Hennie Kenkhuis nieuwe wethouder in Zwolle

De fractie van GroenLinks/De Groenen draagt Hennie Kenkhuis voor als nieuwe wethouder van de gemeente Zwolle. Met de voordracht rondt de fractie de procedure om te komen tot een geschikte kandidaat voor de opvolging van Peter Pot af. De afdelingsvergadering van GroenLinks/De Groenen heeft vanavond de voordracht door de fractie met algemene stemmen goedgekeurd.

Hennie Kenkhuis (55 jaar, samenwonend, 2 kinderen) is geboren in Zenderen, in Twente. Na zijn studie aan de Universiteit van Nijmegen was hij gedurende een aantal jaren werkzaam in het onderwijs. Hij heeft inmiddels ruim 20 jaar ervaring als organisatie-adviseur, project- en interimmanager. Hij voerde tal van opdrachten uit, waaronder een groot aantal in opdracht van provincies en gemeenten. Als zodanig kent hij het openbaar bestuur en een gemeentelijke organisatie van binnenuit. Hennie Kenkhuis is geen onbekende in de Zwolse politiek. In de vorige raadsperiode maakte hij deel uit van de fractie van GroenLinks/De Groenen in de Gemeenteraad van Zwolle. Sinds 1993 woont Hennie Kenkhuis in Zwolle-Zuid.

Artikel delen:
Reacties 3
  1. Het CDA is verheugd te vernemen, dat Groenlinks-deGroenen de heer Hennie Kenkhuis bereid heeft gevonden zich als kandidaat-wethouder op te werpen.

    De CDA-fractie kent de heer Kenkhuis als een zeer kundig raadslid met wie een prettige en constructieve samenwerking heeft kunnen plaatsvinden over de periode 2002-2006. Op basis van opgedane ervaringen en wetenschap van de politieke en bestuurlijke ervaring van de heer Kenkhuis, ziet de CDA-fractie dan ook uit naar de samenwerking gedurende in ieder geval de resterende collegeperiode.

    De CDA-fractie wenst de heer Kenkhuis bij voorbaat veel succes en plezier in zijn toekomstige functie als wethouder van de stad Zwolle.

    CDA Zwolle

  2. Dat die man met zijn achtergrond zo’n functie kan krijgen.Straks komen ze er achter dat het allemaal niet kan zo en kost het de gemeenschap weer dik wachtgeld.

  3. deze man heb ik ook gezien op tv zwolle lijkt mij iemand van 0,0 toegevoegde waarde voor de stad Zwolle al helemaal gezien zijn achtergrond/. straks kan ie het weer niet aan en gaat die mooi op wachtgeld .

Reageer