Inkopen van huishoudelijke hulp mogelijk

Zwolle – Mensen die moeite hebben hun huishouden zelfstandig op orde te houden en inwoners ouder dan 65 jaar, krijgen de mogelijkheid om  huishoudelijke hulp in te kopen bij een aanbieder die een overeenkomst met de gemeente Zwolle heeft gesloten. De gemeente Zwolle kan dit aanbieden omdat zij van het Rijk een bijdrage van 2 miljoen euro (voor de jaren 2015 en 2016) heeft gekregen om de werkgelegenheid van huishoudelijke hulpen op peil te houden. 

 

De aanvrager betaalt een eigen bijdrage van € 10,- per uur, de gemeente voegt daar € 12,- aan toe. Op deze manier kunnen inwoners van Zwolle  hulp in het huishouden inkopen bij een zorgaanbieder. De huishoudelijke hulpen zijn in loondienst bij de aanbieder en krijgen een  uurloon volgens de CAO en zaken als vakantiegeld, pensionopbouw zijn geregeld. De hulp in het huishouden bestaat vanaf nu uit twee delen: de maatwerkvoorziening die door het sociale wijkteam wordt toegekend aan mensen die hulp in het huishouden nodig hebben en voldoen aan de voorwaarden zoals opgenomen in de WMO. Voor mensen die hier al gebruik van maken ( of in de toekomst hierop een beroep doen) verandert er door dit besluit niets.  Daar komt nu deze algemene voorziening bij: een laagdrempelige voorziening waar inwoners zich rechtstreeks tot de aanbieder richten en na een korte toets of deze aan de voorwaarden voldoet voor € 10 per uur  zelf huishoudelijke hulp kunnen inkopen.

Artikel delen:
Reacties 10
 1. Laagdrempelig..? 10 euro per uur eigen bijdrage? Vind het nogal wat. Da’s toch niet op te brengen?
  Een rekensommetje leert mij: 10 euro per uur en 12 euro bijgelegd door de gemeente is 22 euro per uur, per dag is dat 176 euro. Per maand (20 werkdagen) maakt dat 3520 euro. Dat zou echt geen gek salaris zijn. Wie verdiend dat? Juist, kijk maar eens naar je eigen salarisstrookje.
  Gelukkig heb ik (nog) geen hulp nodig, maar is dit geen overdreven bedrag? Snap dat de rest voor het schoonmaakbedrijf is, maar de evenredigheid lijkt me beetje ver te zoeken.


  ⚠️ Meld

 2. Voor ouderen die hulp nodig hebben en het 2keer 2uurtjes per week nodig hebben is dat een aanslag op de beurs.Dat zou dan 40?? per week zijn en ruim 160?? per maand van je AOW dat is een groot verlies aan inkomen.Dat is niet op te brengen met de steeds stijgende kosten van huur ,energie en zorgkosten


  ⚠️ Meld

 3. Nou ruud sorry dat ik het zeg..
  maar wij als ‘hulpjes’ houden er
  krap een tientje in het uur aan over hoor..
  daarom rijdt de baas een grote
  mercedes en zitten wij op de fiets:P


  ⚠️ Meld

 4. Die 22 euro is bruto zijn he zoals je kunt lezen. Na aftrek van alle belastingen, premies, pensioen krijgt annetjuh en haar collega’s een tientje per uur. Daarnaast krijg je nog vakantiegeld.


  ⚠️ Meld

Reacties zijn gesloten.