Soep op zondag in de Molenhof

Zwolle – Ouderwets soep eten op zondag met mensen uit je buurt! Dit kan op zondag 29 maart bij Woonzorgcentrum De Molenhof in Assendorp. YFM Zwolle en De Molenhof heten alle buurtgenoten vanaf 12.00 uur van harte welkom in de recreatiezaal van de Molenhof op de Assendorperdijk 132.

Samen eten, dat staat centraal tijdens deze soep-op-zondag. Genieten van een kom verse soep en een goed plak brood op een plek waar je wellicht niet elke dag komt: een verzorgingshuis. Het brood wordt verzorgd door Le Perron. Eigenaar Olaf Heinen zal ons hierbij vertellen over de oorsprong van ons dagelijks brood en verschillende broodculturen.

Ook een kom soep en brood mee eten op zondag 29 maart? Jong en oud, iedereen is van harte welkom! Tussen 12:00 en 14:00 zullen we de soep serveren. Aanmelden kan tot 24 maart via yfmzwolle@gmail.com. Er is maar beperkte capaciteit, dus wees er snel bij!

De soep is gratis. Wel bestaat de mogelijkheid een vrije gift te doneren, zodat we in de toekomst meer van dit soort jong meets oud eetcafés kunnen organiseren.

Soep op Zondag is een gezamenlijke activiteit van woningcorporatie Habion, de Zonnehuisgroep IJssel-Vecht en YFM Zwolle. Deze activiteit is onderdeel van het project ‘Bejaardenhuis een tweede jeugd’ in De Molenhof. Zorgcentrum De Molenhof in Assendorp vormt daarbij het decor van vernieuwing. Er is tot april een zogenaamd werkatelier ingericht in De Molenhof. Samen met de bewoners en de buurt onderzoeken we hoe we van De Molenhof een woongebouw kunnen maken waar het voor ouderen prettig verblijven is en voor de omgeving (familie, wijkbewoners) fijn bezoeken is.

YFM Zwolle is een regionale afdeling van de Youth Food Movement en zet zich in voor een eerlijker en duurzamer voedselsysteem. Door middel van activiteiten, debatten, het Food Film Festival en de YFM Academie probeert de YFM jongeren om hen heen bewuster te maken van de voedselkeuzes die zij maken.

Artikel delen: