The Information presenteert nieuwe album

Zwolle – 27 maart presenteert de Zwolse band The Information zijn nieuwe album genaamd ‘I Foresee Trouble’ in Hedon Zwolle.

the_information.jpg 

Net wanneer de zon weer had moeten gaan schijnen is er ‘I Foresee Trouble’, het nieuwe album van The Information. Een lofzang aan de hopeloosheid, een ode aan de verbitterde zielen. Deze duistere en meeslepende plaat leidt je naar de grote uitgestrekte weiden die niet groen zijn, maar dor. Hoewel gruiziger in sound dan z’n voorganger, speelt de band dynamischer dan voorheen en heeft het nieuwe album een soort Denver sound uit de lage landen, Overijssel om precies te zijn. De donderpreken van Nick Cave en David Eugene Edwards zijn nooit ver weg, net als de sfeermakers van Calexico en de eenzame Townes van Zandt. Alternatieve folk, mystieke sferen en een gitzwart rockrandje. Het album komt uit op vinyl bij Milkcow Records, en op cd en digitaal bij Smoking Man Music. 

Over de band
We schrijven het jaar 2009. The Information mag na amper twee optredens al op Eurosonic optreden en beleeft daardoor gelijk een mooie start. Twee goed ontvangen EP’s en een finaleplek bij de ‘Grote Prijs Van Nederland 2011’ later, brengt de band in 2013 ‘Sounds Of The Backwoods’ uit. De eerste langspeler wordt positief onthaald door zowel pers als publiek en de band doet datzelfde jaar de Popronde aan. Het album staat zelfs 3 weken in de Album Top100. Iets meer dan een jaar na de releaseshow in een afgeladen Hedon te Zwolle begint de band alweer aan de opnames van het nieuwe album: ‘I Foresee Trouble’. Net als de voorgaande releases komt dit album volledig volgens de DIY werkethiek tot stand, waarbij de opnames, productie en mix door de band zelf gedaan worden. Het album wordt op vinyl uitgebracht door Milkcow Records in het voorjaar van 2015.
 
Tickets zijn te verkrijgen via de website van Hedon.
Zaal open: 20:30 uur
Aanvang: 21:00 uur
Support: Bek Vol Zand 
Artikel delen: