Plan voor horecapaviljoen Park de Wezenlanden

Zwolle – Iedereen die geïnteresseerd is in de plannen voor de realisatie van het horecapaviljoen in Park de Wezenlanden is van harte welkom op de inloopbijeenkomst. Deze vindt plaats op woensdag 25 maart a.s. in wijkcentrum Bestevaer, Trompstraat 10B, van 19.30 en 21.30 uur.

horeca_paviljoen_park_de_wezenlanden_zwolle.jpg  

Op de inloopbijeenkomst kan het bouwplan voor het horecapaviljoen worden ingezien en de maquette worden bekeken. Ook wordt er aandacht besteed aan het beheerplan. Daarnaast kan er kennisgemaakt worden met de exploitanten Romy Vrolijken en Romano Meijer (dochter en schoonzoon van Jeroen Vrolijken, eigenaar Coelenhage). Ook zijn de architect en medewerkers van de gemeente Zwolle aanwezig om de plannen toe te lichten en vragen te beantwoorden.

Artikel delen:
Reacties 22
 1. Waarom mag een park niet gewoon een park blijven? Snap eerlijk gezegd niet dat er overal horeca moet zijn, het is juist prettig eens aan de stad te ontsnappen en ergens rustig van (een klein beetje) natuur te genieten. Ook dit moet weer uitgebuit worden, erg jammer.


  ⚠️ Meld

 2. @Ruud

  Eens. Je ziet bij dit college een drang om in de openbare ruimte en extensieve recreatiegebieden commerciële partijen de ruimte te bieden terwijl de bijvoorbeeld de reeds aanwezige centra en ontmoetingsruimten al zwaar onder druk staan. Hier vloeien ook allerlei omgevingseffecten uit voort. Ik mis de bredere en evenwichtige afweging vanuit het algemeen belang. De private belangen van ondernemingen worden meer dan afdoende behartigd door dit college.


  ⚠️ Meld

 3. Inderdaad, “eerst” de whytem, nu weer het weezenland. :'( Laat de parken inderdaad gewoon lekker parken blijven. Laat er met mooi weer iemand ijsjes verkopen en met het schaatsen iemand snert.. Maar laat het gewoon met rust. We hebben de Nooterhof toch al met koffie + parkeerruimte daar…

  De provincieambtenaren willen blijkbaar ook een luxe koffiestek…

  Verder wat gaat strak de inspraak worden van deze ondernemers. Zoals Theater de spiegel bijvoorbeeld, deze hebben blijkbaar ook inspraak op de gemeentelijke plantsoenendienst. Nieuwe LED bakken op de muur, worden ineens alle bomen aan de overkant van de gracht kaal gekapt zodat de grote LED bakken goed zichtbaar zijn vanaf de Diezerpoort?? toeval?? Natuurlijk niet.

  Straks in het park ook bomen weg, asfalt weg erdoorheen zodat ze beter bereikbaar zijn? Leer de gemeente Zwolle kennen, de ambtenaren doen alles voor het geld. Gadver.. >:(


  ⚠️ Meld

 4. Het lijkt mij wel leuk. Het is nu een beetje een saai park, in elk geval aan de kant van het Provinciehuis. Komt het horecapaviljoen aan die kant?


  ⚠️ Meld

 5. Slimme zet zometeen op de plaats van het oude ziekenhuis een wijkje aangrenzend aan het park.

  oh zouden die mensen gaan klagen over de festivals of zijn zij hier niet mee bekend?


  ⚠️ Meld

 6. Dit plan loopt al jaren. Het paviljoen komt als je vanaf het provinciehuis kijkt, in het hoekje aan het water linksachter het grote veld.

  Dat is prima te bereiken met de auto voor het aanleveren van goederen.

  Wat ik me kan herinneren van eerdere berichten, is het de bedoeling dat het alleen overdag geopend is.


  ⚠️ Meld

 7. Supergoed plan vind ik ’t; horeca paviljoen in Park Wezenlanden. Als er goed wordt nagedacht over de belevingswaarde zou dat heel mooi kunnen worden. Hartje stad, ruimte zat.  ⚠️ Meld

 8. D’r zit een kaartje bij voor wie wil weten waar deze horecagelegenheid komt.

  Ik denk dat het een zinloze (aan)gelegenheid is. Het park wordt veel gebruikt door wandelaars, hardlopers en mensen die hun hond uitlaten. Ik zie niet zo snel in dat er nu mensen naar het park komen voor een kopje koffie en een vers stuk appeltaart. Om het nog ietsje cynischer te bekijken: het zal wel verworden tot een patattent (veredeld of niet) met goedkope plastic stoeltjes, vieze parasols, lege prullenbakken want overal patatbakjes in de bosjes eromheen.

  Het lijkt mij dat het Ter Pelkwijkpark een geslaagdere lokatie is voor een horecagelegenheid. Zoveel mensen die dáár zonnebaden…


  ⚠️ Meld

 9. Lang geleden dat je in het park bent geweest zeker? Op mooie dagen in het er zeer gezellig met mensen die allerlei verschillende activiteiten ondernemen.


  ⚠️ Meld

 10. Wellicht is het handig om niet meteen met aannames te komen, Japser, als je reageert. Ik woon bijna naast het Weezenlandenpark en kom er dus regelmatig (langs). Dus néé, het is niet “lang geleden” dat ik er geweest ben.

  Gezien het feit dat die horecagelegenheid er niet alléén op de mooie dagen staat, kijk ik naar het gehele jaar, als je spreekt over de toegevoegde waarde en economische haalbaarheid van zulks. Een paar mensen die op mooie dagen naar het Park togen om daar “allerlei activiteiten” te doen, daar kan geen tentje van rondkomen.


  ⚠️ Meld

 11. Paar mensen… Je komt niet erg overtuigend over. Het is er, zeker in de weekenden, ontzettend druk. Ik weet niet hoe je daar een paar mensen van maakt.


  ⚠️ Meld

 12. Als je kijkt naar het andere bedrijf van de toekomstige expoloitant, Coelenhage in Wezep, kan het bijna niet anders dan een grootschalig horeca gebeuren worden. Dus geen idyllisch paviljoen maar een gelegenheid voor (grote) feesten en partijen. Weet niet of je dat moet willen in dit park…


  ⚠️ Meld

 13. Zo op het plaatje te zien komt het dan ver achterin het park.Dus voor de aanvoer is een weg door het park nodig en staat er straks op drukke dagen op de grasvelden lang de weg van alles geparkeerd dat er heen wil.Mensen willen vaak zo dicht mogelijk met het vervoer bij de gelegenheid komen.Ben benieuwd hoe dat gaat uitpakken als het zover is


  ⚠️ Meld

 14. Die bruine streep van onderin recht naar boven naar het paviljoen, is van asfalt, die is prima voor aanvoer. Wordt het nu ook al voor gebruikt bij evenementen.


  ⚠️ Meld

 15. Zal wel een duur terrasje worden. Zet maar een paviljoen bij eekhout neer dan hoeft de doelgroep van deze uitbater ook niet zo ver te lopen voor hun latte machiato


  ⚠️ Meld

Reacties zijn gesloten.