer het laatste het geval is dan kan ik me ook nog inleven in de reactie. Het valt mij echt op dat hardlopers steeds vaker op de weg lopen en niet aan de kant gaan voor verkeer wat eigenlijk thuis hoort op die weg.


  ⚠️ Meld

 5. Figuur87, kom op…..is dat een reden om iemand in elkaar te beuken? Mensen moeten toch fatsoenlijk met elkaar kunnen omgaan zeg…maar goed. Dit is de maatschappij anno 2015.


  ⚠️ Meld

 6. @Figuur87,

  en voor gasten zoals jij zou zo’n cursus, waar Karel het over heeft, dus wel goed zijn.

  Hoezo kan je je voorstellen dat je als reactie iemand tikken geeft wanneer hij/zij iets naar je roept wat je niet aanstaat?

  Zolang mensen het normaal vinden om dingen met geweld op te lossen ipv gewoon een beetje tolerant te zijn naar elkaar, leven we in een kansloze samenleving.


  ⚠️ Meld

 7. Mensen kunnen zich ook gewoon even aan gewone fatsoensnormen houden. Ben je voet dan gebruik je het daarvoor bestemde voetpad waar dat kan. Als mensen al met zulke kleine dingen rekening zouden houden was de wereld al een stuk mooier.


  ⚠️ Meld

 8. Lezende “Hierop keerde het drietal hun scooters en gingen verhaal halen bij de groep hardlopers. Dat leidde tot een woordenwisseling en handgemeen waarbij het drietal meerdere mensen mishandelde”.

  Denk ik ; dan konden die doodlopers blijkbaar toch niet hard genoeg lopen 🙂

  Als verhaal halen uitloopt op handgemeen is dat verwijtbaar aan beide partijen lijkt me.

  Ik herken dat wel, groepjes hardlopers voorthobbelend, op plaatsen waar geen voetgangers horen. En dan ook nog met welhaast onaantastbare arrogantie het overige verkeer menen wat aan te mogen manen.  ⚠️ Meld

 9. Wat jammer toch die discussie. Wel erg dat wanneer je wordt aangesproken je meteen maar even een paar mensen moet rammen. En dat er dan
  ook nog mensen zijn die dit goed keuren.>:( volgens mij heb je een behoorlijk problemen met je eigen persoonlijkheid wanneer je gelijk zo agressief denkt te moeten handelen . En dan wordt het tijd om hulp te zoeken.
  Ik ben het er wel mee eens dat de groepen hardlopers soms erg veel ruimte nodig hebben en ook op de plekken waar ze niet zouden behoren te lopen, maar om er dan meteen op te slaan als ze jou wat vragen dan spoort er ergens toch iets niet.


  ⚠️ Meld

 10. Hardlopers beginnen op wielrenners te lijken! Lekker zo doorgaan! Eerder kon er nog een bedankje vanaf als je met de hond liep en een groep van 20 man kwam aangedenderd en je een stap opzij zette. Vandaag de dag gaat men er maar vanuit dat je aan de kant gaat en zoniet dan dwingen ze het wel af. En owee als je een opmerking maakt want deZe helden trekken hun bek wel open in groepsverband. Denk dat ik de volgende keer maar kijk waar ze naar toe gaan en dan 1op1 verhaal ga halen, eens zien of ze dan nog zo groot zijn.


  ⚠️ Meld

 11. Goed punt wat betreft het geweld @oke.
  Misschien schreef ik niet duidelijk genoeg dat ik geweld in alle vormen en smaken afkeur. Als ik over geweld lees geeft me dat een gevoel van bedroefdheid en onmacht. Bedroefdheid over wat een mooie wereld het zou kunnen zijn zonder geweld. Maarja, we zijn nou eenmaal aapjes. En daar is blijkbaar weinig aan te veranderen.

  Welkom zeggen tegen elkaar in de openbare ruimte zou kunnen helpen. Vind ik wel dat eenieder ook z’n best moet doen om welkom te zijn. En die groepjes hardlopers dwars door het verkeer heen doen dat niet, vind ik.  ⚠️ Meld

 12. Schitterende discussie weer! Goed vermaak in de vroege ochtend!

  Ik heb werkelijk nog nooit hardlopers gezien die zich dusdanig als wielrenners gedroegen zoals het hierboven beschreven wordt! Dat betekent niet dat het niet gebeurt, maar misschien wel dat het wat minder vaak voorkomt dan hier gesteld.

  Wel bijzonder dat mensen op basis van zoiets simpels geweld goedkeuren!


  ⚠️ Meld

 13. Kom ook nooit een groep hardlopers tegen en als dan is het samen delen mijn motto. Op de stoep dito komt er een groep aan dan blijf ik lopen, nooit gezien dat ze niet aan de kant gaan.


  ⚠️ Meld

 14. Zo, dat is goed fout gegaan dan, als drie van die pisventjes zonder ingedaalde balletjes een hele groep hardlopers de baas zijn… Dat moet beter kunnen!

  Dus hardlopers in groepen: spreek gewoon een rolverdeling af voor de volgende keer: eentje trekt zo’n pubertje aan zijn bontkraagje, de tweede trekt de afzakbroek over zijn knieën zodat hij achterover struikelt. Vervolgens plakt de derde met mijn zijn gel-kop aan de stoep vast. Dan kan nummer vier hem beroven van zijn portemonnee, zijn id afpakken, hem vertellen dat hij weet waar zijn huis woont als hij durft op te staan.

  Scooter na afloop verloten.


  ⚠️ Meld

 15. Oh, ik ben de smileys weer vergeten zie ik. Voordat mensen er weer over vallen, hier een paar plaatjes om bovenstaande post te completeren: ;)8);D:P:-*


  ⚠️ Meld

 16. Mega grinnik 🙂 Goede adviezen van Bouvier lees ik hier! :):)
  Ik neem maar even als vanzelfsprekend aan dat zulke adviezen
  alleen gelden voor hardlopers, die niet hard genoeg kunnen lopen.  ⚠️ Meld

Reacties zijn gesloten.