DeltaWonen maakt werk van vrijwilligerswerk

Op vrijdag 5 oktober steken 40 medewerkers van deltaWonen de handen uit de mouwen. Dan vindt namelijk de klusdag plaats, onder supervisie van Stichting Present.

DeltaWonen levert graag een bijdrage aan de samenleving. En dat gaat verder dan alleen een woning. DeltaWonen ziet hoe succesvol het is als mensen in een buurt of wijk of met elkaar samenwerken. Daar doet de corporatie zelf veel aan. Ook steunt zij organisaties die dat in de praktijk brengen. Present is zo’n organisatie. Deze stichting stimuleert groepen om anderen te helpen.

Wat doet Stichting Present?

Stichting Present is in 2003 in Zwolle ontstaan en nu in het hele land actief. Bij Present melden groepen (zoals vriendenclubs, vrouwennetwerken en jeugdbewegingen) zich aan om één dag in het jaar de handen uit de mouwen te steken. Present bekijkt wat de wensen zijn en zoekt daar een project bij. Dat kunnen klussen zijn bij mensen thuis, uitstapjes met ouderen of het schoonmaken van een wijk. De projecten van Present helpen om een schone, opgeruimde leefomgeving te creëren, die hoop, ruimte en mogelijkheden biedt aan de mensen die er wonen.

De projecten komen vaak binnen via maatschappelijke organisaties. Die weten welke mensen hulp nodig hebben.

Wat gaat deltaWonen doen?

Present selecteerde verschillende projecten voor deltaWonen in de gemeenten Zwolle, Kampen en Oldebroek. De laatste drie zijn door deltaWonen zelf aangedragen. In meerdere groepen gaan de medewerkers van deltaWonen de klussen klaren. Het wordt weer een leuke ervaring, net als vorig jaar. Ook toen hebben medewerkers van deltaWonen een dag verlof ingeleverd om zich met enthousiasme in te zetten voor de huurders.

De projecten zijn:

  1. Wijkboerderij Eemhoeve in Zwolle: klussen en tuinieren
  2. Wijkboerderij Schellerhoeve in Zwolle: klussen en tuinieren
  3. Motortoertocht in de regio voor verstandelijk gehandicapte kinderen uit het kort verblijfhuis van de JP van den Bent Stichting in Zwolle
  4. Buurtproject in Zwolle-Zuid: de buurt en tuintjes opknappen
  5. Verzorgingshuis Veldheem in Wezep: op stap met de bewoners Kinderboerderij Cantecleer in Kampen: Helpen met opruimen na de brand

Artikel delen:

Reageer