Reis mee door de oudste straat van Zwolle

Zwolle – De Sassenstraat heeft een lange en indrukwekkende historie. Leer meer over de oudste straat van Zwolle en zijn bewoners in deze lezing.

2122015201632.jpg

Anne Prümers (Stedelijk Museum Zwolle) vertelt over de gevels van de Sassenstraat; Michael Klomp (archeologie Gemeente Zwolle) spreekt over de opgravingen op de plek van het stadhuis en Bert de Vries (Historisch Centrum Overijssel) gaat in op de geschiedenis van het Bethlehemkerk dat met het Refter een gezichtsbepalend element is in de huidige Sassenstraat.

Datum: 20 maart 2015

Aanvang: 20:00 uur, inloop 19:30 uur

Locatie: Waanders in de Broeren

Aanmelden: hahee@waandersindebroeren.nl

Entree is gratis, drankjes voor eigen rekening.

De avond geeft gelegenheid te genieten van verhalen over Zwolle en zijn geschiedenis. Er is bovendien gelegenheid om onder het genot van een hapje en drankje elkaar te ontmoeten en in informele sfeer bij te praten.

Erfgoedplatform Zwolle

Deze lezing wordt u aangeboden door het Erfgoedplatform Zwolle. Dit wordt gevormd door: Stedelijk Museum Zwolle, Historisch Centrum Overijssel, Waanders in de Broeren, Zwolse Historische Vereniging, Vereniging vrienden van de stadskern Zwolle, Zwols Architectuur Podium, Gemeente Zwolle (afdeling Archeologie en Monumentenzorg), Stichting Levende Stadsgeschiedenis Zwolle, Stichting Stadsherstel Zwolle en Het Oversticht.

Artikel delen:
Reactie 1

Reacties zijn gesloten.