Zwols Muziektheater presenteert De Jantjes

Zwolle – Het Zwols Muziektheater brengt Nederlands oudste en meest bekende musical “De Jantjes”. Het verhaal speelt zich af in de jaren twintig van de vorige eeuw met de crisis voor de deur. In de Amsterdamse Jordaan is ondanks de gezellige sfeer het leven zwaar. Men komt moeilijk aan werk. Hierdoor melden sommigen zich  bij het leger in het toenmalig Nederlands Indië. Zo ook de drie Jantjes.

 

In de musical komt de tijdgeest goed naar voren, die door de Amsterdamse humor enigszins wordt gerelativeerd. Natuurlijk maken de overbekende liedjes als ‘In de Jordaan’, ‘Mooie Westertoren’, ‘Word nooit verliefd’ de musical onvergetelijk. Regisseur Dick van Ommen kiest voor een historisch herkenbare vormgeving, waarin de bekende volksfiguren als Tante Na en De Mop omringd worden door Greet, Jans en de konkelende Tante Pietje. Het Zwols Muziektheater staat voor het eerst onder leiding van Mip van der Heide. Jasmijn Utermark tekent voor de choreografie.

De voorstellingen vinden plaats in Theater Odeon in Zwolle op vrijdag- en zaterdagavond 17 en 18 april. Op zondagmiddag 19 april is de matineevoorstelling.

 

Kaarten voor de drie voorstellingen zijn verkrijgbaar via het bestelformulier op de website www.zwolsmuziektheater.nl

Artikel delen: