Zwollenaar schrijft boek over jongensdroom

Zwolle – Elke voetbalsupporter heeft zelf ook als klein jochie gedroomd om wekelijks in de eredivisie van Nederland te mogen schitteren. Helaas is het maar aan één op de duizenden voetballers gegeven om dit te halen. En daarom besloot Zwollenaar Richard Schreurs om die kans naar 100% te vergroten door de geschiedenis te herschrijven.

profvoetballer_2.jpg

Hij schreef een boek van 368 pagina’s, waarin hij zelf één van de beste voetballers van Nederland is.
 ‘Mijn Leven als Profvoetballer’ neemt de lezer mee naar de periode 1977 – 2001, waarin Schreurs zelf voetbalde. De Zwollenaar zelf over zijn boek: ‘Heel veel mannen, maar ongetwijfeld ook vrouwen rond de 25 jaar en ouder zullen de voetbalverhalen volledig herkennen. Het leek me leuk om dat te herbeleven. Ik heb de waarheid voor 80% in tact gelaten. De overige 20% echter maakt dat ik daar dus onderdeel van ben en heel openhartig praat over die periode. En ook over zaken die je als kijker vaak niet mee krijgt. Zoals het een goede jongensdroom betaamt, betekent het dat de werkelijkheid er soms net wat mooier uit komt te zien, dan hij destijds was’. Waar Nederland de afgelopen jaren overvoerd is met voetbalboeken, is dit boek een soort van knipoog daarop. Het boek verschijnt dinsdag 17 maart. Voor meer info: www.mijnlevenalsprofvoetballer.nl.

Richard Schreurs. 43 jaar is getrouwd met ex-Miss Nederland Marjolein. Ze hebben samen twee dochters: Quinty en Estelle. “Na vele jaren werkzaam geweest te zijn in het bedrijfsleven hebben Marjolein en ik besloten dat het maar eens anderz moest. Misschien wel zo’n veertigers dingetje, dat je je afvraagt: wat wil ik de rest van mijn leven doen. Dus een mooie bucketlist samengesteld en al snel tot de conclusie gekomen dat we een verlenging van tientallen jaren op het huidige leven moeten aanvragen om alles te kunnen doen. Het motto is dus: niet wachten maar gewoon doen. Eén van de dingen op mijn persoonlijke lijst is een eigen boek in de boekenkast. En daarvoor waren ideeën genoeg. Maar het idee ‘Mijn Leven als Profvoetballer’ vond vanuit het geklots in mijn hoofd als vanzelf de weg naar mijn vingers, die het intikten in Word. En uiteindelijk is dat dus dit boek geworden. ‘Mijn Leven als Profvoetballer’ vertelt het verhaal over mijn leven als het net even anderz was gegaan. De jongensdroom van bijna elk klein ventje. Fictie en non-fictie lopen door elkaar heen, waardoor ik als topvoetballer je meeneem terug in de tijd dat ik actief was, de jaren 1977-2000.”

Artikel delen: