Licentie Lokale Omroep Zwolle naar RTV ZOo

Zwolle – Het college van burgemeester en wethouders adviseert de gemeenteraad om een voorkeur uit te spreken voor de Stichting Zwolse Omroep organisatie ( RTV ZOo) voor aanwijzing tot lokale publieke media-instelling. 

 

De stichting voldoet aan alle eisen die door het Commissariaat voor de Media (CvdM) worden gesteld aan een lokale omroep. RTV Zoo geniet de voorkeur vanwege haar brede draagvlak, grotere bekendheid, de grote groep vrijwilligers die werken voor de omroep en de samenwerkingsverbanden die zijn opgestart met het onderwijs en de podia in Zwolle. De licentie voor de lokale omroep wordt voor vijf jaar afgegeven, op 25 mei aanstaande verloopt de huidige periode. Bij het Commissariaat van de Media  meldden zich  twee gegadigden die in aanmerking willen komen voor de licentie: RTV Zoo en RTV Focus. Het besluit van het commissariaat wordt gebaseerd op een advies van de gemeenteraad, die zich hier over op 30 maart aanstaande uitspreekt.

Artikel delen:
Reacties 113
 1. Logische keuze, ondanks dat RTV Zoo er niets van bakt. RTV Focus timmerde de laatste maanden goed aan de weg. Maar met maar 4 medewerkers t.o.v. 100 vrijwilligers maakte die poging al snel tevergeefs.

  Hier op WLZ vonden een paar bezoekers uit dat Focus andere belangen had dan lokale omroep bedrijven. Er hing door een reclamebureau en een adviesbureau van de vrouwelijke initiatiefneemster een duidelijke commerciële kant aan vast.


  ⚠️ Meld

 2. Mariane, wat moet rtvZOo doen, om jou het gevoel te geven dat ze er wat van bakken?
  Dit is een oprechte vraag, ik ben tegenwoordig voorzitter van het PBO, het Programma Bepalend Orgaan van rtvZOo.


  ⚠️ Meld

 3. Ze draaien maar wat en ik hoor vaak rare carnavalsmuziek slaat nergens op, andere lokale omroepen draaien vaak wel volwassen muziek en plannen het beter in, RTV Zoo doet maar wat op standje willekeurig. Na 1 plaat heb ik altijd al een zap moment.
  Het geluid klinkt ook slecht en het klinkt allemaal klooierig en hobby prutserig.
  Ook hebben ze dubieuze mensen in dienst, volgens mij iemand die vroeger ook bij Weblog Zwolle heeft gewerkt als fotograaf en ook iemand die niet te vertrouwen is die ook daar fotografeert en die veel leugens vertelt en opschept over hoe goed hij is en dat hij allemaal belangrijke functies daar zou hebben en dan vraag je na en dan klopt dat niet.
  Dit lijkt mij geen goed visitekaartje en zeker onwenselijk bij een lokale omroep die met ons geld betaalt wordt.
  Nemen ze daar zo maar iedereen aan? Is er dan helemaal geen screening? Geen wonder dat het daar alle jaren zo’n zootje is. 😮


  ⚠️ Meld

 4. Rtv zoo is echt een vergaarbak omroep. Bovendien slechte programmering. Op beste en belangrijkste radio uren van de dag hoor je doelgroep programma’s. Niemand zit te wachten op 2 uur koormuziek dan 2 uur hollands enz enz. Gelukkig hebben we internet en hebben we geen lokale en regionale omroep meer nodig. Einde oefening en geld verspilling


  ⚠️ Meld

 5. Oja rtv zoo is vroegere LOZ wat toen ook al niet goed ging. Ben benieuwd naar recente luistercijfers. Gelukkig zit in de zwolse ether betere zenders zoals freezfm slamfm radio 10 100 % nl veronica dus voor muziek hoef je niet naar rtvzoo en voor nieuws hebben we allemaal een smartphone. Als rtv zoo zo graag door wilt gaan publiceer eens recente luistercijfers… hebben belasting betalers recht op om dat te weten.


  ⚠️ Meld

 6. Geachte heer Van Boven, de afgelopen jaren heb ik op verschillende momenten geprobeerd om op Zoo af te stemmen, en elke keer bleek het binnen een paar minuten een desillusie. Het was een keer rond een raadsvergadering dat ik naar een bijna onverstaanbare presentator met linkse inborst zat te luisteren die vooral om zichzelf moest lachen. Een andere keer betrof het, voor zover ik me dat goed kan herinneren, iets met sport, waarbij de kwaliteit van het geluid ronduit slecht was en de presentator een zeer ondeskundige indruk maakt. verder heb ik gemerkt dat ze de radio meer dan geregeld op de automatische piloot zetten, met kermismuziek en Duitse schlagers. Zoals gezegd haakte ik bij alle momenten snel af.
  De kabelkrant loopt geregeld 3 dagen achter de feiten aan!!

  Ik ben het met voorgaande commentaren zeer eens:
  – Lokale radio is niet meer van deze tijd. Het wordt links en rechts ingehaald door tientallen kwalitatief goede zenders.
  – Presenteer anno 2015 actueel nieuws of NIET!
  – De kwaliteit van het geluid klinkt naar blik.
  – De presentatie is meer dan amateuristisch.

  Ik ben zeer benieuwd naar de luistercijfers, daar moet u maar eens naar vragen. Ga er voor de schrik maar even bij zitten dan, want ik vrees het ergste.

  U mag best van me weten, ik zal nooit meer naar de lokale radio luisteren. Echt zonde van mijn tijd.


  ⚠️ Meld

 7. Eens

  Ik ben het met voorgaande commentaren zeer eens:
  – Lokale radio is niet meer van deze tijd. Het wordt links en rechts ingehaald door tientallen kwalitatief goede zenders.
  – Presenteer anno 2015 actueel nieuws of NIET!
  – De kwaliteit van het geluid klinkt naar blik.
  – De presentatie is meer dan amateuristisch.

  Ik ben zeer benieuwd naar de luistercijfers, daar moet u maar eens naar vragen.

  Bovendien was er, in de tijd dat ik er rondliep, ook allemaal roddel en achterklap tussen de medewerkers. Wel mooi dat ik van Roel van O. (als nieukomer) toch opname-aparatuur mocht lenen (voor het afscheidsinterview met de beste amateurvoetballer ooit…Marcel D.). En dat ik de naam, weliswaar ongevraagd ;), mocht gebruiken voor een keizerlijk, onvergetelijk en lang onderhoud met Kees Prins. Die destijds de film over het leven van Johnny Jordaan (opgenomen in ZWOLLE dus) regisseerde. En natuurlijk ook mooi dat ik daar o.a. Harry B. mocht ontmoeten.


  ⚠️ Meld

 8. Klopt precies. Vindt ook dat gemeente pas een beoordeling kan geven voor vervolg licentie aan de hand van recente luistercijfers. Ben bang dat dit zeer laag zal zijn en is de tijd om sinds jaren 80 eens een andere partij een licentie te geven. Voor zwolle is rtvzoo zowel op tv en radio een aanfluiting.


  ⚠️ Meld

 9. De vorige keer stond ik nog op het standpunt RTV Zoo een kans te geven. Inmiddels vind ik het zonde van de publieke middelen. Investeer liever in de regionale omroep ipv die versplintering. Mijn nieuwshonger wordt meer dan genoeg gestild door WLZ en RTV Oost en dat geldt ook voor het (beperkte) luisteren naar de radio.


  ⚠️ Meld

 10. Opvallend was het te noemen toen Focus zichzelf in de strijdt wierp om het licentie kampioenschap in Zwolle, RTV ZOo opeens alle zeilen moest bijzetten om in de race mee te kunnen doen.

  Ik had als gemeente gezegd, nieuwe frisse wind. Die oude vergaarbak genaamd RTV ZOo van WW-trekkers en andere profiteurs maak maar eens even een keer pas op de plaats voor vernieuwingen.

  Heeft de gemeente ook bv naar lange termijn prognose en financiële situatie gekeken ? Lokale omroep en Zwolle gaan niet samen. Nooit gedaan en zal NOOIT iets worden.


  ⚠️ Meld

 11. Dank voor de reacties. Ze zijn nogal heftig, maar ik kan er wel wat mee.
  Ik krijg de indruk dat de laatste ontwikkelingen, die al een tijdje gaande zijn, niet helemaal bekend zijn.
  Er zijn stappen gezet met regionale samenwerking, vanuit de verwachting dat het kwaliteitsverhogend zal werken, natuurlijk met behoud van aandacht voor het lokale nieuws. Ik verwacht er veel van.

  Volgende week heb ik mijn eerste PBO-vergadering. Ik zal aandacht vragen voor de punten die hier genoemd zijn. Bedenk wel dat de mogelijkheden beperkt zijn, maar wel meer in een regionale setting.


  ⚠️ Meld

 12. Wordt het dan niet helemaal een dubbeling met RTV Oost, John? Hoe groot is het regionale gebied voor de lokale omroep Zwolle?


  ⚠️ Meld

 13. Ik ben het volledig eens met de stelling van ADD. NU RTV Focus in beeld is gekomen voor de licentie heetf RTV ZOo alle zeilen moeten bijzetten om mee te kunnen doen in die licentiestrijd. Nu ineens moeten ze 4,5 jaar inhalen. Wat hebben ze in die tijd met ons geld gedaan? Ik zou ook als ik de gemeente Zwolle was geweest, KIEZEN voor een nieuwe frisse wind!


  ⚠️ Meld

 14. Je kan de gemeente de beslissing laten nemen na luisteronderzoek. Dat zal niet helpen, want je kan tegenpartij Focus niet meten.


  ⚠️ Meld

 15. Arno als luistercijfers van rtv zoo heel slecht zou zijn dan zou dat juist goeie beslissing zijn voor nieuwe zender. Als jou baas ontevreden over jou is schopt hij jou ook de laan uit zonder te weten hoe jou opvolger het zou doen.los ervan… slechte luitercijfers stoppen of geef nieuwekomer een kans. Sinds jaren 80 heeft zwolle geen goede lokale zender gehad. Tijd voor wat anders dan oibollige omroep Zooooo


  ⚠️ Meld

 16. De 12.00 uur show van Rianne Bekkink een paar jaar geleden, dan heeft lokale radio een meerwaarde! Ze maakte de stap naar professioneel dj bij Simone FM. Nu zit ze werkloos thuis, en draait soms plaatjes bij PEC Zwolle. Bel haar!!


  ⚠️ Meld

 17. Ik schat dat het aantal Zwollenaren dat ZOo luistert ongeveer 3% is. Je hebt wel een punt @bertjuh. @Dame heeft ook een punt, een regionale omroep wordt dan een soort RTV Oost-West 😉


  ⚠️ Meld

 18. Juist! Ik wil graag nieuws uit Zwolle bij de lokale omroep, wil ik nieuws uit de provincie dan stem ik wel af op RTV Oost! Nu weet niemand meer waar die straks naar moet luisteren. Dus: als ik nieuws uit Zwolle wil horen, dan stem je af op de lokale omroep van je stad. In ons geval is het huidige niets en lopen ze eigenlijk overal mee achter. Laten we hopen dat de gemeenteraad toch nog anders beslist, tijd voor frisse ideeën, initiatieven! Dit ZOo redt het niet nog eens vijf jaar.  ⚠️ Meld

 19. G. Geerink… we zitten al vele jaaaaren met rtv twente opgescheept sinds radio oost is verhuist naar twente en zwolle heeft nog nooit een leuke kwalitatieve lokale omroep gehad. Sinds jaren 80 klingt het alsof ze vandaag zijn begonnen gezien slechte geluid en slechte presentatoren. Noem het eerder radio hobbyisten


  ⚠️ Meld

 20. Grenzeloos verstandig van onze wijze gemeenteraad het onontbeerlijke nut van deze veel bekeken, veel beluisterde en gehoorde, lokale zender te onderstrepen, waarmee het in grote hoeveelheden doorsluizen van de toch al zo overdadige belastingsgelden naar dit zinvolle initiatief, ter voortzetting van deze belangrijke maatschappelijke dienst, verzekerd lijkt.

  Sarcastisme uiteraard. Ik kan niet bevatten dat er mensen zijn die hedentendage waarde toekennen aan obsoleet geraakte media. Een lokale omroep zal nooit of te nimmer enigszins zap-bestendig zijn en (daarmee) vaste kijkers en luisteraars aan zich binden.


  ⚠️ Meld

 21. Een laatste poging en tip:

  Zwolle heeft behoefte aan het volgende:
  Een lokale zender met een sterk Zwols accent. Presentatie op z’n Swols, door mensen die Zwolle op hun duimpje kennen. Die van Zwolle houden. Gretige jonge mensen van wie de droom radiomaken is. Technische whizkids die het technisch niveau naar een hoger plan krikken. Lopende muzikale encyclopedien. Een bestuur die kennis van zaken heeft.

  Zwolle heeft geen behoefte aan:
  TV, daar is de omroep al eens om failliet gegaan. Wannabe radiomakers en bestuurders. Geen studenten die stage komen lopen, omdat het moet van school. Geen presentatoren of fotografen die zichzelf belangrijker inden dan de Stichting. Een kabelkrant en website die continue achter de feiten aan loopt.  ⚠️ Meld

 22. Er wordt nogal gereageerd op basis van vooronderstellingen, zoals de gedachte dat de samenwerking met andere lokale zenders binnen de provinciegrenzen plaatsvindt. Nog los van de aandacht (of het gebrek er aan) van rtvOost voor Zwolle en omgeving.
  De laatste poging en tip van Mariane zijn de aandacht waard.

  De vraag naar wat het schuift begrijp ik niet binnen dit lijntje.
  Het schuift het nodige, maar dan vooral uitdaging. Geen euro’s in ieder geval.


  ⚠️ Meld

 23. Als ik in het archief ga zoeken hier op Weblog Zwolle dan kom ik diverse berichten tegen dat buurtomroepen tussen de ??5500,- en ??9000,- subsidie per jaar krijgen. Van deze subsidie betalen zij de huur en overige vaste lasten. Zij houden al vele jaren zichzelf boven water.

  De omroep voor Zwolle krijgt het VEELvoudige van dat bedrag, al vele jaren lang, waarvan zelfs nog dikwijls er extra geld naartoe is gegaan. En elke keer gaat het fout en het resultaat is dat het nog steeds zielig is.

  Elke keer worden er gouden bergen beloofd met nieuwe besturen en nieuwe medewerkers, en elke keer wordt hen een nieuwe kans geboden.
  Is dat dan nooit over? Blijven we met geld smijten?

  Ik heb het idee dat voor het runnen van een kwalitatief goede omroep je Liefhebbers nodig hebt. Liefhebbers met een hoofdletter L.
  Dat is daar ver te zoeken. Als aasgieren komen ze op gratis geld af. Ik vind het werkelijk onbegrijpelijk.


  ⚠️ Meld

 24. Komt ook dat mensendie in het bestuur zitten en ook programma leider voor het zeggen krijgen terwijl ze hiervoor nog nooit iets met radio hebben gedaan. Daarom gaat het vaak mis bij lokalos


  ⚠️ Meld

 25. Focus moet zich vooral nu op zichzelf focussen. Het is een omroepje met potentieel veel kans om zich nog beter in Zwolle te profileren. Ze moeten zich vasthouden en uitbreiden met vrijwilligers met gezond verstand en geen uitgerangeerde versufte dames en heren of andere steuntrekkers.

  Als Focus haar lijn doorzet of verbeterd en of uitbreid dan vegen ze in no time RTV ZOo van de kaart.

  Persoonlijk vind ik de activiteiten van Focus aan te moedigen, het verschil in vrijwilligers is ZOo groot en toch is Focus veel meer actueler….

  De gun-factor is voor Focus.


  ⚠️ Meld

 26. De eerlijkheid gebied wel te zeggen dat Zoo met 100 man een hele week radio, kabelkrant en een website moet vullen. Dat gaat Focus met 4 man echt niet voor elkaar krijgen.


  ⚠️ Meld

 27. Dat valt nu natuurlijk ook niet te vergelijken. ZOo zit er al vijf jaar en heeft de vrijwilligers grotendeels van de oude lokale omroep overgenomen. Als Focus de licentie zou krijgen zouden die vrijwilligers vanzelf komen. Als ze nu maar 4 man hebben dan doen ze het wel knap vindt ik. De passie is daar in elk geval wel.  ⚠️ Meld

 28. De volgorde der dingen klopt wederom niet. Het college van B&W geeft een advies, echter het CvdM luistert alleen naar het oordeel van de gemeenteraad. Deze kunnen daar ook zelfstandig een oordeel over vellen. Na het oordeel van de raad, wordt er getracht om de initiatieven bij elkaar te brengen, lukt dat niet dan volgt een hoorzitting en uiteindelijk een uitspraak.

  Misschien is het goed om de wakkere en kritische raadsleden te wijzen op de financiële handel en wandel van de stichting:

  http://www.rtvzoo.nl/cwm/fm/userfiles/content/623B1D57-3511-2670-B27E-12A322F0F736.pdf

  Samengevat: het is dat de stichting een flinke subsidie vangt, anders waren de deuren al een paar jaar geleden gesloten, maar er wordt flink op het eigen vermogen ingeteerd. Waar zitten de algemene lasten, wat zijn de productiekosten?

  Vergelijkbare omroepen in de regio draaien met fors minder geld een veel beter product. Raad: steek u licht op in de regio, vergelijk, want u mag kiezen!


  ⚠️ Meld

 29. Mooie inbreng @insider. Het is eigenlijk bizar hoeveel tienduizenden euri’s er naar zo’n zwakke organisatie gaat, terwijl bijvoorbeeld Weblog Zwolle het geheel zonder subsidie doet.


  ⚠️ Meld

 30. @arnovd dank! Erger nog: de lokale omroep schrijft eigenlijk rode cijfers!

  Ik denk dat als WLZ een aanvraag had gedaan/zou doen, ze een goede kans zouden maken. In het verleden zijn er gesprekken geweest tussen ZOO en WLZ, maar door inbreng van ZOO zijn die gesprekken weer stuk gelopen.

  De gemeente moet zorgen voor een toereikend media aanbod, feitelijk is dat al aanwezig door de vele weblogs ed. Waarom zouden zij 9andere media) geen stuk van de ruim 80dzd euro taart mogen hebben.

  Eerder uit de LOZ tijd, maakte de lokale omroep TV, maar wat wordt vergeten is dat er destijds 150dzd aan reclame werd binnen gehaald. Dat staat in schril contrast met de 10k die nu aan reclames wordt uitgezonden, echt een lachtertje.


  ⚠️ Meld

 31. RTV ZOo had zich vandaag kunnen bewijzen voor het gunnen van de licentie van bijna 70 mille, maar schittert door Afwezigheid bij een grote brand. Bijna 2 uren na de brand in het PEC Zwolle stadion nog altijd geen bericht op de website. Concurrent Focus deed na bijna een uur pas (twitter)verlag met een paar slechte foto’s.


  ⚠️ Meld

 32. Het Commissariaat van de Media (CvdM) heeft het college verzocht om samengaan van de beide partijen te bevorderen maar dit heeft geen positief resultaat gehad.

  Het jaarlijkse subsidiebedrag is 1,30 euro per huishouden en voor Zwolle ongeveer 72.000 euro.

  Het gemeentebestuur is belast met de jaarrekening-technische toetsing en de toetsing van de doelmatigheid en doeltreffendheid van de besteding van de gelden in het kader van de bekostiging door de gemeente. Voorts toetst zij of aan de gestelde bekostigingsvoorwaarden (onder andere rechtmatigheid) is voldaan. De gemeente heeft geen inhoudelijke zeggenschap over de programmering. Ook mag zij geen verplichtingen opleggen die het onafhankelijk functioneren van de publieke lokale media-instelling raken.

  doelmatigheid en doeltreffendheid van de besteding van de gelden

  Hier zet ik grote vraagtekens bij!  ⚠️ Meld

 33. Dit zijn volgens het college van Zwolle onze lokale omroepen:

  RTVZOo had ten opzichte van de verwachtingen van vijf jaar geleden eerder meer zichtbaarheid kunnen genereren en ook eerder intensievere samenwerking kunnen zoeken. De begroting van RTVZOo is behoudend opgesteld vanuit ervaringen van de afgelopen jaren. RTV Focus is een organisatie in opbouw, samenwerking moet nog worden opgestart. De begroting van RTV Focus is optimistisch waarbij een reëel risico aanwezig is dat de baten niet zullen worden behaald

  Schokkend!


  ⚠️ Meld

 34. Bericht door vdberg, op 20 maart 2015 11:55
  Het gemeentebestuur is belast met de jaarrekening-technische toetsing en de toetsing van de doelmatigheid en doeltreffendheid van de besteding van de gelden in het kader van de bekostiging door de gemeente. Voorts toetst zij of aan de gestelde bekostigingsvoorwaarden (onder andere rechtmatigheid) is voldaan.

  Uit de jaarrekening van RTVZoo 2013 valt op te maken dat de baten met ?? 5075,- zijn gestegen t.ov. 2012 en de lasten met ?? 30.580,-.
  Het resultaat na belastingen is min ?? 28.306,-.
  Negatief dus, zoals @Insider ook al opmerkte.

  De financiële verantwoording over 2014 zal max. 6 maanden na het boekjaar (dus uiterlijk 30 juni) worden gepubliceerd.
  De jaarrekening 2014 lijkt mij essentieel van belang voor het college en/of gemeenteraad om tot een weloverwogen keuze te kunnen komen.
  Oftewel: besluitvorming uitstellen of de jaarrekening eerder publiceren.

  RTVZoo spreekt op haar website over 120 vrijwilligers met een afstand tot de arbeidsmarkt die zich inzetten voor haar organisatie.
  Doen die dit belangeloos/kosteloos of zijn dezen geworven middels gesubsidieerde re-integratietrajecten via het bedrijf van één van de bestuursleden om arbeidservaring op te doen?  ⚠️ Meld

 35. Als raadslid zou ik toch willen weten waarom de gesprekken tussen ZOO en FOCUS stuk zijn gelopen. Hoeveel gesprekken zijn er geweest, waarom liep het stuk en waar op?

  Verder is het opmerkelijk dat de gemeente Zwolle het negatieve balans van bijna 30k niet opneemt in de overweging. Menig stichting of vereniging was al lang om gevallen.

  En het argument dat ZOO al bestaat, studio’s heeft en al bekendheid geniet is natuurlijk een kul argument, zo krijgt een andere organisatie nooit een poot aan de grond.

  Merendeel van de Zwollenaren kent de huidige omroep ook niet of is van mening dat het van onvoldoende niveau is en haalt de lokale informatie via andere kanalen. Vergelijkingen in de regio geven een ander beeld wat een lokale omroep kan zijn, meer voor minder geld.

  5 jaar geleden deden 3 stichtingen mee voor de licentie ZOO (uit het failliete LOZ), RTV038 en VechtdalFM. Andere initiatieven hadden toen geen kans en nu opnieuw niet. Treurig. Ook toen werd het argument van vrijwilligers, studio etc erbij gehaald.

  Raadsleden wordt eens wakker! Ga niet mee in het voorstel van het college en maak uw eigen afwegingen!  ⚠️ Meld

 36. @arnovd Geenzins! Ik werk bij in de media en heb in het verleden voor LOZ als vrijwilliger gewerkt. Ken de mensen van ZOO en sta er blanco in! Ben geen partij, maar verbaas me over de gang van zaken hoe dit opnieuw gaat.

  Nog over de vrijwilligers: het bestuur van RTVFOCUS zou wel gek zijn als ze in de toekomst niet van vrijwilligers van het huidige ZOO gebruik zouden maken. Het lijkt mij dat goede mensen altijd overal welkom zijn.


  ⚠️ Meld

 37. En voor de duidelijkheid, om een situatie zoals in november 2010 te voorkomen toen er vanuit RTV ZOo telefonische bedreigingen werden geuit mijn kant op omdat ik me kritisch zou opstellen, terwijl ik me er verre van hield: ik ben het ook deze keer niet. Wel wat beters te doen. 🙂


  ⚠️ Meld

 38. Wat ze heel slim hebben gedaan is dat ZOO John van Boven met al zijn contacten heeft ingelijfd. Er is kennelijk iets moois gegroeid na die discussie over de verplaatsing van de zendtijd voor het programma kerkplein waar John zich toen zo druk om maakte. Die Zoo heeft er niets van gemaakt en als nu blijkt dat de financien ook een ZOOi zijn, vraag ik me af waarom de licentie verlengd wordt. Zonde van het gemeenschapsgeld.


  ⚠️ Meld

 39. RTV Focus heeft een erkend leerbedrijf-status voor media & vormgeving en marketing &
  communicatie. De betaalde krachten zijn ervaringsdeskundigen

  Uit het klikbare document.

  Dit moeten de verschillende bedrijfjes van Christine Spinder zijn, de initiatiefneemster van RTV Focus. KLIK[/url]


  ⚠️ Meld

 40. Een korte reactie, al is het zondag 😉
  Ik heb eigenlijk weinig trek in een reactie, omdat ik nogal wat ongefundeerde opmerkingen lees, die basis zijn voor een oordeel.
  1. De licensie loopt af, dus moet er een nieuw voorstel naar het Commissariaat voor de Media. Partijen konden zich melden, het college doet aan de hand daarvan een voorstel aan de raad en de raad besluit welke partij wordt voorgedragen. Er hebben zich twee partijen gemeld.
  2. Mijn informatie is dat rtvZOo wilde onderzoeken of samenwerking met Focus mogelijk was. Focus wilde dat niet. Dan houdt het dus op.
  3. Ik heb nogal wat kritiek gehad op rtvZOo en op zijn voorloper. Toen ik gevraagd werd voor voorzitterschap PBO vond ik dat ik ja moest zeggen. Langs de kant van alles roepen is één, meedoen en helpen de kwaliteit te verbeteren is beter. Heeft dus weinig te maken met “iets moois gegroeid” en “ingelijfd”. Maar alles met je verantwoordelijkheid nemen.
  4. Afbranden draagt niet echt bij. Ik ben geinteresseerd in positieve kritiek, daar kunnen we wat mee.
  Ik zie voorlopig genoeg verbetermogelijkheden. Het vraagt wel tijd. Dat wel.  ⚠️ Meld

 41. Zeer gewaardeerde John van Boven, bedankt voor uw reactie op deze fraaie zondag 😉

  U hebt mazzel, het kan alleen maar beter gaan met de lokale omroep.


  ⚠️ Meld

 42. Positieve kritiek? Dat is tegenstrijdig volgens mij en daar kun je ook niet zo veel mee, behalve dan denken dat alles goed gaat.

  Ik heb echter voldoende zaken gelezen van waaruit nog wat lering kan worden getrokken. Ik noem bijvoorbeeld: actualiteit, zichtbaarheid en samenwerking.

  Doet er uw voordeel mee!:)


  ⚠️ Meld

 43. @John Even iets rechtzetten: jij spreekt van jouw motief om ja te zeggen tegen de vraag. Ik vind het mooi dat je voelt dat je verantwoordelijkheid moet nemen, zeker na die discusies. Ik sprak over Zoo die jou gevraagd heeft. Dat vind ik slim van ze om genoemde reden.
  Het valt me wel op dat je meteen meezingt in het Zwolse liedje over RTV Oost. Ik deel die mening wat nieuws betreft zeker niet (regionale TV kijk ik niet en radio beperkt). Het gaat niet zo goed met de traditionele media zoals de Stentor en ook de regionale media moeten fors bezuinigen. Ik zou het toejuichen wanneer er meer samengewerkt wordt met de nieuwe media, zoals WLZ. Zou voor alle groepen lucratief zijn, een journalistieke impuls voor de een, en snelle nieuwsberichten over specifieke gemeenten en goed gemodereerde open fora voor de ander. Jammer dat de overheid daar de middelen niet voor gebruikt.
  Wat is de gemiddelde luisterdichtheid van Zoo in de afgelopen 5 jaar?


  ⚠️ Meld

 44. Dame, dank voor reactie.
  – Ik laat me vanzelfsprekend niet uit over de motieven van het bestuur van rtvZOo om mij te vragen. Ik had mijn eigen overwegingen, die ik heb gemeld.
  – er is een toenemende noodzaak van samenwerken, zeker regionaal. Dat gaat ook gebeuren met behoud van aandacht voor het “eigen” gebied. Effectievere inzet van mensen en materiaal.
  – ik ben groot voorstander van cross-mediaal bezigzijn. Dat versterkt alleen maar. Dat betekent samenwerking met de verschillende media. De mogelijkheden moeten onderzocht worden. Met behoud van kwaliteit en handhaven van een afgesproken norm.
  Er zijn op weblog Zwolle nogal wat posts die mijn idee van kwaliteit en norm niet halen.
  M.a.w., zeker mogelijkheid nagaan, maar niet koste wat het kost.  ⚠️ Meld

 45. Whaha. Ik kan me een gniffel niet onderdrukken.

  Een van de m.i. sociaal beste gemeenteraadsleden voegt zich tot het PBO van een buurtzender. Een buurtzender wat pretendeert luisteraars te willen bereiken tot 48 jaar en te beginnen bij 18 jaar. Dit, terwijl pas boven de 54 jaar de (steeds verder afbrokkelende) doelgroep voor lokale radio begint, daar beneden is de doelgroep al lang met andere prikkels bezig en kunnen ze zich totaal niet meer identificeren met het concept ‘lokale radio’.

  Een van de m.i. sociaal beste gemeenteraadsleden voegt zich tot het PBO van een buurtzender. Een buurtzender welke zichzelf SEXY, DYNAMISCH en JONG (*) noemt. 😮

  Beste John, ik had je hoog zitten. Heel hoog. Maar mag ik nu even hardop lachen? Ik mag toch aannemen dat het allemaal een geintje is..? 🙁


  ⚠️ Meld

 46. Nee, arnovd, ik vind dat een overbodig medium. Het woord “crossmediaal” dat John van Boven gebruikt, kende ik niet, maar ik begrijp dat ook hij voor samenwerking tussen diverse vormen van media is.
  Dat John vindt dat op WLZ een aantal post de norm en kwaliteit niet halen kan ik begrijpen. Aannemende dat hij de reacties bedoelt en niet de artikelen, kan daar anderzijds van gezegd worden dat WLZ wel een platform biedt waar iedereen kan meediscussieren, goedgebekt of niet. Als het echt over de schreef gaat, wordt het verwijderd. WLZ bestaat nu uit eigen artikelen die meestal snel en goed zijn en ingezonden artikelen die van wisselende kwaliteit zijn. Regelmatig maken mensen hier verwijten van ‘reclame’ enzo. Misschien zou er een duidelijker onderscheid gemaakt kunnen worden tussen “ingezonden artikelen” en eigen stukken.


  ⚠️ Meld

 47. Kwaliteit hier zint je niet, oke en de kwaliteit van ZOo dan? geen luisterraars, iig te weinig. Balans en jaarrekening ook niet rooskleurig. Jij ben niet degene die het alleen voor het zeggen heeft daar.

  Ik wens je veel succes maare heb er zo mijn eigen gedachten over, links l en rechts v…


  ⚠️ Meld

 48. Er zijn op weblog Zwolle nogal wat posts die mijn idee van kwaliteit en norm niet halen.

  Daarmee verhef je je boven je (mogelijk minder sociale) stadsgenoten, degene die mogelijk dyslectisch zijn, of schriftelijk minder sterk zijn. Zo ken ik je niet.

  Dat iedereen hier een kans krijgt spreekt mij juist aan. @Dame zegt dat ook. Binnen een paar uren worden scheldpartijen verwijderd.
  Voor een open platform, als Weblog Zwolle is, is het zeer ‘schoon’.


  ⚠️ Meld

 49. Ik heb het niet over typefouten of kromme formuleringen. Ik noem dat praten op papier.
  Ik heb het over ongegrond oordelen en mensen niet van zaken kunnen scheiden. Dan wordt de persoon aangevallen in plaats van zijn standpunt.
  Ik verhef me niet, nooit gedaan ook. Beetje flauw.

  Ik zeg niet dat ik het allemaal ga veranderen. Ik wil wel een bijdrage leveren.


  ⚠️ Meld

 50. Maar hoe kun je een radiozender veranderen, ‘redden’, welke het imago niet mee heeft, geschiedenis tegen heeft en waarbij bovendien een totaal gebrek aan draagkracht heerst in de samenleving?

  Taalgebruik zegt veel. De hipheid van de jaren ’90 en de vroege jaren 2000 dringt een beetje door in die zogenaamde profilering van RTV ZOo. Ze noemen zichzelf SEXY, DYNAMISCH en JONG en eigenlijk een soort lokale radio 2.0, terwijl mijn telefoon al op 8.0 zit en mijn computer op 10.7.

  De woorden SEXY, DYNAMISCH en JONG doen me denken aan de tijd van MiniDiscs. Dit zijn woorden van iemand die subsidieverleners en adverteerders en eventuele investeerders wil betoveren, oudere heren met geld voor wie de digitale en inmiddels volledig veranderde audiowereld nog spiksplinternieuw is.


  ⚠️ Meld

 51. @Johnvanboven

  Ik heb het over ongegrond oordelen en mensen niet van zaken kunnen scheiden. Dan wordt de persoon aangevallen in plaats van zijn standpunt.

  Op weblogzwolle? Hoezo? 😉

  Gelet op de hoeveelheid reacties, ook m.b.t dit topic blijkt maar weer hoe ongefundeerd er geoordeeld wordt zonder enige kennis van zaken of de behoefte daartoe.

  Ik ben het volledig met jou eens John: “Er zijn op weblogzwolle nogal wat posts die mijn idee van kwaliteit en norm niet halen.”

  En dat is jammer! Vooral voor de stad en zijn inwoners omdat het ertoe kan leiden dat mensen die waarde willen toevoegen op een gegeven moment of afhaken of wordend afgeschrikt.

  Veel succes met RTV Zoo!  ⚠️ Meld

 52. En wat, @ElRey, als hier kritische mensen zichzelf door de jaren heen positief bewezen zouden hebben in de materie en er professioneel succesvol full time in werkzaam zijn?

  Een oordeel kan best gefundeerd zijn zonder dat er expliciet bij staat dat het gefundeerd is. Ik vind het knap van je dat je meent dat er geen behoefte tot inzicht is, geen kennis van zaken is en dat de oordelen niet gefundeerd zijn. Ik wou dat ik dat op een afstandje bij iedereen zo zou kunnen aanvoelen zoals jij. 😉 🙂

  On topic: het lijkt mij een zeer goede mogelijkheid dat er hier gewoon van gedachten gewisseld kan worden over RTV ZOo. Op hun Facebook worden (overigens fatsoenlijk en volwassen gestelde) kritische reacties en kritische vragen steeds onbeantwoord verwijderd.
  En, niet onbelangrijk, we betalen er allemaal aan mee en de inmiddels meer dan 70 reacties in dit topic over RTV ZOo laten ook zien dat deze reactiemogelijkheid voorziet in een behoefte.

  Kwaliteiten en normen verschillen per persoon. Als het niveau ervan voor de ene persoon niet voldoende genoegdoening geeft, wil dat niet zeggen dat dat voor iedereen geldt.
  Het sociale niveau van een makelaar ligt nou eenmaal vaak anders dan het sociale niveau van een stratenmaker, met respect.
  En RTV ZOo dient als publieke lokale omroep er voor alle lagen uit de bevolking te zijn.
  Ik vind het daarom interessant om juist de grote diversiteit van reacties erover, de verscheidenheid aan kwaliteit en norm, hier te mogen lezen. En dat geldt niet alleen voor RTV ZOo, dat geldt voor alle Zwolse ‘hot topics’. 🙂


  ⚠️ Meld

 53. Ik vind het nogal tegenstrijdig om John van Boven te verwijten dat hij zich verheven voelt boven anderen en dan tegelijkertijd aannames te doen over opleidingsniveau en sociale klasse van de personen waar John op doelde. Ik moest zelf meteen denken aan de behandeling die Elrey ten deel valt bij een ander topic, waar zijn naam diverse malen wordt genoemd, suggesties over zijn intenties wordt gedaan en oude koeien uit de sloot worden gehaald. Bij andere topics gebeurt het dat iemands opvatting stelselmatig verdraaid, uit zijn verband gerukt of grotesk weergegeven wordt, waarna die persoon op hoge toon ter verantwoording wordt geroepen. Persoonlijk vind ik dat een niet-constructieve en onaangename wijze van discussieren.


  ⚠️ Meld

 54. Ik vind, dat een andere gegadigde nooit een kans kan krijgen als de argumenten studio’s en aantal vrijwilligers e.d. zijn.


  ⚠️ Meld

 55. Blijft bijzonder dat niemand zich af vraagt waarom de omroep 30k per jaar op de balans moet inleveren, er onduidelijke programma kosten zijn etc. Geloven we John (PBO) en Frits (voorzitter) op de blauwe ogen?

  Blijkbaar maken mensen zich wel druk om programma zus en zo, maar hoe de stichting daadwerkelijk wordt geleid, daar heeft niemand het over.

  De gemeente houdt deze omroep liever in stand en gooit er bakken met geld tegen aan. U en mijn belastingcenten. Raadsleden: kijk eens in de regio, LOCO draait al jaren heel succesvol in Oldebroek, Airplay in Wijhe en zelf een omroep in Staphorst draait op een moderne manier. Deze omroepen draaien veelal met minder geld, ook TV, actueel op de internetsites en cross-mediaal.


  ⚠️ Meld

 56. Het is mij hier duidelijk geworden dat RTV Zoo er de laatste jaren niets van bakt, en begrijp nu ook dat ze zwaar verlies lijden. En dat met ruim 70 mille aan subsidie elk jaar. Dat is echt schandalig!


  ⚠️ Meld

 57. Ik snap hier ook niets van. Gewoon geld in blijven pompen. Het is allemaal vriendjes politiek. ZOo heeft na LOZ, 5 jaar de tijd gehad om zijn zaakjes op orde te brengen en dat is niet gelukt. Nu krijgen ze een nieuwe kans en plotseling zijn ze zelfs “sexy”? Ongelofelijk dat onze gemeente Zwolle hier toch weer in trapt. Het huidige ZOo? No way! Maar mij als inwoner van de gemeente Zwolle wordt niets gevraagd.


  ⚠️ Meld

 58. Ze gaan nu gebuik maken van iemands netwerk totdat die ook inziet dat er meer dagen zijn als de zondag qua programmering. Oei zo’n reaktie past dar niet, oud nieuws en vooral modderten als er ?berhaupt reakties mogen.


  ⚠️ Meld

 59. Ik lees op Twitter dat RTV Zoo veel inzet belooft na 5 jaren van stilte en 5 dagen voor de beslissing voor het verlengen van de broodnodige licentie.


  ⚠️ Meld

 60. Ik zou het plezierig vinden als de tweet juist wordt weergegeven:
  @jvb038: Vanavond prima PBO gehad. Nieuwe lijnen uitgezet. Veel inzet voor rtvZOo.
  Dit is dus iets anders dan zootje weergeeft.
  Ik ben van plan er wat over te twitteren en dan lijkt het net alsof het nu pas begint.
  Bovendien, een nieuwe voorzitter probeert nieuwe lijnen uit te zetten. Daarvoor ben ik tenslotte een tijd geleden al gevraagd.
  Ik zie bij de leden van het PBO betrokkenheid en inzet. Daar ben ik blij mee en dat meld ik.
  Niks meer, niks minder. Gewoon nemen, zoals het er staat.  ⚠️ Meld

 61. Zootje heeft natuurlijk wel gelijk. 5 jaar niets doen en nu de licentie in gevaar komt zullen we even laten zien wie het beste jongetje van de klas is. Dat moet jij toch ook zien John. Net iets te toevallig allemaal. Maar goed zoals het er nu naar uitziet heb je zo weer vijf jaar om alles weer waar te maken. Ik vindt nergens de jaarrekening van 2014. Zou wel leuk zijn als inwoner om te kijken hoe mijn/ons geld besteed wordt. Of is dat nog vijf dagen een geheim?


  ⚠️ Meld

 62. – Vijf jaar niets doen klopt niet. Er is hard gewerkt aan regionale samenwerking. Met behoud, ik zeg het nog maar een keer, van lokale nieuwsgaring. Het is waar dat je als luisteraar nog weinig merkt van deze bestuurlijke inspanning.
  – ik ben tijden geleden al gevraagd om voorzitter te worden. En ik doe dat op mijn eigen manier. Meer naar buiten via bijvoorbeeld twitter. Het lijkt dan inderdaad wel of er eerst niks gebeurde en nu ineens wel. Bedenk dat het PBO zo’n 4 keer per jaar vergadert. Elk kwartaal dus.
  – praten over veel inzet beloven is heel wat anders dan constateren dat de leden van het PBO inzet tonen.
  Dat mag je allemaal toevallig noemen, ik beleef het anders.

  – Ik heb vanmiddag aan de penningmeester gevraagd of de jaarrekening 2014 al klaar is. Ik wacht op een antwoord.
  – ik ben het met iedereen eens die zegt dat het beter kan. Dat gaat niet van de ene maand op de andere. We gaan er aan werken en hopen zo de lijn door te trekken. De regionale samenwerking die nu gestart is zal daar een positieve bijdrage aan leveren.  ⚠️ Meld

 63. @John De meesten van ons weten natuurlijk niet wat er allemaal achter de schermen aan activiteiten heeft plaatsgevonden. Teveel radiostilte van het Zoofront. Ik begrijp dat je met veel energie en goede voornemens aan de slag bent gegaan. Het lijkt me een hele klus. Hoewel ik (zoals eerder al gezegd) niet zo enthousiast ben voor een lokale omroep, wens ik je veel succes en ben ik benieuwd of het je lukt om samen met de andere vrijwilligers er iets van te gaan maken.


  ⚠️ Meld

 64. Dame, ik wil inderdaad wat doen aan de radiostilte. Wat meer open zijn. Overigens met alle risico’s van ongefundeerd afbranden.

  Mariane, ik wil niet vooruitlopen op wat ik concreet zie als toegevoegde waarde. We hebben er over gesproken in het PBO. In zijn algemeenheid komt het neer op meer herkenbaarheid van specifiek Zwolse zaken en mensen.
  Er zijn concrete afspraken gemaakt over onderwerpen die we willen aanpakken.
  Onze volgende vergadering is in juni. Lijkt ver weg, maar we hebben ook tegen elkaar gezegd dat we niet alleen op de vergaderingen werken, maar vooral ook in de tijd tussen de vergaderingen in.
  Ik zoek nog naar een slimme manier om de Zwollenaren op de hoogte te houden.


  ⚠️ Meld

 65. Mariane, ik merk dat ik nog moet inwerken. Daar hoort wat mij betreft ook bij informatie over van alles en nog wat. Ik zal nagaan of luistercijfers bekend zijn. En als dat niet zo is, waarom niet.


  ⚠️ Meld

 66. @John: u kent neem ik aan uw rol? U mag adviseren (gevraagd en ongevraagd), maar mag niet op de stoel van het bestuur gaan zitten.

  Fijn dat u naar de jaarcijfers vraagt, zorg dat ze voor de behandeling nog openbaar worden (op verzoek moeten ze dat altijd zijn). Overigens moeten lokale omroepen van deze omvang hun financiën overleggen met een accountant. Het CvdM zou ook meer informatie moeten hebben over RTVZOO.

  Stel ik ben een sportvereniging in Zwolle, ik heb een negatieve balans van 30 duizend euro, het draagvlak is onduidelijk, net als de maatschappelijke waarde. Zou u verlengen en er zomaar extra gemeenschapsgeld in stoppen?

  U gaat volledig aan het andere initiatief voorbij: deze mensen hebben er alles aan gedaan om mee te kunnen en mogen doen. Hebben een stichting, met mensen gesproken over lidmaatschap PBO, eigen nieuwsvoorziening ed. Het is dan te makkelijk om te zeggen dat een gesprek niet is gelukt. De gemeente moet daarin een actieve rol pakken eventueel met een mediator.

  Valt mij verder op: u hebt zich altijd ingezet voor de LOZ en later rond de procedure een actieve rol gespeeld bij de totstandkoming van RTVZOO. Dat valt te prijzen, maar u gaat ook aan anderen voorbij.

  Destijds (5jr geleden) werden nieuwe initiatieven geweerd, nu opnieuw. Waarom opnieuw zo opstellen? Openheid is ook openstaan voor anderen en nieuwe en bestaande initiatieven. Sla de brug naar WLZ, FOCUS en anderen.


  ⚠️ Meld

 67. Insider, ik weet niet wat je wilt.
  Je haalt van alles aan voor je eigen gelijk, krijg ik de indruk.
  -Ik ben voorzitter van PBO van RtvZOo, wat wil je dan dat ik doe met Focus? Hoe zo voorbij gaan aan andere initiatieven? Dat is mijn verantwoordelijkheid niet.
  – je praat over een negatieve balans. Voor zover ik weet gaat het over de jaarrekening van 2013. Dat zegt op zich niets over de financiële status van rtvZOo.
  – rtvZOo heeft de wethouder laten weten te willen samenwerken met Focus, ik schreef dat al eerder. Focus wil dat niet. Dan valt er ook geen brug te slaan. Dan moet je dus bij Focus zijn. Dat lijkt me trouwens typisch een bestuurlijke verantwoordelijkheid (zie je eerste opmerking)


  ⚠️ Meld

 68. @John: zoals al eerder gezegd: ik wil helemaal niets! Gelijk halen hoeft ook niet. Vragen staat vrij, net als reageren op de vragen trouwens.

  1) daar hebt u gelijk in, maar u praat er ook niet over. U was destijds betrokken (vanuit de raad) en nu opnieuw (via PBO). Op zijn minst opvallend.

  2) Vwbt de financiën: u weet best goed hoe dat werkt en welke lijn is ingezet. U vraagt naar luistercijfers en balans. Het forum hier is benieuwd naar de resultaten over 2014.

