Roemeen vast voor wisseltruc

Zwolle – Een 45-jarige Roemeen is donderdagmiddag 12 maart in de Luttekestraat aangehouden voor oplichting.

Bij drie bedrijven in de binnenstad probeerde hij met vingervlugheid en gebaren te betalen met een bankbiljet van 50 euro. Hij stuurde aan op inwisseling van het biljet naar kleinere coupures of suggereerde dat hij al een dergelijk biljet had afgegeven. De indruk bestond daarnaast dat hij een vals 50 eurobiljet aanbood. Een handlanger van de man zag kans er vandoor te gaan. Geadviseerd wordt alert te zijn op dergelijke oplichtingpraktijken. De man is voor nader onderzoek ingesloten.

Gerelateerde Berichten

(Automatisch gegenereerd)

10 gedachten over “Roemeen vast voor wisseltruc”

  1. Terugsturen heeft ook wenig zin ze zijn zo weer terug hier .De grenzen weer sluiten .Weer douane aan de grens voor paspoort controle.En dan vooral deze mensen controleren of ze geregistreerd staan dat ze al eerder gepakt zijn.Verder reden waarom ze hier heen komen vragen en als ze geen adres kunnen geven waar zeverblijven dan niet binnenlaten

  2. Benieuwd wat Mient-Jan Faber van zo’n bericht zou denken.
    De pech van de Roemenen is het communisme immers.
    Het communisme daar heeft de samenleving dermate ontmoedigt
    en verkreupeld, dat ik ook nog wel respect kan opbrengen voor luitjes vandaar, die deze kant op komen. De mensen daar hebben ’t nog slechter dan degenen die hierheen reizen.

    Ik vind, zorgvuldig, met respect en mededogen zulke dingen beter proberen te maken. Hoe? Als ik ’t wist, schreef ik ’t hier meteen neer.

Reacties zijn gesloten.