Expositie 70 jaar bevrijding Zwolle

Zwolle – Op 14 april aanstaande is het 70 jaar geleden dat Zwolle werd bevrijd. Tussen 10 mei 1940 en 14 april 1945 woedde de oorlog, ook hier in de stad. Of je nu jong was of oud, Joods of niet-Joods, ieders leven veranderde. Aan de hand van bijzondere en veelal niet eerder gepubliceerde foto’s uit de archieven van het Historisch Centrum Overijssel en die van de Stichting Collectie Zwolle 1940-1945 wordt het alledaagse leven tijdens de Tweede Wereldoorlog in beeld gebracht. 

 

bevrijding_zwolle.jpg 

 

Ad van Liempt (journalist, auteur en tv-programmamaker) opent de expositie. Iedereen is van harte welkom de opening op dinsdag 31 maart in het Historisch Centrum Overijssel te wonen. Aanvang programma 13.30 uur. Verwachte eindtijd 16.00 uur. De expositie is gratis te bekijken tijdens openingstijden. Kinderen kunnen aan de slag met een opdrachtenboekje, dit boekje is voor  € 1,- verkrijgbaar bij de receptie.

Onderwijs

Voor het onderwijs bieden wij, onder begeleiding van een educatief medewerker, lessen aan. Informatie hierover is aan te vragen via educatie@historischcentrumoverijssel.nl 

 

FOTOntdekkingen
Onder de noemer ‘FOTOntdekkingen’ brengt het Historisch Centrum Overijssel in eigen huis én op wisselende locaties in de stad unieke historische foto’s van Zwolle in beeld. Foto’s die het verdienen van schatkamer naar toonkamer te worden gehaald.

Artikel delen:
Reactie 1

Reacties zijn gesloten.