Vrouw gewond bij poging gewelddadige straatroof

Zwolle – Woensdagmiddag 11 maart tussen 15.00 en 15.30 uur is een 64-jarige vrouw uit Zwolle het slachtoffer geworden van een gewelddadige poging tot diefstal, waarbij zij gewond raakte. Zij liep op het fietspad van de Mastenbroekerallee, ter hoogte van het zanddepot, richting Klokkengieterlaan. Door een haar tegemoetkomende jongen op een snorscooter werd geprobeerd met geweld haar rugtas te pakken. Dit mislukte doordat zij de tas met beide schouderbanden stevig over haar schouders droeg. De vrouw kwam echter ten val en liep verwondingen aan haar hoofd en nek op. Zij moest zich onder doktersbehandeling laten stellen.

De bestuurder van deze scooter is een blanke jongen, ongeveer 18-20 jaar oud, met een stoppelbaardje. Hij droeg een grijze pet en zwarte jas. Hij reed op een donkergrijze bromscooter mogelijk van het merk Peugeot, type Speedfire, die veel lawaai maakte. Hij ging er vandoor in de richting van de Drapenierlaan. Mensen die iets gezien of gehoord hebben dat mogelijk verband houdt met deze diefstal ~ en nog niet met de politie gesproken hebben ~ wordt gevraagd contact met haar op te nemen via 0900-8844. Anonieme informatie kan worden doorgegeven via 0800-7000. Naar de straatroof is een onderzoek gestart.

Artikel delen:
Reacties 9
 1. Treurig, op klaarlichte dag. Een dure opvoedcursus zal hem wat respect voor anderen bij brengen. Wat de ouders van het jonk zijn vergeten bij te brengen.

  Volgende keer trouwens een dader omschrijving op het weblog met daarin “zwarte jongen”. Zwart is tegenovergesteld van blank toch? En dan niet het woord ‘getint’ gebruiken.

  Dat zou fantastisch zijn en niet politiek corrrect.


  ⚠️ Meld

 2. Eens met Japser (zowaar;)!). Er is meer dan alleen blank en zwart. En getint is echt iets anders dan zwart. Overigens lijkt me de huidskleur van dit stuk schorem niet bijster relevant in deze context.


  ⚠️ Meld

 3. Sorry Karel N., het ligt niet altijd aan de ouders en/of opvoeding. Sommigen worden ook beïnvloed door vrienden en/of drug/alcohol of beide. Dat is zo jammer. De ouders krijgen vaak als eerste de schuld. Maar wat dachten jullie van de hedendaagse maatschappij waar beide ouders moeten werken om het gezin te kunnen onderhouden waardoor de controle op jonge kinderen afzwakt? Laten we goed stemmen de volgende keer dan is het misschien ook mogelijk om aan deze calamiteiten iets te doen.


  ⚠️ Meld

 4. Belangrijker: Hoe zou het met de 64 jarige vrouw zijn??!!!

  naar omstandighede goed kan ik u vertellen. Beurs, zeer hoofd en zere nek!

  groeten,

  een boze dochter!

  ps: ik hoop dat de laffe scooterrijder dit leest! Niet meer doen hoor!!


  ⚠️ Meld

Reacties zijn gesloten.