Supporters praten over PEC Zwolle

Zwolle – Woensdagavond organiseerde de Supportersclub in samenwerking met PEC Zwolle een forumavond voor zowel leden als niet-leden van de Zwolse club.

18-3-2015-356.jpg 

Op deze avond vond een zogemnaamde Meet & Greet plaats met Tomáš Necid, Trent Sainsbury, Warner Hahn, Bram van Polen, Joost Broerse, trainer/coach Ron Jans en de directieleden Gerard Nijkamp en Adriaan Visser. Tijdens deze avond kregen de aanwezigen de gelegenheid vragen te stellen aan de spelers, trainer en directie van PEC Zwolle. Onder leiding van Anton Cramer waren dat vragen over over het huidige seizoen, de ambities, en verwachtingen over de nabije toekomst van PEC Zwolle. Voorzitter Visser overhandigde deze avond de Fan Award aan Freddy Eikelboom voor de supportersclub van PEC Zwolle

18-3-2015-389.jpg

18-3-2015-342.jpg

18-3-2015-365.jpg

Via Lees verder meer foto’s… 

18-3-2015-404.jpg
 
18-3-2015-328.jpg 
Artikel delen:
Reacties 56
 1. Ben trouwens benieuwd wanneer de supportersclub mijn betaalde club van 50 bordje weer terug hangt of wanneer ik schriftelijk bericht ontvangt dat ik geroyeerd ben als lid omdat ik kritische opmerkingen plaats t.a.v. de gang van zaken: Onvoldoende grip op de bedrijfsvoering en dan met een beroep op maatschappelijk verantwoord ondernemen verzoeken om een gemeentelijke garantstelling waardoor het negatief eigen vermogen plotsklaps meer dan verdubbeld #Anyquestions?


  ⚠️ Meld

 2. Hu, Elrey, begrijp ik dat je niet meer gepruimd wordt dat je je kritisch uitlaat? Als die conclusie klopt, vind ik dat wel heel zwak. Ik ga ervan uit dat je juist kritisch bent vanuit clubliefde en hoewel ik het niet et je eens ben, moet het natuurlijk altijd mogelijk zijn dat mensen andere standpunten vertolken.


  ⚠️ Meld

 3. Geschokt zie ik dat kritiek uit het hart van een fanatieke supporter niet getolereerd wordt. Straf; royement bij de supportersclub vanwege digitale uitingen? Zal toch niet?? Ik kan me wel voorstellen dat als je intern (is dat ook zo?) een luis in de pels bent dat een club of vereniging dat erg lastig vindt, maar dit is ronduit bezopen, en een nekschot voor het vrije woord.
  Wie van de club heeft dat besloten? Is er een bestuur bij de supportersclub die daar verantwoordelijk voor is. Nogmaals, een SCHANDE!!


  ⚠️ Meld

 4. @Dame en arnovd

  Ik wil het niet zozeer op mezelf betrekken. Die kleine pesterijtjes t.a.v. mijn gekochte vaste plek in stadion (seizoenskaart) en support voor de supportersclub in de vorm van de club van betaald lidmaatschap van de club van 50 (supportersclub) kan ik incasseren. Het eerste heb ik opgelost met een dreiging van juridische stappen, over het tweede ga ik in gesprek. Het gaat mij niet om/overmezelf. Het gaat mij vanuit clubliefde om het continuïteitsprincipe/het voortbestaan van de club. De club zeilt wel erg “scherp aan de wind” met het risico op kapseizen. Qua inhoud, proces, procedure plaats ik hier kritische kanttekeningen bij omdat ik gewoonweg niet snap en er mee instem dat wat nu voorgespiegeld wordt “zo eerlijk mogelijk en transparant is”. Ik zie teveel inconsistenties en teveel risico’s en ga vanuit clubliefde gewoonweg niet mee in de gepropageerde koers dat de club op koers ligt en alles goed gaat. Ik constateer een werkelijkheid van een categorie 1 (financieel ongezond) en een tendens van het gaten met gaten vullen waardoor ik op dit moment onvoldoende vertrouwen in heb dat de roerganger(s) de club tussen de klippen door in veilige haven loodsen. Als je een goed verhaal hebt, niks te verbergen hebt en kunt onderbouwen dat in weerwil van ‘logische’ en ‘verklaarbare’ tegenslagen de club goed op koers ligt om de ambitie te realiseren dan is toch geen geheimhouding nodig, een beroep op garantstelling door gemeenschapsgeld om een extra lening te kunnen aangaan en schimmige investeringsconstructies t.a.v. spelers en stadionuitbreiding. Ik wil vooral markeren dat niet alles is zoals het lijkt c.q. wordt voorgespiegeld: er zijn financiele belangen van private investeerders (spelersinvesteringsfonds en verduurzaming stadion), er wordt (te) gemakkelijk gebruik gemaakt van een absolute weigeringsgrond op basis van de Wob, de ‘checks and balances’ zijn niet goed verankerd binnen de gemeente (dualisme) en binnen de club (voorzienbaar dempen van de put als het kalf al verdronken is) en te persoonsgebonden uitvoeringsmacht (een voorzitter die en algemeen directeur is en mentor commercieel directeur). Kortom ik heb wel zorgen, die breder worden gedeeld onder supporters en sponsoren, maar die ik bijna als enige expliciet deel en onderbouw. Ik ben voor “zo eerlijk mogelijk en transparant” maar ik mis de onafhankelijke accountantsverklaring, transparantie tav waar er van waaruit binnenkomt en waar het aan uitgegeven wordt, ik zie dat het jaarverslag van PEC Zwolle een broddelwerken is tov van de jaarverslagen van de 17 andere Eredivisieclubs. En ja, ik accepteer dat ik ’the messenger’ ben waarop ‘geschoten’ wordt, en ja ik snap dat veel lezers niet de finesseses kennen, maar dat het anders en beter kan, daar ben ik van overtuigd. En daar sta en ga ik voor. Mij gaat het puur om het clubbelang, ik heb geen enkel ander (persoonlijk) belang.  ⚠️ Meld

 5. Ik kan me wel voorstellen dat als je intern (is dat ook zo?) een luis in de pels bent dat een club of vereniging dat erg lastig vindt, maar dit is ronduit bezopen, en een nekschot voor het vrije woord.

  JE SUIS ElRey?


  ⚠️ Meld

 6. Kritiek hebben en uiten prima toch maar kan het bestuur toch ook gelijk geven. Ze geven zelf ook al aan dat het niet goed gaat en dat er wat moet veranderen. Om dan als clubliefde supporter het vuurtje nog verder op te stoken daar zie ik het nut niet van in. De problemen zijn er en die moeten getackeld worden. Dit bereik je niet om overal en nergens op social media je negatieve gal te spuien. met andere woorden. Bestuur hou op met pesten en elrey wees wat gematigder met posten en kijk in de spiegel. Dit valt nm niet meer onder clubliefde.


  ⚠️ Meld

 7. Ronduit schokkend, dat kinderachtige gedrag waarmee men je de mond probeert te snoeren.:o Het lijkt wel alsof de club bang is voor het effect van je standpunt op de raad. Als PEC zeker is van zichzelf en een goed verhaal heeft (dat wij niet kennen, mar de raad wel via de geheime stukken) dan hoeven ze niets te vrezen.


  ⚠️ Meld

 8. Inmiddels nette, heldere verklaring van de supportersclub gehad waarom mijn bordje weg is. Had deze verklaring graag vooraf gehoord, maar neemt niet weg dat de supportersclub netjes communiceert.

  @Zwollenaar op fiets

  Ik kan jou niet helemaal volgen. Enerzijds vind je kritiek prima. Anderzijds normeer (“negatieve gal”) je gefundeerde kritiek en gooi je er nog iets met vuurtje en opstoken tegenaan. Natuurlijk kun je het bestuur van PEC Zwolle gelijk geven dat het allemaal verklaarbaar is, waar ik het echter principieel over oneens ben is dat de huidige gang van zaken “zo eerlijk mogelijk en transparant” is. En dat weten ze zelf aan Stadionplein 1 ook wel.  ⚠️ Meld

 9. Ik had tot nu toe veel vertrouwen in het beleid van de huidige bestuurders van mijn cluppie. Als ik dan de berichtgeving van Elrey lees en er van uit ga dat dat klopt schrik ik wel en vraag mij af of men wel zo eerlijk en open is na de supporters? Ik heb nu (en ik denk meerdere supporters) een klote gevoel dat we vandaag of morgen te horen gaan krijgen dat het financieel nog beroerder is dan men nu doet voor komen. Ik vind het trouwens prima als er mensen zijn die meer weten en dat delen via social media. Een Elrey durft ook openlijk zijn nek uit te steken en dit houd iedereen wel scherp. Reken maar dat onze beleidsbepalers dit ook allemaal lezen.


  ⚠️ Meld

 10. @elrey wat ik ermee probeer te zeggen is dat de problemen bekend zijn en het geen nut heeft om hier op weblog te blijven klagen. Ze weten het nu wel en leg ze bij een volgende vergadering etc het vuur aan de schenen. Wie weet hangt de vlag er over een half jaar al anders.

  Wel benieuwd naar de uitleg van de supporters vereniging. Was het nu pesten of toch een goede reden.??? Uitleg graag 🙂


  ⚠️ Meld

 11. ericht door Zwollenaar op fiets, op 19 maart 2015 8:57
  @elrey wat ik ermee probeer te zeggen is dat de problemen bekend zijn en het geen nut heeft om hier op weblog te blijven klagen. Ze weten het nu wel en leg ze bij een volgende vergadering etc het vuur aan de schenen. Wie weet hangt de vlag er over een half jaar al anders.

  Wel benieuwd naar de uitleg van de supporters vereniging. Was het nu pesten of toch een goede reden.??? Uitleg graag smilies/smiley.gif

  Elrey had natuurlijk ook gewoon aan de supportersclub kunnen vragen waarom het is gebeurd. Maar blijkbaar is het makkelijker om op een weblog kritiek te uiten.

  En dat van de seizoenskaart is toch al een paar jaar geleden?  ⚠️ Meld

 12. @Zwollenaar op fiets,

  Ik ben helemaal met je eens. De club is zich ervan bewust en is momenteel ook bezig om deze problemen binnen de organisatie op te lossen. Maar het vervelende aan Elrey is, is dat hij continu deze problemen overal op het internet blijft aanzwengelen en blijft herhalen, terwijl de club inmiddels allang bezig is, om deze problemen op te lossen. Wat Elrey doet, is namelijk niet meer kritsich zijn, maar zich opstellen als een stoorzender die de club in een negatief daglicht wil stellen. En dat soort personen noemt zich dan supporter. Te triest voor woorden.


  ⚠️ Meld

 13. Ik weet toevallig dat de supportersclub op het nieuwste bord van de club van 50, iedereen eraf gehaald heeft omdat er iets met de kleur en bedrukking fout gegaan was. Ik verwacht dat dit ook de reden is dat elrey op dit moment niet op het bord hangt.


  ⚠️ Meld

 14. Maar, is de club nu met een duidelijk plan van aanpak voor de dag gekomen waarbij het voor iedereen duidelijk is wat er mis ging en wat er gedaan gaat worden?
  Of hebben ze gewoon een lading pek en veren klaargezet voor iedereen die kritisch is en geroepen dat het allemaal wel goed komt?  ⚠️ Meld

 15. Als ik goed heb begrepen is gisteren het charme offensief van onze draaideurvoorzitter en comité begonnen. De legendarische woorden “het komt allemaal goed en heb vertrouwen” sprak de uitbater met dubbele pet F.E.erg aan en begon spontaan de poloniaise in te zetten.


  ⚠️ Meld

 16. De voorzitter van de BVO PEC Zwolle heeft de huidige voorzitter van de SC, te weten Dhr. F. Eikelboom, geronseld om voorzitter te worden.
  Hem is een plaats in de RvC toegezegd en dit heeft hij tijdens zijn benoeming ontkend. Inmiddels heeft Dhr. F. Eikelboom een plaats in de RvC.

  De leugenachtige propagandamachine van PEC Zwolledraait overuren en kritiek wordt niet gepruimd.

  Onze vorige voorzitter Dhr. R. van Vliet is veel verweten door het huidige bestuur.
  – financiele chaos
  – geen communicatie
  – etc etc

  Compliment voor de sportieve prestaties.
  Maar men moet tegen de kritiek kunnen op financiele gebied.
  Wie de jaarcijfers vanaf aantreden Visser bekijkt ziet dat het financieel steeds slechter gaat met PEC Zwolle.

  De perikelen rondom FC Twente dient Visser in Zwolle te voorkomen.
  Als PEC Zwolle de komende jaren minder presteert dan nemen de inkomsten af en is de financiele ramp compleet.

  Visser schermt al regelmatig in de wandelgangen met zijn vertrek mocht dit gebeuren.
  Hij moet zichzelf realiseren dat hij geen Munsterman2 wil worden.
  Zijn naam zal in de toekomst alleen op een tribune prijken als hij de club ook financieel gezond weet te maken.

  Vroegtijdig opstappen en de club in puin achterlaten is losergedrag!


  ⚠️ Meld

 17. De reactie’s van elrey zijn meestal wel vaak leuk om te lezen alleen ben ik wel van mening dat het nu een beetje aan het doorslaan is. Elrey spreekt van pesterijen richting zijn persoon. Ik zou dan van hem ook graag hier de reactie van de supportersclub willen weten zodat ik hem in het vervolg serieus kan blijven nemen dus bij deze elrey wees ook transparant richting de volgers hier en laat ons weten of de pesterij van de supportersclub juist was.


  ⚠️ Meld

 18. ElRey moet zich niet zo aanstellen………
  Ten tijde van de georganiseerde oproer door Sporre om Van Vliet weg te krijgen stond hij vooraan en peste hij iedereen.
  Dat ElRey nog niet naar FC Dordrecht is vertrokken nu Jan Everse daar zit.

  Everse beloofde ElRey dat hij de nieuwe perschef van FC Zwolle zou worden………..
  Wat een verhalen kunnen wij over die periode vertellen.
  Jan E. in De Vrolijkheid na zijn ontslag.
  Stond de supporters te woord vanaf de vloer.
  Na 10 minuten stond hij op een stoel, na een half uur op tafel.
  En na een uur stond hij met zn hoofd door de plafondplaten.

  Lachen gieren en brullen……….  ⚠️ Meld

 19. @Zwollenaar op fiets

  Ja, de problemen (onder de algemene noemer “onvoldoende grip op de bedrijfsvoering”) zijn bekend. Ik ben alleen geïnteresseerd in de inhoud, het proces en de procedure waardoor deze problemen worden opgelost. Verder dan “komt wel goed schatje” komt de club niet. Wat is bijvoorbeeld het financiele effect tot nu toe van de verbetermaatregelen die in mei 2014 zijn aangekondigd? Daar hoeft de club toch niet geheimzinnig over te doen? Of wel?

  EstherZwolle heeft de verklaring gegeven. Supportersclub heeft richting mij vanochtend en vanmiddag aangegeven de volgende keer leden van de club van 50 vooraf over te informeren zodat zij zich niet achteraf hoeven te verbazen.

  @Leo

  Vooraf informeren voorkomt verbazing en verwondering achteraf.

  En wat de seizoenkaart betreft. Had betrekking op seizoen 2012-2013. Duurde 8 thuiswedstrijden voordat ik weer op mijn ‘eigen plek’ kon zitten. Is een beetje blijven hangen.

  @ronnie1

  Jouw persoonlijke aantijgingen laat ik voor wat ze zijn. Heb je nog een reactie op de inhoud. Bijvoorbeeld waarom het jaarverslag van PEC Zwolle een goede invulling is van “zo eerlijk mogelijk en transparant” terwijl het jaarverslag van de 17 andere Eredivisieclubs veel meer informatie bevatten en een onafhankelijke accountantsverklaring?!

  @DamJan
  Goede reactie op inhoud. Reactie op persoon wil ik nog wel wat verduidelijken. Ik heb mij vooral ingezet voor het voorkomen van een ontslagvergoeding voor Jan Everse van 2,5 ton omdat de club dan failliet was gegaan. Volgens mij heeft dhr. Sporre dit ook destijds uitgelegd in de stentor, iets met “Mediterraneo aan de IJssel” of zo. De enige belofte die Jan mij gedaan heeft, was dat hij niet voor de ontslagvergoeding zou gaan omdat dit einde club had betekend.

  Tenslotte laat ik mij de mond niet snoeren. In mei 2014 is als een donderslag bij heldere hemel de chaos qua bedrijfsvoering gecommuniceerd plus een pakket aan verbetermaatregelen. En in februari 2015 weten we niks meer over het effect van deze verbetermaatregelen en de openstaande risico’s, maar staat de club onder de noemer van maatschappelijk verantwoord ondernemen om een gemeentelijke garantstelling te bedelen zodat het 1,5 miljoen bij een private kredietverstrekker kan lenen. In maart 2015 zijn we door de KNVB ingedeeld in categorie 1 (financieel ongezond) en op 30 maart 2015 kan het negatief eigen vermogen verdubbelen van 1,3 naar 2,8 miljoen euro op een huidige begroting van 10,5 miljoen euro. Ja, ik heb daar mijn vraagtekens bij.  ⚠️ Meld

 20. En weer wordt bevestigd dat Rob Roy Nijboer (alias Elrey) nog steeds gefrustreerd is van het hem niet aannemen bij FC Zwolle.
  Vandaar deze continue hetze jegens Visser en kozotten.
  Afgeven op alles en iedereen maar wel in de baas zijn tijd (en in zijn geval van onze belastingcenten) hier uitgebreid reageren.

  Het punt is nu wel gemaakt.  ⚠️ Meld

 21. Elrey bedankt voor de info.
  Tuurlijk hoef je je de mond niet laten te snoeren maar dit lijkt een persoonlijk gevecht te worden. Zo heb je het over pesterijen naar jouw persoon toe maar het gebeuren met de sup club zie ik meer als een vorm van miscommunicatie. De vlieger van pesten gaat hier dus niet op. Verder zou ik zeggen blijf scherp maar gooi het bij vergaderingen voor de voeten en maak je daar sterk. Ik zie dit meer als het zaaien van extra onrust en daar zit geen 1 supporter met clubliefde op te wachten. Problemen zijn er maar het is aan het bestuur deze nu te tackelen. HUP PEC !!!


  ⚠️ Meld

 22. De reacties op de bijdragen van Elrey worden persoonlijk. Dat is triest en onterecht. Het is vanzelfsprekend dat iemand zonder persoonlijke drijfveer niet de energie en moed zal en kan tonen die hij aan de dag legt. Bovendien heb ik geen directe persoonlijke aanvallen van zijn kant kunnen ontdekken, zijn bijdragen zijn feitelijk onderbouwd. Niemand hoeft het met hem eens te zijn, maar reageer dan inhoudelijk en met feiten.

  Een hart onder riem voor Elrey: https://dutchamazingnewsblog.wordpress.com/2015/03/05/lezing-jan-rotmans-conferentie-taal-en-rekenen-17-02-2015-video/

  Zie het 1-minuut durende fragment over de pinguïns en het korte commentaar daarna; het begint op ongeveer 11 minuten en 50 seconden. Het gaat over koplopers, verbinders en kantelaars van organisaties. Voor de reageerders hierboven (de zijlijners) wijs ik vooral naar de rol van de ‘pinguïnmeelopers.


  ⚠️ Meld

 23. Respect voor ElRey die voor het belang van PEC Zwolle op de lange termijn zijn nek uit steekt. Later niet zeggen, als het met de financiën helemaal fout gaat, “dat hebben we niet geweten”.


  ⚠️ Meld

 24. Verslag avond op pec.nu van nclo:

  Als wij onze veurzitter mogen geloven kiest PEC er ⤝bewust⤝ voor om zich in te laten delen voor categorie 1. Alle winst wordt in de omzet gestopt en niet beschouwd als ⤝winst⤝ over het hele seizoen wat veel ploegen wel doen die in categorie 3 zitten. Blijkbaar kijkt de KNVB daar niet naar (wat ik overigens vrij raar vind, want dan krijg je dus geen goede weergave van de werkelijkheid), maar als wij hem mogen geloven zijn we financieel in een positie gekomen dat het niet eens nodig is om onze spelers te verkopen. Gebeurt dat wel, dan moeten wij niet schrikken dat wij daarna nog steeds in categorie 1 zitten, al heeft de veurzitter al gezegd dat hij begrijpt dat er op een gegeven moment ook formele winst gemaakt moet worden. Hij zei er alleen wel bij dat als wij het doen als de ploegen van categorie 3, we elke vorm van financiële risico moeten vermijden en dan strijden wij dus tegen degradatie. Het verhaal van de Eagles zeg maar die financieel gezond zijn (of tenminste nog steeds in categorie 3 worden ingedeeld), maar wel afstevenen op nacompetitie tegen degradatie.

  De veurzitter heeft al te kennen gegeven dat hij wil beginnen met het uitbreiden van het dak boven de Henk Timmer tribune. De groep sponsoren die vlak achter de dug out plaatsnemen worden natgeregend en dat kan natuurlijk niet.

  Nog even een informeel gesprek gehad met Ron Jans nadat ik vroeg over de situatie met Sainsbury die terugkwam van de Azië Cup en vervolgens bijna een maand niet meer speelde. Jans had daarin aangegeven en toegegeven dat ze misschien een fout hebben gemaakt door hem geen vakantie te geven van 3 weken, aangezien hij vanaf augustus tot februari alleen maar wedstrijden heeft gespeeld. Dat breekt zo??n speler op. Bovendien gaf Trent aan dat hij klaar was om te spelen tegen de Eagles, dus van beide kanten een grove inschattingsfout. Ik kon er tenminste ook uit opmaken dat PEC wat dat betreft natuurlijk niet ervaren is in het terugkomen van spelers die een groot toernooi hebben gespeeld. Bij een club als Ajax of Feyenoord komen deze inschattingsfouten niet voor, maar dat tekent ook de explosieve groei van deze club.

  Wat ik nog het leukste vond aan het gesprek met Jans is dat hij de supporters prijst om hun trouwheid naar de spelers. Wij bekritiseren hier op de site vaak genoeg de sfeer op de tribune (en ik maak de daar ook vaak genoeg aan schuldig), maar Jans is er zo blij mee dat de supporters van PEC nauwelijks hun eigen spelers uitfluiten of voor het laatste fluitsignaal vertrekken. Hij prijsde dat hij Nijland ziet genieten wanneer het publiek zingt ⤝alle ballen op Nijland⤝ en bij een slechte wedstrijd niet wordt uitgefloten door de supporters. Dat is bij genoeg harde kernen al bij hem gebeurd, want het ziet er soms niet altijd even gemotiveerd uit bij hem. Zelfs na die rampzalig verlopen wedstrijd tegen de Eagles thuis ging iedereen voor de ploeg klappen om ook hen een steun in de rug te geven. Zelfs na die 4-1 nederlaag in Deventer toen wij de spelersbus opwachtten bleef het beperkt bij slechts een goed gesprek en er heerste niet eens een heel agressieve sfeer.

  De sfeer is niet altijd top nee, en wij zijn in dat opzicht geen Feyenoord, maar het zit wel elke week vol, de supporters zijn doorgaans gezellig (op een paar na dan, maar die rotte appels heeft iedere club er tussen zitten) en ik hoor altijd van buschauffeur die doorgaans ook supportersgroepen van andere clubs vervoeren dat zij nog nooit zo??n leuke, gezellige en relaxte reis hebben meegemaakt als met onze harde kern. Ook dat mag eens gezegd worden op deze site dan alleen dat gejank dat er ⤝te weinig wordt gezongen⤝ en ⤝er te weinig mensen meegaan naar uitwedstrijden⤝ (al ben ik met dat laatste wel eens). Wat heb je dan liever? Een sfeervolle achterban, maar waar de supporters zich wekelijks misdragen? Of een groep supporters die zich altijd keurig opstelt? Ik zou het wel weten.

  Overigens hebben wij met Lukoki en Lam twee nieuwe internationals erbij. Lam voor Finland en Lukoki voor Congo (al sluit ik niet uit dat hij voor het nationale atletiekteam is opgeroepen voor de epische estafettewedstrijd tegen Sierra Leone. Want op basis van de laatste weken kan je die jongen moeilijk oproepen op basis van wat hij voetballend heeft laten zien).

  Ik vond het een zeer warme en gezellige avond en het was leuk dat je de spelers en de coach zo informeel kan benaderen. Het tekent de club PEC dat iedereen zo nuchter reageert op de huidige situatie en de sfeer gemoedelijk blijft. Ik kan daarom steeds meer begrijpen waarom spelers als Hahn te kennen hebben gegeven hier wat langer te willen blijven en Necid (die beroerd Engels spreekt, misschien moet hij er eens een cursusje tegenaan gooien) terugkwam naar Zwolle.


  ⚠️ Meld

 25. Dank voor je verslag, arnodv. Waarom spreek je (net als Elrey) steeds over “veurzitter” ipv voorzitter? Mis ik daar wat historische kennis?
  Ik erger me trouwens maeloos aan de persoonlijke aanvallen op Elrey. Ik ben het niet met hem eens, hoewel de wazige praat op de supportersavond over financien, winst en Eagles etc me aan het twijfelen brengen, maar vind de houding van “wie niet kritiekloos meegaat met PEC is geen echte supporter” belachelijk. En de persoonlijke aanvallen op Elrey ver buiten het boekje.
  Een club als PEC moet juist blij zijn met mensen zoals Elrey. Ofwel hij heeft gelijk en helpt om het schip op koers te houden, ofwel hij heeft geen gelijk, maar dan biedt hij de kans om zijn betoog inhoudelijke onderuit te halen. Elrey, naor veur’n!


  ⚠️ Meld

 26. @1962Marc

  Misschien ben jij een beetje gefrustreerd dat je geen argumenten hebt om een weerwoord te geven aan Elrey.

  Ik ben wel benieuwd naar degene die de roddel in de wereld heeft gebracht van “Everse heeft elrey dit beloofd”. Everse heeft nooit iets beloofd.

  De besturen van Pec Zwolle/Fc Zwolle moesten en ook nu weer regelmatig het één en ander rechtzetten doordat elrey terecht weer een issue aangaf waar de club fout zat. Zowel op deze site als op de org site werd en wordt elrey dan persoonlijk aangevallen omdat kritiek op de club niet getolereerd wordt.

  De supporters, sponsoren en de mensen die Pec Zwolle het goede wensen zouden is goed naar moeten denken van op welke manier is het huidige bestuur aan de macht gekomen. Bestuurders die graag een functie willen hebben maken vaak de organistie naar de kl*ten omdat ze zichzelf belangrijker vinden dan de organisatie en dat is met dit bestuur en directie ook.  ⚠️ Meld

 27. Net zoals dame begrijp ik ook niet helemaal dat er voortdurend over de veurzitter wordt gesproken. Ben ook geen oorspronkelijke Zwollenaar dus, misschien dat het daar mee te maken heeft. Ook heb ik de openheid van Elrey gewaardeerd maar vond op een gegeven moment dat hij maar bleef doorgaanzodat bij mij de vraag boven kwam of er geen persoonlijke motieven achter zaten. PS dat is niet bedoeld als een aanval op Elrey maar wel zoals ik het heb ervaren.


  ⚠️ Meld

 28. Hier een stuk van iemand op weblog over onze vriend @Elrey ofwel Roy Nijboer annex propaganda ex FCZwolle.org schrijver in 2008:

  Op 18 juli 2008 schreef Roy Nijboer, een van de beheerders van de zogenaamde onafhankelijke supporterssite fc zwolle.org de volgende quote in zijn column op deze site:

  “Continuïteit in de technische staf speelt een cruciale rol om vanuit deze basis verder te kunnen bouwen aan FC Zwolle. Helaas zagen bestuur en directie het clubbelang hiervan niet in waardoor druk vanuit de spelersgroep, supporters en sponsoren nodig was om de technische staf te behouden. Bestuur en directie zagen in Ruud Brood een goede opvolger. We zullen zien hoe goed deze gaat presteren met RKC Waalwijk.⤝

  Bijna een jaar later kan Roy Nijboer tevreden zijn over het voetbalverstand van het oude bestuur. Brood stuurde RKC Waalwijk naar de eredivisie. Nijboer zal undoubtly mooie volzinnen schrijven zodat Brood het toch heel slecht heeft gedaan en Everse heel goed etcetera, en Kippeboer zal hem gelijk geven. Maar de feiten spreken voor zich. Zo ook spreekt het feit voor zich dat RKC de eredivisie ingaat met twee spelers die Everse niet pruimde: Jongsma en Boerrigter. Spelers die FC Zwolle de slagroom op het toetje gaven worden door Everse weggestuurd en opgepakt in de eredivisie. Lastige spelers probably. Ook spreekt het feit voor zich over de werkelijke prestaties van Everse. Van de laatste 8 wedstrijden onder leiding van dhr Everse werden er 5 verloren. Van de drie trainers die FC Zwolle gecoacht hebben in het voltooide seizoen 08-09 was Roelofsen by far het succesvolst, daarna boekweg en last and least Everse. De p/d wedstrijden meerekenend en de beker als een nederlaag gerekend:

  Roelofsen: gemiddeld 2,13 punt per wedstrijd
  Boekweg: gemiddeld 1,5 punt per wedstrijd
  Everse: gemiddeld 1,44 punt per wedstrijd

  Een klasse prestatie van Roelofsen die door het Everse-deel van het Zwolle publiek bedankt werd met anti-roelofsen liederen. Als Roelofsen dit het hele seizoen had gedaan was FC Zwolle over 38 wedstrijden gezien kampioen geworden. Enkel feiten. Het voetbal onder Everse is breien op de postzegel. Plichtmatig positiespelletjes spelen op vrijdagavond tot je erbij dood neervalt. Onder Roelofsen stond er een degelijke organisatie met weinig tegendoelpunten. We zullen het nooit weten of we met Roelofsen ook meteen in de eerste ronde waren afgeserveerd door Cambuur, ook geen wonderploeg. Met minder breien en meer fysieke kracht hadden we zeker gewonnen van Cambuur.

  Dat laatste is helaas gissen en we blijven liever bij de feiten. Everse haalde de afgelopen jaren scheepsladingen vol aan spelers uit vreemde oorden. Krankzinnige spelers als Leonardo, Grizolli, Borilli om maar niet te spreken over het phantoom-kindje van Everse Maxi Gomes. De lijst blunders van Everse/Van Ginkel is te lang om te typen maar wie weet wil Roy Nijboer dat wel een keer oppakken.

  Het vorige seizoen verspeelde Everse 6 spitsen in 38 competitiewedstrijden en scoorden in totaal 14 goals:

  Guarino 5 goals
  Bargas 4 goals
  Kleizen 3 goals
  Johan Plat 2 goals
  Reijnders 0 goals
  De Graaff 0 goals

  In totaal 14 goals van 6 spitsen, for example, dit is evenveel als Bokila in zijn eentje bij AGOVV!!! De clubtopscorers bij FC Zwolle waren Huymans en Boerrigter met 8 goals. Beide spelers waren voornamelijk invallers aangezien ze niet goed genoeg bevonden zijn door Everse en zelfs exit waren. Dit gebeurde eerder Toze en Jongsma.

  De lijst met vertrokken spelers is unlimited: Rob van der Sluijs, Nick Kuipers, Esteban Giglio, Chiel-Jan Schuldink, Radek Görner, Dave Huymans Robert Plat, Thomas Vossebelt, Brandon Bonifacio , Kees Pluim, Thiago Grizolli, Jesper Voorintholt, Roel de Graaff, Javier Guarino, Derk Boerrigter, Eltjo Gnodde, Johan Plat,Vincent van den Berg, Hugo Bargas. Het aankoopbeleid van Everse/Ginkel is abominabel. Maar de manier waarop Everse en Roy Nijboer dit weten te verbloemen is indrukwekkend. De propagandamachine VI, Johan Derksen en Roy Nijboer is er een van hoog niveau. Zelfs de Ranson miljoenen van Everse worden nu vakkundig weggeschreven alsof het verhaal nooit bestaan heeft. Very scary, maar wel heel knap.

  Komend seizoen wordt weer een sof. Again zal Everse spelers gaan halen. Again zullen we verveeld gaan worden met ellenlange positiespelletjes, met spitsen van 1,60 m groot. Again zullen we kijken naar tropische verrassingen en again zal Everse roepen dat we nu toch echt binnen 2 jaar naar de eredivisie moeten. Weer zullen we 4e of vijfde worden en weer zal Everse zijn excuses klaar hebben. Iets met budget of zo, of leeftijd, of blessures. Maar de feiten liegen niet en die spreken boekdelen. Los van kaas of bitterballen.

  Toen ik deze bovenstaande mening op de onafhankelijke supporterssite fc zwolle.org had geplaatst, bleek tot mijn grote verbazing dat deze analyse al weer snel verwijderd was. Ook lukte het mij niet meer iets te plaatsen, mijn ip-adres werd geweerd. Deze site propageert immer de vrijheid van meningsuiting en hoor en wederhoor. Maar kritiek op Everse valt daar niet onder. Is dit niet het levende bewijs van de hierboven genoemde propagandamachine? Erg treurig, ik dacht dat deze vorm van massabeïnvloeding al lang uitgestorven was.

  Geen seizoenkaart voor mij dit jaar. Bij deze praktijken wil ik niet geassocieerd worden. Dit stuk schrijf ik ook anoniem, ben veel te bang dat de ruiten van mijn winkel er aan gaan. Het is de trieste werkelijkheid in Zwolle anno 2009”.

  Uit dit verhaal hierboven blijkt maar eens duidelijk dat @Elrey ofwel Roy Nijboer destijds overtuigd was, dat hij het bij het rechte eind had, maar de praktijk wees anders uit. Maar het ergste is, is dat hij zelf niet tegen kritiek van anderen kan, dat blijkt wel destijds in de peczwolle.org tijd, waarbij hij mensen die kritiek op hem hadden een ip ban gaf. Een tip aan @Elrey; we zijn nu 7 jaar verder en je bent nog geen steek veranderd. Laat die rancune tegen PEC Zwolle eens keer los. Scheelt een hoop ergenis en frustraties en ook voor andere mensen hier op weblog.


  ⚠️ Meld

 29. Kritiek uit op het bestuur mag maar als er kritiek terug ontvangen mag niet. Dit word toch niet onder de noemer pesterijen geplaatst hoop ik.
  Nogmaals het bestuur is aan zet en hier is al genoeg gepost en geplakt.
  Laat de supporters met clubliefde zich maar eerst druk maken over zondag. HUP PEC !!


  ⚠️ Meld

 30. @Dame en tevreden

  Het woord “veurzitter” is een verwijzing naar de persoonlijke columns van Adriaan Visser “Door de ogen van de veurzitter” op http://www.peczwolle.nl

  Wat mist in alle discussies over gang en stand van zaken ten aanzien van PEC Zwolle is (ruimte voor) een bredere blik.

  Belangrijkste overwegingen die ik mee wil meegeven in de (bredere) afweging zijn:

  Waarom PEC Zwolle niet zonder een gemeentelijke garantstelling een lening kan verkrijgen bij een private kredietverstrekker?
  Als er een goede business case onder ligt, is er geen private kredietverstrekker die een borgstelling door een andere partij verlangt.

  &

  Hoe wordt de continuïteit van de club geborgd als de operationeel eindverantwoordelijke stelt dat de indeling in categorie 3 (financieel ongezond) bewust zelfverkozen is en alle winst in de omzet wordt gestopt. Dat is feitelijk complete kul (winst = inkomsten – kosten) en zou betekenen dat de winst van een boekjaar niet wordt gebruikt om het negatief eigen vermogen (het zwaard van Damocles dat boven de club hangt) af te lossen. En hoe staat PEC Zwolle op eigen benen, los van de gemeente in 2020?

  Ik denk dat jullie wel begrijpen dat ik de discussie alleen op inhoud voer en alle persoonsgebonden aantijgingen even laat voor wat ze waard zijn. De (borging van de) continuïteit van PEC Zwolle staat voor mij voorop en is voor mij het enige onderwerp van discussie.  ⚠️ Meld

 31. @ElRey (Roy Nijboer)

  Waarom uit je je frustraties niet op de supportersavonden? Leg het ze voor, i.p.v. om hier propaganda te voeren. Het komt hier steeds namelijk op hetzelfde neer en lost jou persoonlijk niks op in de problematiek die je hebt t.o.v. het PEC Zwolle bestuur. Als het zó ontzettend zwaar ligt en je wilt iets oplossen, dan is toch het beste dat je in discussie gaat met het bestuur? Of niet dan? Laat je zien en horen en wie weet, kom je in een dialoog met hun op dezelfde lijn? Heel veel succes in ieder geval alvast.


  ⚠️ Meld

 32. Zo’n dagboek lees je nog over een paar jaar terug.

  Dit geneuzel zonder leestekens en alinea’s heb je niets aan. Kan er geen groep whatsapp aangemaakt worden? Of ga met zijn allen naar de Vrolijkheid om daar te babbelen…


  ⚠️ Meld

 33. @Ronnie

  Ik heb je stuk gelezen in die tijd van org. heb ik ook genoeg geplaatst. Merendeels van de stukken die ik geplaatst heb op orrg. zijn geband. Ik had het vaak over de organisatie die niet deugde. Bij hetzelfde org zat ook een zoontje van die dulde namelijk geen kritiek op de club want alles liep van een leien dakje.

  Dat stukken niet werd geplaatst in die tijd op org. was in mijn ogen dat sommige medewerkers naar de pijpen dansten van sommige leden van het bestuur.

  M. Roelofsen was in die tijd samen met de huidige TD alleen bezig tegendstanders een mes in de rug te steken en verder niet.

  Everse had in die tijd maar één probleem en dat was namelijk het nieuwe stadion.

  De kwestie Boerrigter had niks meer te maken met voetbal. Boerrigter liet zich het hoofd gek maken door een foute sponsor. Overal waar Boerrigter gespeeld heeft is ie met problemen weggegaan.

  In die tijd was een groep sponsors faliekant tegen elke aankoop van Everse waardoor de toenmalige trainer met spelers moest doen uit een andere klasse.

  Ik vervloek het toenmalige bestuur en sponsors nog steeds dat ze nee hebben gezegd tegen de twee die de heer Van Ginkel aanbood.

  In die tijd zijn aan allerbeide kanten grote fouten gemaakt. Op deze site hoor ik elrey er niet meer over, het zijn de mensen die geen weerwoord hebben op elrey zijn argumenten die niet verder komen dan Everse heeft beloofd.  ⚠️ Meld

 34. Dr. Jones ga echt eens naar de dokter!!!!!!!

  Jan Everse kwam met allemaal vage spelers en was duidelijk dat hij hier eiegn belang bij had gezien zijn relatie met Van Ginkel.
  Jan zijn vriend DE medicijnenman wilde spelers betalen en dat wilde FC Zwolle niet.
  Baas van eigen tent blijven was het motto.

  Jan Everse is niet te vertrouwen.
  Hij heeft een forumavond met supporters van FC Dordrecht gehad.
  Daarin ging hij in op zijn relatie met de supportersgroep Vanda’s.
  Ik had bij FC Zwolle nauwe banden met een criminele supportersgroepering die tactisch werden ingezet door ons.
  Dat zegt genoeg!  ⚠️ Meld

 35. @DamJan

  In de normale wereld mag iedereen zijn eigen mening hebben.

  In de voetbalwereld worden vieze spelletjes gespeeld. Als de mening niet bevalt dan wordt geprobeerd om mensen uit de wedstrijd te schoppen.

  Er zijn supporters en burgers die de vinger leggen op de zere plek. Wat jij en anderen doen is niet op de inhoud reageren maar met een beschuldigende vinger naar deze mensen wijzen. Wat jij en anderen ook doen is de vinger ergens anders heen wijzen zodat we het niet hoeven te hebben over de zere plek. En de mensen moeten hun mond houden over de zere plek.

  De draaideurvoorzitter zegt dat alles koek en ei is, de politiek en de meeste supporters vertrouwen dit klakkeloos. De waarheid is echter anders. De club zit in grote, financiële problemen. Anders deelt de KNVB je niet in categorie 1 in. En anders is er geen gemeentegeld nodig om uit de rotzooi te komen. Dat de voorzitter uitlegt waarom we in de problemen zijn gekomen is logisch. Het is alleen onlogisch dat de voorzitter niet precies kan uitleggen hoe we uit de problemen komen. De exacte cijfers worden geheim gehouden en de cijfers die de voorzitter zelf noemt in de media veranderen met de week. En het wordt met de week gekker. Nu heeft de voorzitter weer gezegd dat de club bewust heeft gekozen voor financiële problemen en dat de winst in de omzet wordt geïnvesteerd en tegelijkertijd zegt ie dat er voorlopig geen winst wordt gemaakt. Er is er maar één die naar de dokter moet en dat is onze draaideurvoorzitter.

  Zijn supporters kunnen dan in de wachtkamer tegen iedereen vertellen dat het allemaal aan Jan Everse, Henk van Ginkel, de medicijnman, Edward van Wonderen, het oude bestuur, ElRey en deze gek ligt dat hij nu bij de dokter zit.

  Alleen zit niet de draaideurvoorzitter bij de dokter maar ligt de club aan het infuus.  ⚠️ Meld

 36. @Martin Jongkoen

  Van boodschapper royeren is geen sprake, hooguit van schofferen…

  Er is totaal geen sprake meer van een discussie op de bal (de inhoud). En dat vind ik het meest trieste. Ben je het niet eens met de gang van zaken dan ben je een vijand en krijg je de ene ongefundeerde aanklacht na de andere ongefundeerde aanklacht voor de voeten geworpen. Je kent het wel… Ik ga niet op die onzin in.

  Ik heb op verzoek van PEC Zwolle op 5 december 2013 een schriftelijke voorzet gedaan hoe het potentieel onder supporters (beter) benut kan worden om de ambitie te realiseren. De supportersclub heeft hier kennis van kunnen nemen. Kortom mijn insteek was om gevraagd constructief mee te denken. Tot op heden – 20 maart 2015 – heeft er nog geen inhoudelijk gesprek plaatsgevonden.

  Wel heb ik gisteren van de voorzitter van de supportersclub vernomen dat ik en een aantal andere supporters binnenkort worden uitgenodigd voor een bijeenkomst. De club is in de lead voor het organiseren van de bijeenkomst.

  Alleen is het vertrekpunt niet meer het beter benutten van de kennis en kunde van supporters, maar het fanbase onderzoek 2013-2014 van de KNVB. In dat onderzoek staat de beleving van veiligheid bij voetbalwedstrijden, WiFi gebruik in het stadion en uitgavenpatroon van supporters etc. centraal.

  Een iets andere invalshoek volgens mij…

  De club zal op 30 maart a.s. ongetwijfeld de gevraagde garantstelling van de gemeente verkrijgen maar qua inhoud, proces en procedure verdient het allemaal geen schoonheidsprijs. En ik ben er nog steeds niet van overtuigd dat, dit leidt tot een andere uitkomst dan “we dronken een glas, we deden een plas en alles bleef zoals het was.”

  En dat vind ik jammer. Het kan zoveel beter, zoveel anders, zoveel eerlijker en zoveel transparanter. Maar ik kan mij niet aan de indruk dat ‘men’ dat gewoon niet wil. Supporters lijken geen behoefte aan kritische vragen en eigen participatie te hebben, het bestuur van PEC Zwolle lijkt er geen behoefte aan te hebben en het gros van de gemeenteraad lijkt vooral veel vertrouwen te hebben en geen behoefte aan controle.

  Ik hoor meer dan een jaar niks anders vanuit PEC Zwolle dan “binnenkort gaan we aan tafel met jou, andere supporters, de supportersclub en de directie”. En voorafgaand aan de raadsvergadering van 9 maart jl. wilde de club opeens mij urgent graag bijpraten over de gemaakte afspraken met de gemeente.

  Ik begrijp dat veranderen moeilijk is, maar niet veranderen is fataal.

  Ik heb mijn vraagtekens geplaatst bij de hele gang van zaken. Zelfs nog op PEC.nu een bijdrage geleverd onder de noemer doelstelling categorie 3 (financieel gezond). Uit een verslag van de forumavond heb ik begrepen dat de voorzitter gezegd zou hebben dat categorie 1 (financieel ongezond) bewust gekozen is, dat de winst in de omzet wordt geïnvesteerd(?) en dat de komende seizoenen er geen formele winst zal worden gemaakt. Kan ik wel weer vragen hoe de lening (en de garantstelling) worden afgelost, hoe dan de schuld/het negatief eigen vermogen wordt afgelost en hoe de continuïteit van de club wordt geborgd. Maar ik kan ook denken dat zoeken ze zelf maar uit. Als het misgaat hoef ik mij daarvoor niet te verantwoorden.

  Fijn weekend Martin en dank voor jouw bijdragen! Misschien zijn wij met dr Jones de enige 3 in Zwolle die het allemaal niet konden volgen en snappen.  ⚠️ Meld

 37. Als 1 (na zich echt in de feiten te hebben verdiept) kritische vragen stelt en 9 uit onkunde “wijselijk” hun mond houden of slechts verbale bellen blazen, luidt het publieke oordeel dat die ene fout zit. Als lemmingen de afgrond in.

  Niettemin jij ook een fijn weekend.


  ⚠️ Meld

 38. Waarom de gemeente Waalwijk RKC moest steunen

  21 maart 2015 Radio 1 14:00 ?? 15:00 (item vermoedelijk vanaf 14:30)

  http://www.radio1.nl/argos

  Voetbalclub RKC Waalwijk is een van de twaalf clubs die de KNVB vorige week in categorie 1 plaatste: clubs die in financiële problemen verkeren.

  In december kreeg de club nog een boete van 5.000 euro omdat bij de jaarrekeningen van ’13/’14 geen controleverklaring zat. En de club had de begroting voor het nieuwe seizoen niet voorzien van een onderzoeksrapport.

  In september vorig jaar werd RKC voor de vijfde keer financieel gered door de gemeente.

  Ze moesten wel, zegt de verantwoordelijk wethouder, want anders zou de gemeente 9 miljoen verliezen. Maar klopt dat wel?

  En waarom redt de gemeente de club, als eigenlijk iedereen in de raad en de omgeving er tegen is?

  Hoe een voetbalclub de gemeente bijna failliet liet gaan. Een reconstructie van Luuk Ex en Anne Vegterlo.

  https://decorrespondent.nl/2601/Hoe-miljoenen-aan-gemeentegeld-verdwenen-in-bodemloze-put-RKC-Waalwijk/193324527-6779f2ed  ⚠️ Meld

 39. Weet je, Martin Jongkoen, het kan best zijn dat jullie drie een echt punt hebben en dat de garantstelling teveel risico voor de gemeente betekent. Ook is het mooi dat jullie elkaar op dit log hebben gevonden. Zou het echter niet beter zijn wanneer jullie je spitwerk eerst achter de schermen met elkaar delen en daarover contact zoeken met de gemeenteraad en bestuur PEC? Je kunt anderen wel framen als lemmingen, maar ik hoop dat je er ook gevoelig voor bent dat voor velen de eindeloze stroom informatie, die niet altijd rechtsreeks relevant is, maar wel steeds vrij suggestief (zoals RKC-verhaal), teveel van het goede vinden. En voor jullie zelf geldt dat het mij een weinig effectieve strategie lijkt, omdat de kennelijke ergernis die het oproept afleidt van het punt dat jullie willen maken.
  Goedbedoeld advies van een lemming die vind dat iedereen (binnen de grenzen van de wet) zijn mening moet kunnen geven.


  ⚠️ Meld

 40. 😮 Onder de, hierboven, aangehaalde lemmingen…heb je ook al een groep échten

  Lemmingen zijn een informele groep binnen de onderfamilie woelmuizen (Arvicolinae) die bestaat uit de geslachten echte lemmingen (Lemmus),  ⚠️ Meld

 41. Een quote van een persoon die alom bekend staat om zijn onberispelijke reputatie en die een toonbeeld van integriteit is.

  De wereldvoetbalbond FIFA heeft meer invloed in de wereld dan elke mogelijke godsdienst of welk land dan ook. Dat zegt FIFA-voorzitter Sep Blatter in de Zwitserse krant SonntagsZeitung.”

  Ik zou zeggen “voetbal is religie”.


  ⚠️ Meld

 42. Om de leegte tussen de wedstrijden op te vullen:

  21 maart 2015: ‘Slag om de Skyboxen’, de corrupte wereld achter het voetbal

  Nederlandse voetbalclubs verliezen de strijd in Europa. Afgelopen donderdag nog werd Ajax in de Europa Cup als laatste Nederlandse club uitgeschakeld door een onbeduidende ploeg uit Oekraïne. Oorzaak van de teloorgang is de opkomst van steenrijke Russen, dubieuze Arabieren en schimmige Chinezen die met grootgeld clubs opkopen en vervolgens berooid achterlaten. Deze week verscheen het boek ??Slag om de Skyboxen??. van onderzoeksjournalisten Tom Knipping en Iwan van Duren. Zij doken in de wereld van prive-jets, gepantserde tanks en megajachten en zagen hoe clubs de regie verliezen aan steenrijke investeerders.  ⚠️ Meld

 43. De (op WLZ veelbesproken) supportersvereniging van PEC Zwolle is boos over een alcoholverbod dat burgemeester Fred de Graaf van Enschede heeft opgelegd rond de bekerwedstrijd FC Twente-PEC Zwolle, op 7 april.

  Op de heenreis naar de wedstrijd in Enschede mogen de Zwolse supporters geen alcohol drinken. De supportersvereniging van PEC Zwolle heeft in een brief aan De Graaf hun ongenoegen geuit. Zij vraagt het besluit terug te draaien. Dit meldt de Stentor.

  1000 man in 14 bussen

  De supporters gaan met zo’n duizend man in veertien bussen naar Enschede. Er mag al nooit alcohol mee, maar in de bus verkoopt de supportersvereniging bij uitwedstrijden maximaal twee blikken bier per persoon. Dat mag volgende week niet.

  Ook in het stadion is alcohol verboden, maar slechts voor de uit-supporters. Aanhang van FC Twente kan gewoon drinken. “Dat is niet zo erg, maar in de bus moeten wij kunnen bepalen wat we doen”, aldus voorzitter Freddy Eikelboom (Hup Fred, zoveel mogelijk zelf bepalen wat je doet; bovendien zal er ook één van ons tussen lopen. Veel plezier!).

  “Goede naam opgebouwd”

  Eikelboom noemt het besluit in de brandbrief onnodig. “De supporters van PEC Zwolle, welke afgelopen jaren met de supportersclub georganiseerd hebben gereisd hebben een goede naam opgebouwd door het vertonen van correct en goed gedrag bij uitwedstrijden. Dit hebben wij als supporters van PEC Zwolle laten zien bij de bekerfinale op 20 april 2014 en ook bij de strijd om de Johan Cruijff schaal in Amsterdam.

  Ook tijdens onze eerste georganiseerde reis voor de Europa Cup in Praag hebben wij als supporters laten zien hoe je met 2500 fans een mooi en groot voetbalfeest kunt maken. Het verbieden van slechts twee blikjes bier op de heenweg zal voor veel fans worden ervaren als een onterechte straf en zal zeker stuiten op onbegrip bij velen die meereizen naar uw stad.”

  (Van RTV Twente)  ⚠️ Meld

 44. HOE ik een lening krijgen HELP @ 2% rente van Brooks JAMES LENING INVESTMENT COMPANY

  Ik was niet zeker van het krijgen van een legit lening geldschieter online Maar toen ik mijn schulden niet meer kunnen worden geconfronteerd, mijn zoon was op het ziekenhuis bed voor een operatie die enorme geld te betrekken en ik ook nodig wat geld om te herfinancieren en een goede thuis dan heb ik naar streeft om bijstand van vrienden en wanneer er geen hoop meer ik besluit om online te gaan om een lening te zoeken en ik vind beken james lening investeringsmaatschappij, dus ik contact opgenomen met de e-mail: (brooksjamesloaninvestment@yahoo.com) met 2% rente en direct toegepast met mijn gegevens zoals aangegeven. Binnen zeven dagen na mijn aanvraag bekabeld hij mijn geleende bedrag met geen verborgen kosten en ik kon voor mijn zoon medische rekeningen te nemen, verlengen mijn huur factuur en betaal mijn schuld. Ik zal adviseren elke lening zoeker contact op te nemen via e-mail: brooksjamesloaninvestment@yahoo.com Voor eenvoudig en veilig


  ⚠️ Meld

Reacties zijn gesloten.