COC café wordt stoere kroeg

Zwolle – COC Zwolle, dat zich inzet voor acceptatie van homoseksualiteit in de regio Zwolle, sluit na 17 jaar haar café in Kamperstraat 17 in het centrum van Zwolle. "Dit café is te groot en de inrichting en uitstraling zijn niet meer van deze tijd. Het werd steeds minder bezocht, dus dan moet je wat doen", meldt voorzitter Ilja de Jong.

Op zaterdag 21 maart is de Farewell Party, iedereen is welkom om het afscheid mee te vieren. "Het is geen treurig afscheid, want op hetzelfde adres opent op 25 april een nieuw café. Een knusse, stoere kroeg waar iedereen helemaal zichzelf mag zijn; hetero, bi, homo, lesbisch of transgender dat maakt niet uit." Er is nog altijd behoefte aan een dergelijk café, vertelt De Jong. "Absoluut. We werken onder meer aan homoacceptatie door voorlichtingslessen op scholen te verzorgen, van vmbo tot vwo. Maar we hebben dus ook deze ontmoetingsplek. Het is een belangrijk adres voor bijvoorbeeld jongeren die hun voorzichtige eerste stappen zetten bij het uitkomen voor hun geaardheid. Die plek is belangrijk voor de stad én de wijde regio. En ’t is straks dus veel meer een plek waar iedereen zich thuis kan voelen. Dat past in deze tijd, waarin vriendenclubs waarin er ’toevallig’ een paar homo of lesbisch zijn, samen een avondje uit gaan of een mooi feest willen beleven."

Zwolse bedrijven
Het pand aan één van de oudste straten van de Zwolse binnenstad, behoudt zijn monumentale gevel. Binnen gaat de boel op de schop. Naast eigen vrijwilligers maakt COC Zwolle zoveel mogelijk gebruik van lokale ondernemers bij de facelift. De huisstijl van het café is ontworpen door het Zwolse bureau Afontwerp, het Zwolse bureau Project5 bewaakt het design van het interieur en bouwt de bar. Aannemer Hegeman VNO Bouw, ook uit Zwolle, doet het zware werk.
Artikel delen:
Reacties 4
  1. Niet meer gesubsidieerd drinken dus. Ik ben er met de vriendengroep een paar keer binnen geweest, ideale start van de avond. Daar goedkoop indrinken tot 01:00 en dan naar de andere kroegen in de stad.


    ⚠️ Meld

  2. Om misverstanden te voorkomen: de facelift van ons café wordt volledig gefinancierd uit eigen, in de afgelopen tientallen jaren, gespaarde, middelen. Geen subsidies, geen leningen.    ⚠️ Meld

Reacties zijn gesloten.