Landstede Basketbal strandt in bekertoernooi

Zwolle – Landstede Basketbal is er dinsdagavond niet in geslaagd zich te plaatsen voor de bekerfinale, die zondag 29 maart in Zwolle wordt gespeeld. De formatie van coach Herman van den Belt moest in Den Bosch de 60-63 thuisnederlaag van ruim een week geleden zien om te buigen, maar verloor ook het tweede duel. SPM Shoeters zegevierde dit keer met 81-66 en mag zich daardoor gaan opmaken voor de finale tegen het Groningse Donar.

Aan de hand van Joe Burton begon Landstede Basketbal sterk aan de wedstrijd in de Maaspoort. Het resulteerde na ruim zes minuten spelen in een 10-10 tussenstand. Voor de meegereisde supporters uit Zwolle reden om er eens goed voor te gaan zitten. Maar juist op dat moment sloeg SPM Shoeters een gaatje: 18-10. In de beginfase van het tweede kwart bleef de thuisploeg de bovenliggende partij en was met name Ralf de Pagter een ware plaaggeest voor de Zwolse defensie. En omdat Landstede Basketbal in die periode ook aanvallend geen potten kon breken, liepen de Bosschenaren steeds verder weg. Daar waar de ballen van de Zwollenaren niet goed wilden vallen, profiteerde Kees Akerboom aan de andere kant.

Met een 44-29 achterstand zochten Van den Belt en zijn mannen de kleedkamer op. De opgave voor de tweede helft was zwaar, maar niet onmogelijk. De ploeg bleef er in geloven en via acht punten op rij van Valentijn Lietmeijer stond het halverwege het derde kwart plots 54-46. Opnieuw gingen de Zwolse fans er in geloven, maar Arvin Slagter maakte vervolgens met een driepunter een einde aan de opmars van Landstede Basketbal. Het rommelige derde kwart eindigde uiteindelijk met een 65-51 in het voordeel van SPM Shoeters. In de laatste tien minuten knokten de Zwollenaren nog voor wat ze waard waren, maar de grote inhaalslag bleef uit. Het bekerduel eindigde in 81-66. Tot groot enthousiasme van het thuispubliek, dat afsloot met het spreekkoor: "Wij gaan naar Zwolle toe!"

Artikel delen: