Ditmaal geen winst voor de Zwolse handbalheren

Zwolle – Zondag 15 maart 2015 waren de Zwolse handbalheren op bezoek bij de koploper HV Duiven. Het thuisduel in november werd het gelijkspel (23-23), maar bij de eerste ontmoeting incasseerden de Zwollenaren een nederlaag van 28-19. Stiekem werd er gehoopt op nog een stuntje, maar het mocht niet zo zijn. De wedstrijdofficial mocht via het digitale wedstrijdformulier een eindstand van 25-15 ontvangen.

De heren waren voorbereid op een zware strijd. Duiven staat niet voor niets op de eerste plek in deze competitie. De boomlange opbouwers zorgen altijd voor gevaar, zijn trefzeker en de verdediging zou ook strak en compact staan. Desalniettemin hebben de heren thuis tegen deze zelfde tegenstander ook een gelijkspel weten te behalen, dus alles was nog mogelijk. Geconcentreerd begonnen de Zwollenaren met de wedstrijd, maar lieten zich twee maal kort achter elkaar verrassen op de rechterflank. Na een tegendoelpunt waren de mannen van Duiven weer even te sterk en wisten een aantal maal tot scoren te komen. Zo bleef Zwolle steeds op drie à vier punten achterlopen. Heel even werd het 6-4, maar dat konden de heren niet vasthouden. Ze waren niet trefzeker genoeg, anders had de achterstand verkleind kunnen worden.

Heel even richting het einde van de eerste helft leek het erop dat SV Zwolle toch nog een beetje dichterbij konden komen. Er kwam iets meer rendement uit de aanvallen van de heren en het scorebord kon zelfs 9-7 laten zien. Maar vlak voor het fluitsignaal wisten de Duivense ploeg nog twee maal het doel te treffen, wat ook de ruststand op een 11-7 bracht.

Gezien de moeilijke tegenstander en de wijze waarop aangevallen mocht worden, vonden coach Erwin van der Meij en assistent Arjan Leusink, dat er nog redelijk goed verdedigd werd. Echter wanneer de heren verslapten in de verdediging, werd dat meteen afgestraft. Aanvallend moesten de heren wel meer beweging en pressie teweeg brengen anders was de Duivense defensie niet goed doordringbaar.

In de tweede helft wilden de heren deze opdrachten uitvoeren en gingen vurig aan de wedstrijd. Na een misgelopen aanval werd een poging om de tegenaanval van de thuisploeg te stoppen als ongeoorloofd beschouwd en een penalty was het gevolg. Duiven wist de strafschop te benutten en in de minuten daarna wist alleen de Zwolse aanvoerder nog een doelpunt te maken na een zeer geplaatste stuiterbal-assist van Rik Talens.

Een reeks missers of misgelopen aanvallen deed de verhouding steeds meer tilten. Zwolle kon en mocht niet tot scoren komen. Duiven liep steeds meer uit en kwam zelfs op 16-8 voorsprong. Af en toe deden de heren waar ze onder andere goed in waren, namelijk snelle (tegen)aanvallen en break-outs lopen. Zelfs toen de onfortuinlijke situatie zich voordeed, waarbij de Zwollenaren met slechts vier veldspelers in de verdediging stonden, kon Luuk Broers nog een break-out lopen en deze verzilveren met een doelpunt (19-10).

In de laatste periode bleven de Zwollenaren nog goed verdedigen en zo nu en dan braken de heren goed uit. Afstandsschoten en een aantal snelle aanvallen brachten iets meer aansluiting, maar helaas was dit al te laat. Het was niet meer mogelijk de marge te verkleinen. SV Zwolle moest genoegen nemen met een eindstand van 25-15. Dit maal had er niet meer in mogen zitten.

Doelpunt makers:
Luuk Broers 5
Rik Talens 4
Bart Kroeze 3
Hans Kan 2
Lesley Rigter 1

Artikel delen: