Start bouw woningen Frankhuis, Stadshagen

Zwolle – Op donderdag tekenden Sjoerd Quint van deltaWonen en de heren Andre ten Vergert en Jan Ceelen van VOF Frankhuis Stadshagen de turnkey-koopovereenkomst voor de bouw van 18 appartementen en 10 eengezinswoningen in Frankhuis-Noord, Stadshagen. 

 

frankhuis_noord.jpg 

 

De te bouwen woningen en appartementen liggen bij de bus- en fietsbrug in Frankhuis. De appartementen hebben straks vrij uitzicht over het ‘Zwarte Water’. Zowel de woningen als de appartementen krijgen zonnepanelen, waardoor 60 procent van het elektraverbruik duurzaam wordt opgewekt. De bouw van de 10 eengezinswoningen start  nog deze maand, de 18 appartementen volgen daarna. De woningen zijn nog dit jaar gereed. Sjoerd Quint, adjunct-directeur deltaWonen: “Wij vinden het belangrijk deze extra investering in de sociale huurmarkt te doen. Hiermee leveren we wederom een bijdrage aan de beschikbaarheid van betaalbare huurwoningen in Zwolle. We hebben de verwachting dat Frankhuis een aantrekkelijke, duurzame buurt in de stad Zwolle wordt.”

 

Nieuwbouw in Frankhuis

De nieuwbouwbuurt Frankhuis ligt aan de zuidoostzijde van Stadshagen. Aan het Zwarte Water worden nu al  kadewoningen en rijwoningen gebouwd. De oude kern kenmerkt zich door dijkhuizen, kleine boerderijen en een natuurpark. Dit geeft de buurt een dorps karakter. even verderop ligt het centrum van Zwolle. De voorzieningen in Stadshagen en de uitvalswegen zoals de A28 zijn dichtbij. 

 

Over deltaWonen

DeltaWonen is een actieve corporatie met bezit in de gemeenten Zwolle, Kampen en Oldebroek; twee steden en een landelijke gemeente. In het werkgebied van deltaWonen wonen ongeveer 200.000 mensen. Van deze 200.000 mensen wonen er circa 40.000 in onze 15.000 woningen.  DeltaWonen biedt nu en in de toekomst woon- en leefkwaliteit, in het bijzonder voor mensen die dat niet zelf kunnen realiseren. Duurzaamheid is voor deltaWonen één van de belangrijkste thema’s. 

 

VOF Frankhuis Stadshagen

Deze VOF is een samenwerkingsverband van BPD en Ontwikkelcombinatie Stadshagen, die bestaat  uit: AM, Heijmans en Dura Vermeer Bouw Hengelo. Vanaf 1997 heeft Ontwikkelcombinatie Stadhagen circa 2500 woningen in Stadshagen Zwolle ontwikkeld en gerealiseerd. Zij zijn volop bezig met de ontwikkeling van duurzame woningen in Frankhuis.

Artikel delen:
Reacties 14
 1. @ Arianne, ze hebben een hele slimme wervende tekst bedacht. Iets van “Wilt u strak aan het Zwarte Water wonen?”. ‘T is in elk geval een mooi plekkie!


  ⚠️ Meld

 2. Wat een nep indruk geeft deze tekening. De brug is in het echt heel anders en het zwarte water is veel breder dan hier gesuggereerd.


  ⚠️ Meld

 3. Niks mis mee dick..vind de muziekwijk
  een prachtige wijk geworden..nu nog
  weer stukkie beter sinds die
  flats in bachlaan weg zijn..:D


  ⚠️ Meld

 4. Wat is er mis met de vroegere Bachlaan?
  Als je er nu langs fietst lijkt het net alsof dat stukje van mijn leven nooit bestaan heeft, jij kan het misschien als armoedig zien, maar ik zie er de schoonheid van in, een renovatie zoals in Dieze was beter geweest in mijn ogen. Nieuwbouw vragen ze weer de hoofdprijs om, en in de crisis is dat gewoon te duur zeker voor de minima.


  ⚠️ Meld

 5. @ronaldp en dick
  Ik heb ook even goed moeten kijken maar deze artist impression klopt wel.
  Ga in google streetwiew maar eens aan de noordkant van de Twistvlietbrug op de Hasselterdijk staan. Dan zal je zien dat de Twistvlietbrug een tussenpijler heeft en die zie je aan de linkerzijde op bovengetoonde tekening. Op deze tekening zie je dus maar een klein deel van het Zwarte water en de kenmerkende pilonen zijn op deze tekening dus ook niet zichtbaar.  ⚠️ Meld

 6. Skerp Gé! Vrdlgens mij heb ik, echter, ook niet beweerd dat de “artist impression” niet zou kloppen. Wel dat het Zwwarte Water breder is dan op de foto. Met

  En dat idd bredere Zwarte Water is ook een attractie op zich.

  . Hoe dan ook: niet verkeerd dat dit plekkie wat extra aandacht genereert.


  ⚠️ Meld

Reacties zijn gesloten.