WVF niet opgewassen tegen de Harkemase Boys

Zwolle – WVF heeft zaterdagmiddag niet weten te stunten tegen de boys uit Harkema en kon daardoor de jarige (Abraham) Freddy Smit niet van een extra plezierig verjaardagcadeautje voorzien. Daarvoor was de tegenstander vandaag te sterk. Door deze overwinning behaalde Harkemase Boys de tweede periodetitel, maar de Friezen willen meer en strijden voor het kampioenschap. Niet voor niets hengelde het in de winterstop Oebele Schokker van Cambuur binnen en deze speler was vanmiddag belangrijk en bepalend voor zijn ploeg.

 

In het eerste kwartier kon WVF voetballend goed meekomen en zocht het brutaal de aanval. Zo stuurde Richard Bouwmeester met een bekeken pass Hessel Berends weg en uit diens voorzet kwam Jeroen van Brummen een teenlengte tekort om de openingstreffer te produceren. Nadat Mike te Wiele nog reddend kon optreden door een indraaiende voorzet van Oebele Schokker onschadelijk te maken was het even later wel raak voor de thuisclub. Spits Heine Uuldriks nam de bal in de zestien aan, draaide goed weg en zag zijn schot via Hans Kamping, waardoor de bal van richting veranderde achter de kansloze Mike te Wiele verdwijnen 1-0. Toch bleef WVF de aanval zoeken en was het jammer dat een knal van Bas Bouwhuis naast het doel van Harkemase Boys verdween.

Ondertussen kreeg ook de thuisclub via enkele vlotte combinaties een aantal goede kansen om de voorsprong te vergroten maar Mike te Wiele hield in deze periode zijn ploeg met een aantal goede reddingen op het been. Vlak voor rust lukte het de thuisclub alsnog om de marge te vergroten. Op aangeven van Uuldriks, was het Bouius die de bal langs Mike te Wiele schoot en zorgde voor de 2-0. Even later werd het zelfs nog 3-0 door een schitterende vrije trap van Huisman de Jong.

 

Na de rust begon WVF weer brutaal en kreeg het gelijk twee goede kansen om te scoren. De eerste was voor Hessel Berends die na een goede actie van Jeroen van Brummen de bal voor het inschieten had, maar zijn te slappe inzet werd door een verdediger van de lijn gehaald. Daarna nog een vlammend schot van de vandaag als middenvelder verdienstelijk spelende Dion Reijnen slechts een corner op. Na ruim een uur kwam Harkemase Boys op 4-0. Na balverlies aan WVF kant uit een vrije trap was het Uuldriks die de thuisclub koppend na een afgemeten voorzet van Musliu op 4-0 bracht. Het valt de ploeg van trainer Freddy Smit te prijzen dat de koppies niet omlaag gingen, maar dat het voor zover mogelijk was bleef voetballen en op zoek ging naar een eretreffer. Hierop kreeg het zelfs nog een goede mogelijkheid dankzij de beide invallers Kristian bril en Niels Goedegebuur. Uit een prima pass van Kristian Bril speelde Niels Goedegebuur zich goed vrij in de zestien, maar was zijn schot te slap. Gert Schaafsma, ingevallen voor Mike te Wiele moest nog een keer reddend optreden maar dit veranderde niks meer aan de uitslag 4-0.

 

Dit Harkemase Boys was een maatje te groot. Geen schande de jongens valt niks te verwijten, hebben als team goed voor en met elkaar gewerkt en daarmee de jarige Abraham toch nog een leuk verjaardascadeau gegeven in de vorm van teamgeest!! De komende twee wedstrijden thuis tegen Urk en uit tegen AZSV zijn er wellicht mogelijkheden om punten te halen. Ook vandaag heeft de ploeg zich van zijn beste kant laten zien en dat moet toch eens beloond worden in de vorm van een overwinning!

 

Harkemase Boys-WVF 4-0(rust 3-0)

18. Uuldriks 1-0, 44. Bouius 2-0, 45. Huisman de Jong 3-0, 62. Uuldriks 4-0

 

Gele kaart: Jeroen van Brummen (WVF)

 

Scheidsrechter: G.J.Beltman

Toeschouwers: 500

 

Harkemase Boys: Jansema, Sarkodie(75 Constansia), Jongeling, Musliu(75 Dijk), Uuldriks, Schokker, Smits(75 Bacuna), Bolt, Bouius, Renken, Huisman de Jong

 

WVF: Mike te Wiele(72 Gert Schaafsma), Robbert Jan Stals, Hiro Gnanapragassam, Sybren Poppen, Hans Kamping, Dion Reijnen, Bas Bouwhuis, Richard Bouwmeester, Jeroen van Brummen(70 Niels Goedegebuur), Muhittin Yükselen(67 Kristian Bril), Hessel Berends.

 

Door : D. Noorman 

Artikel delen:
Reactie 1
  1. kardag heeft vandaag gelukkig kunnen zien hoe zijn toekomstige ploeg weer won en weer een stapje dichter probeert tekomen richting klasse behoud.kardag welkom thuis 😀


    ⚠️ Meld

Reacties zijn gesloten.