  3) Dat klopt, dan vraag ik mij af of en zo ja welke pogingen zijn gedaan om tot elkaar te komen. Geen vraag voor u maar in zijn algemeenheid. Het is zeker een bestuurlijke verantwoordelijkheid.

  Ik wens u veel succes (en sterkte) met uw taak binnen het PBO van RTVZOO. Misschien goed als ook iemand van het PBO van FOCUS hier reageert op de plannen van de stichting FOCUS.


  ⚠️ Meld

 69. Insider, dank voor reactie.
  1. Wat ik bedoel is, dat het mij niet past als voorzitter PBO van rtvZOo te praten/schrijven over Focus. Uitgaan van eigen kracht is altijd beter dan je afzetten tegen een ander. Als raadslid de nodige contacten gehad met bestuur. Dan is het niet vreemd dat ze je weten te vinden nu ik geen raadslid meer ben (alweer 1,5 jaar niet meer)
  3. Ik zei al dat Focus aangaf niet samen te willen gaan. Dan houdt het op en zijn pogingen niets waard.

  Dank voor de goede wens.


  ⚠️ Meld

 70. John is net begonnen aan deze klus. Zijn intenties zijn ongetwijfeld goed dus geef hem de tijd die nodig is om dit soort klussen te klaren.


  ⚠️ Meld

 71. John is een kanjer, altijd en overal staat hij je rustig en kundig te woord. Het is ook een kunst om niet zomaar af te haken.
  Dit karweitje gaat hij ook klaren.


  ⚠️ Meld

 72. @John Heb je de luistercijfers en de jaarcijfers al boven water? of reageert er niemand binnen het bestuur op jouw vra(a)g(en).  ⚠️ Meld

 73. Beleidsplan RTV ZOo

  Het bestuur van RTVZoo heeft in de afgelopen periode een aantal plannen gemaakt en stappen gezet met het doel om de omroep definitief en professioneel op de kaart te zetten. De plannen moeten in 2013 in ieder geval leiden tot:

  * Het bieden van kwalitatief goede programma??s met de juiste diversiteit en gericht op alle bevolkingsgroepen in Zwolle;
  * Het verder professionaliseren van de uitvoerende organisatie;
  * Het verbeteren van de interne- en de marktcommunicatie;
  * Het professioneel onderhouden van contacten met het bedrijfsleven en instellingen;
  * Het aangaan van een samenwerkingen met verschillende regionale onderwijsinstellingen;
  * Het aangaan van samenwerking met de lokale zenders in de Regio IJsseldelta;
  * Het starten van een eigen televisiezender!

  Zwolle verdient een professionele omroep! RTVZoo. In het zendbereik wonen en werken circa 250.000 mensen. Vergelijkbaar met steden als Hengelo en Enschede, Almere, Lelystad en veel meer dan steden als Kampen, Meppel of Steenwijk. Met name de laatste bieden een eigen personele staf, waardoor de kwaliteit beter geborgd kan worden. Ter ondersteuning van bovengenoemde activiteiten en in samenwerking met de omroepen uit de omliggende gemeenten pas eveneens een verdere professionalisering van gedrukte media, waarin niet alleen de mens achter de microfoon belangrijk wordt, maar ook de verhalen in en om de stad.

  Bovenstaande komt van de website van RTVZoo en betreft een beleidsplan dat kennelijk in 2012 of nog eerder is opgesteld.

  Enkele vragen:

  Zijn deze plannen uiteindelijk ook gerealiseerd?
  Zo ja: Hoe? En waar blijkt dat dan uit?
  Zo nee: Waarom niet?

  Zijn er geen actuele beleidsplannen van deze stichting?
  Want van een omroep die zichzelf sexy, dynamisch en jong vindt en die lokaal nieuws pretendeert te brengen, mag men toch ook actuele plannen verwachten.

  Hoe moeten de volgende vage zinnen geduid worden?

  Vergelijkbaar met steden als Hengelo en Enschede, Almere, Lelystad en veel meer dan steden als Kampen, Meppel of Steenwijk. Met name de laatste bieden een eigen personele staf, waardoor de kwaliteit beter geborgd kan worden.

  Luistercijfers zijn blijkbaar niet te achterhalen als er al luisteraars mochten zijn.
  Aan verschillende mensen (tientallen) heb ik de afgelopen periode gevraagd wat zij van RTVZoo vinden en de reacties waren ronduit negatief te noemen.
  Men luistert niet (meer) naar die omroep, omdat de programma’s en presentatie qua niveau zelfs onder de grens van amateurisme zakken en als uiterst belabberd ervaren worden.
  Schrijnend voor een organisatie met 120(!) ‘vrijwilligers’, 20 stagiaires en een ’top’-bestuur dat zich als professioneel afficheert…


  ⚠️ Meld

 74. Luisteraars via de ether kunnen zowiezo niet gemeten worden. Dus als er al luistercijfers zijn, moet je flinke onzekerheidsmarge aanhouden. En dan heb je er dus nog niks aan.


  ⚠️ Meld

 75. Voorzover ik weet hadden toen sommige mensen een kastje in huis die daarmee doorgaven wanneer en waarnaar ze luisterden. As dus ook al steekproefsgewijs. Maar als ik de mijn radio afstem op RTVZoo gaat niemand dat weten.


  ⚠️ Meld

 76. oeps bernard, ik zit er nu even een half uur naar te luisteren maare pfff Zal zo eens luisteren naar het journaal, neem aan achtereen volgend regionaal nieuws, vrees het ergste.

  Die kastjes was vlgns mij maar 1000 op de bvolking, of dat nou relatiefwas?


  ⚠️ Meld

 77. Niet nodig D erk. Het kan verkeren. 🙂
  Nu we het over radio hebben?? er komt bijzonder radionieuws aan. Ik ben er zelf al een poos zenuwachtig van en dat gebeurt me niet vaak, dus houd Weblog Zwolle in de gaten. 8)


  ⚠️ Meld

 78. RTV Raalte gaat er helemaal mee stoppen. Dat meldt Salland Centraal. Vanaf maandag wordt alleen nog nonstop muziek uitgezonden. Vanaf 1 mei gaat de zender definitief uit de lucht.
  De laatste tijd is gebleken dat het steeds moeilijker is geworden om de programmering op een aanvaardbaar niveau te houden.
  Dinsdag heeft het bestuur een gesprek gehad met de verantwoordelijk ambtenaar van de gemeente Raalte en is de uitzichtloosheid van de huidige situatie en het gebrek aan toekomstperspectief uitgebreid besproken. Tijdens dit gesprek werd duidelijk dat de gemeente niet de gevraagde extra subsidie, essentieel voor het voortbestaan van RTV Raalte, zal verstrekken.


  ⚠️ Meld

Reacties zijn gesloten.