Start aanleg fietsbrug over Blaloweg

Zwolle – In april starten de werkzaamheden voor de aanleg van de nieuwe fietsbrug over de Blaloweg. Deze brug wordt een nieuwe hoofdfietsverbinding richting de binnenstad voor fietsers uit de richting Westenholte, Stadshagen en Kampen. Fietsers die richting bedrijventerrein Voorst moeten, kunnen nog steeds gebruik maken van de oorspronkelijke fietsoversteek over de Blaloweg.

fietsbrug_zwoille.jpg 

De eerste werkzaamheden bestaan uit het kappen van bomen en het aanbrengen van zand langs het talud van de spoorbaan. Op deze ophoging legt de gemeente dan aan het eind van het jaar het fietspad aan. Verder worden de landhoofden voor de nieuwe fietsbrug gemaakt. De nieuwe fietsbrug wordt 45 meter lang en 5,5 meter breed met een fietspad in twee-richtingen. De stalen boogbrug wordt elders gemaakt en komt dit najaar per schip naar Zwolle. Als alles volgens planning verloopt wordt de brug rond de herfstvakantie op zijn definitieve plek aangebracht en zijn alle werkzaamheden eind van het jaar klaar.  

“In Zwolle werken we voortdurend aan het optimaliseren van het fietsnetwerk om het fietsen in Zwolle veiliger, comfortabel en sneller te maken. Daarom hebben we ook de titel Fietsstad 2014 gekregen”, legt wethouder Van As uit. “Deze nieuwe comfortabele fietsverbinding tussen Westenholte / Stadshagen / Kampen en de Zwolse binnenstad maakt dat fietsers straks op een veilige en snellere manier de Blaloweg kunnen kruisen. Fietsers hoeven niet te wachten voor de verkeerslichten en kunnen direct doorfietsen. Daar komt bij dat minder wachttijd voor fietsers bij de verkeerslichten, voor de automobilist een betere doorstroming van het autoverkeer op de Zwolse ring oplevert. Voor beide weggebruikers dus een voordeel”, besluit Van As. 

Artikel delen:
Reacties 11
 1. wordt de onderkant van de brug ook 4.20 mtr hoog?? Of komt er een extra waarschuwingsbalk voor “hoge’ vrachtwagens. 😮


  ⚠️ Meld

 2. Je kan me van de vloer opdweilen hier… Faalproject nummertje zoveel…. Ik denk dat dit keer de spoorlijn verzakt o.i.d. Deze situatie hebben we nog niet gehad namelijk en hier kan een ambtenaar natuurlijk niet van tevoren over nadenken. Ik ben benieuwd 😀


  ⚠️ Meld

 3. Hopelijk met minder gevaren. Vooral de schoolgaande jeugd is een hel op zich voor tegenliggers. 4 breed in een stoet van 50 tegelijk komen ze op je afdonderden zodat je als een untermensch de geul in mag met je fiets. Gemeente graag naast de aanleg ook aandacht voor het jeugdige fietstuig. Dit vooral ook voordat er gewonden gaan vallen.


  ⚠️ Meld

 4. Ziet er goed uit. Heb er alle vertrouwen in, in tegenstelling tot een enkeling hier. Goed voor de doorstroming op het kruispunt. Het scheiden van de verkeerstromen verhoogt bovendien de veiligheid voor de verschillende soorten verkeersdeelnemers.


  ⚠️ Meld

 5. Ga toch fietsen, krijg je tenminste geen dikke reet.

  Valt mij ook op dat de meeste scooterrijders vaak volslank zijn. Een wat netter woord voor dik, maar het is hetzelfde.;)


  ⚠️ Meld

Reacties zijn gesloten.