Langste ondernemersontbijt ooit in Zwolle

Zwolle – Op dinsdag 17 maart vierde de Ronald McDonald Business Breakfastclub Zwolle haar vijfjarig bestaan met een extra feestelijk ontbijt bij de Sligro in Zwolle. Maar liefst 145 ondernemers waren aanwezig en mochten plaatsnemen aan een 40 meter lang gedekte tafel die van voor naar achter in de Sligro was opgesteld. Daarmee kan dit feestelijke jubileum ontbijt omschreven worden als het langste ondernemersontbijt ooit in regio Zwolle. Het geheel leverde een uniek plaatje op.

 

rmcd_5_jaar.jpg 

 

Lianne Booijink, manager van Ronald McDonald Huis Zwolle kijkt terug op een unieke ochtend die ze niet meer snel zal vergeten: “De stuurgroep van de Ronald McDonald Business Breakfastclub Zwolle heeft deze fantastische feestelijke lustrumbijeenkomst georganiseerd in samenwerking met Jansen Vastgoed, Stern Partyservice, De Sligro en PBN  Music & Events. Ik was echt blij verrast. Want wat is het toch geweldig om te zien dat zoveel organisaties uit Zwolle en de regio zo betrokken zijn bij het Huis. Al die enthousiaste mensen aan een geweldig lange ontbijttafel, ik kreeg er echt even kippenvel van. Op naar de volgende vijf jaar. Want wat kunnen wij met de bijdrage van deze club veel ouders een fijne plek bieden op het moment dat hun kindje in het ziekenhuis ligt. En daar doen wij het uiteindelijk toch voor met elkaar.”

 

De Ronald McDonald Business Breakfast Club

In maart 2010 gaf Jacco Eltingh, ambassadeur van het Ronald McDonald Huis Zwolle, het startsein voor het allereerste ontbijt. Op dat moment waren er vijftig deelnemers, inmiddels heeft de Breakfastclub 190 leden. Elke derde dinsdag van de maand komt men op wisselende locaties bij een van de leden bij elkaar om te netwerken, te ontbijten, een kijkje achter de schermen te nemen van het organiserende bedrijf en, niet te vergeten, het Ronald McDonald Huis in Zwolle te steunen door betaling van een bijdrage van 250 euro. 

Enthousiasme blijft

De stuurgroep van de Breakfastclub had niet verwacht dat de formule zo succesvol zou zijn. In het eerste jaar had de stuurgroep het ambitieuze doel om van 50 naar 80 leden te groeien. Dat bleken er in maart 2011 al 125 te zijn en het enthousiasme bleef! Voor het Huis een fantastische zaak, want de ledenopbrengst zorgt voor een belangrijke structurele bijdrage voor het Huis dat totaal afhankelijk is van giften en niet kan rekenen op welke subsidie dan ook. “Het mooie van de club is dat nog steeds iedere maand veel leden ook echt samen ontbijten. Het netwerk dat we met ons allen vormen, is krachtig, warm en persoonlijk. Daar zijn wij trots op”, aldus de stuurgroep.

Artikel delen:
Reactie 1

Reacties zijn gesloten.