Be Quick zet weer oerdegelijke wedstrijd neer

Zwolle – Ook Hulzense Boys moest er zaterdag tegen Be Quick aan geloven. Be Quick blijft na zaterdag een marge houden van zes punten op RDC.

Het is de lijstaanvoerder tegen de aanvoerder van de tweede periode. Trainer Arnie Pot: “Op voorhand geen makkelijke wedstrijd. Hulzense Boys is goed in vorm en wil de periode nog pakken.” Rechtsback Thomas Wieringa, de laatste tijd uitstekend op dreef, zag ook dat Hulzense Boys zich niet zomaar gewonnen gaf: “In de beginfase ging het ook gelijk op. Pas na het doelpunt lieten we de bal beter rond gaan.” In het eerste kwartier krijgt Be Quick mogelijkheden om wat te doen bij het vijandelijke doel, maar de precisie ontbreekt. In de 17e minuut is het dan wel bingo. Een mooie pass van Bas Buimer komt via de prima spelende Frank van der Burg weer  bij Buimer terecht en die prikt hem erin: 1-0.

In het restant van de eerste helft is Be Quick de betere en krijgt het de kansen om de score op te voeren. Zelf ontsnapt het alleen bij een schot van Roetgerink. Wieringa: “Daar moet je toch ook Frank Oosterhof een compliment maken. Gregor van de Zande, die toch veel scoort,  werd door hem echt uit de wedstrijd gehouden.” Arnie Pot: “Je kunt ons in deze fase alleen verwijten dat we niet nog een keer scoren voor de rust.”

Na de rust zet Hulzense Boys nog een keer aan om de gelijkmaker te forceren, maar de roodzwarte defensie ruimt alle ballen op. Wieringa: “Na de rust hadden we het even moeilijk, maar echte kansen hebben ze niet gehad.”  Pot: “ Dan zie je toch ook dat Hulzen een goede ploeg heeft. Ze durven dingen om te zetten en een-op-een te gaan spelen. Dan is het toch even zoeken voor een tegenstander.” Maar de openingsstorm na de rust gaat langzaam liggen en voor Be Quick opent zich de ruimte op de andere helft. Pot: “Dan duurt het toch even voordat de ruimte wordt benut. We hadden in feite nog eerder de wedstrijd op slot moeten gooien.”

Na 70 minuten komt Mark Meijer in het veld bij Be Quick. Enkele minuten later is hij al ongrijpbaar voor de verdediging van Hulzen, waarna Hulzen alleen nog aan de noodrem kan trekken. Frank Oosterhof blijft dan koel vanaf de penaltystip: 2-0. Wieringa: “In het slot van de wedstrijd zijn we net iets te nonchalant, maar hadden we ook nog de 3-0 kunnen maken.” Trainer Pot is niettemin dik tevreden: “Een goede overwinning tegen een goede ploeg. Zij zullen ook nog veel punten gaan pakken.” Wordt Be Quick nu kampioen? Wieringa: “Daar is het nog te vroeg voor. We moeten gewoon proberen om onze wedstrijden te winnen. Zowel RDC als wij krijgen nog genoeg lastige wedstrijden.”

Be Quick blijft op kop met een voorsprong van zes punten op RDC. De Deventer ploeg haalde zaterdag uit tegen OZC door met 6-0 te winnen. Be Quick heeft nog de nodige lastige wedstrijden voor de boeg, dat geldt ook voor RDC dat nog tegen het hele linkerrijtje moet voetballen. Zaterdag speelt Be Quick opnieuw thuis. Dan is v.v. Hellendoorn  de tegenstander.

Opstelling Be Quick: Wibo van Dijk, Thomas Wieringa, Dennis Horstman, Karwan Mehrabi, Rutger Minkjan, Frank Oosterhof, Michel Klink (83. Kevin Westerbeek), Talha Özen, Bas Buimer, Frank van der Burg, , Sander Aarten (71. Mark Meijer).

Door: G. Grevers 

Artikel delen: