Berkum ontvangt oprukkend Nunspeet

Zwolle – VV Berkum speelt zaterdag op eigen terrein tegen Nunspeet en de Zwolse nummer twee van de 1e Klasse D krijgt dus een tegenstander die de laatste weken goed in vorm is.

“Nunspeet doet het de laatste tijd goed en scoort veel. Maar dat doen wij zelf óók en we krijgen er meestal weinig tegen, we hebben een goede mix. Als we zo blijven spelen moet het ook tegen Nunspeet lukken,” voorziet Berkum-middenvelder Ruud Wellenberg. “We een goede serie neergezet en die willen we verder doortrekken." Nunspeet draaide lange tijd mee in de middenmoot maar zette in de tweede periode een indrukwekkende opmars in. De ploeg van interim-trainer Marcel Boudesteyn won vier van de laatste vijf wedstrijden en staat nu vierde op de ranglijst, met drie punten achterstand op DETO dat een wedstrijd meer heeft gespeeld. Omdat Nunspeet in de komende drie wedstrijden de complete top-drie van 1D als tegenstander krijgt hebben de Veluwenaren de kansen in de titelrace nog in eigen hand.

Vorige week won Nunspeet met 4-1 van ASC Nieuwland, dat weinig in te brengen had. In de eerste helft was het al twee keer raak voor de thuisclub door Patrick Pluim en Nick de Graaf, die een penalty benutte. Na rust werd die score verdubbeld door Marcel Huisman en Peter Huijgen, die voor de tweede week op rij als invaller raak schoot. “We speelden bij vlagen verzorgd voetbal en daardoor was die dikke overwinning terecht. We zijn klaar voor de confrontaties met Berkum, DETO en DOS ’37,” liet coach Boudesteyn na afloop strijdlustig weten aan dagblad De Stentor.

Goede reeks
Ook Berkum is, met vier overwinningen op rij, bezig met een goede reeks. De ploeg staat nu tweede op de ranglijst, met een achterstand van slechts twee punten op DOS ’37. De Zwollenaren hebben overigens wel wat goed te maken tegen Nunspeet want dat was in november de eerste tegenstander die, door een 1-1 remise, punten afhandig maakte van het team van trainer Willem Brouwer.

Vorige week won Berkum met 3-2 van FC Zutphen in een duel dat met ruimere cijfers beslist had kunnen en moeten worden. Berkum kwam kort na rust via Chris van der Meulen op 3-1, waarmee de zaak beslist leek maar de Zwollenaren lieten daarna flinke kansen op een grotere uitslag liggen. Toen Zutphen 10 minuten voor het slot voor de tweede keer tegen scoorde kreeg de thuisclub het zelfs nog even moeilijk. “Natuurlijk hadden we het vorige week eerder af moeten maken, maar echt in de problemen hebben we niet gezeten. In de weken daarvóór hebben we bij al onze wedstrijden steeds een ruime marge gehouden. Als het bij ons goed staat moet dat nu ook weer mogelijk zijn,” kijkt Ruud Wellenberg vooruit.

De voor beide teams belangrijke wedstrijd Berkum-Nunspeet wordt zaterdag geleid door scheidsrechter Gert Maneschijn uit Daarlerveen, die op het Zwolse sportpark De Vegtlust om 14.30 uur af zal laten trappen.

Artikel delen: