Gemeenteraad praat over leegstand Eiland

Zwolle – De Zwolse gemeenteraad houdt op 16 maart een informatieronde over de bedreigingen c.q. kansen voor het Weeshuisstraatgebied/Eiland in relatie tot de toekomstvisie op de binnenstad.

De functie van binnensteden verandert. Ook zijn er grote zorgen over de toenemende leegstand van vastgoed in het Weeshuisstraatgebied en op het Eiland.

De gemeenteraad gaat op maandagavond 16 maart in gesprek met belanghebbenden om te kijken of er ideeën opgedaan kunnen worden, die de aantrekkelijkheid van het Weeshuisstraatgebied/Eiland vergroten als vestigings- en winkellocatie in relatie tot de toekomstige binnenstad.

U bent van harte welkom deze bijeenkomst bij te wonen. Deze vindt plaats in de raadzaal van het stadhuis, Grote Kerkplein 15 en begint om ca. 20.15 uur.

Artikel delen:
Reacties 5
  1. Leegstand hebben we ook in het wkc Zwolle zuid er staan hier winkelpanden al jaren leeg .Hoor dat de huren niet meer op te brengen zijn .Kan niet begrijpen dat de eigenaar de huurprijzen dan niet omlaag doet.Nu levert het ook niks op en kost het de verhuurder alleen maar geld.


    ⚠️ Meld

  2. Huren, parkeertarieven enz enz gaan weer omhoog dus nog meer leegstand. Goed gedaan zwolle. Lang leve internet. Winkels zijn niet meer nodig.


    ⚠️ Meld

  3. Het lijkt erop dat leegstand net zo winstgevend is als in gebruik zijn van een pand. Je ziet het niet alleen bij winkels maar ook bij (oudere) kantoorpanden. Hoe lang staan die kantoren aan de Drijbersingel niet al leeg (anti-kraak niet meegerekend)?!


    ⚠️ Meld

Reacties zijn gesloten.