‘Poging zware mishandeling’ voor boze moeder

Zwolle – Het Openbaar Ministerie Oost-Nederland gaat een 33-jarige vrouw uit Zwolle vervolgen voor mishandeling van een leerkracht bij een basisschool in Zwolle. Ook heeft ze een gedragsaanwijzing voor een periode van 30 dagen opgelegd gekregen.

Op dinsdag 17 maart 2015 is de vrouw door de politie aangehouden na een discussie met een lerares over een incident met haar kind. De woordenwisseling liep uit de hand en de moeder greep de lerares bij haar keel. De lerares is even buiten bewustzijn geweest en liep verwondingen op aan haar hals. Het OM dagvaart de vrouw voor poging zware mishandeling. De gedragsaanwijzing houdt een contactverbod met de lerares in en een locatieverbod voor de school en het schoolplein. De vrouw moet zich op 19 mei 2015 verantwoorden voor de rechtbank Overijssel, locatie Zwolle.

Artikel delen:
Reacties 76
 1. uhm? Een moeder doet dit niet zomaar en media maakt erger dan het is. vertel dan de echte redenen wat er is gebeurd? vraag het de juf en moeder die 2 samen zijn niet eerlijk ondervraag het kind die spreek de waarheid.


  ⚠️ Meld

 2. Een moeder doet dit niet zomaar? Dan nog staat het niet in verhouding. Een belachelijke reactie dus. Je kunt het niet eens zijn met een leerkracht, maar dit is buiten alle proporties. Een beschaafd mens doet dit niet, maar ja er zijn er daar steeds minder van… Wat is dat toch met ouders dat ze hun gelijk moeten halen. Kinderen moeten maar leren dat er soms onrecht is, mocht de juf inderdaad een fout hebben gemaakt.
  Mijn dochter heeft een hele strenge juf. Ik vind haar te streng, maar heb mijn dochter uitgelegd dat ze het te accepteren heeft en dus te luisteren heeft, ook al is het er niet mee eens. Zulke mensen zul je vaker in het leven tegenkomen.


  ⚠️ Meld

 3. Als ma Tokkie het niet eens is met de behandeling van haar geweldige kind, kan ze een klacht indienen bij de schooldirectie. Is het dan nog niet naar haar zin opgelost, dan staat de deur naar de Onderwijsinspectie open. Maar je blijft met je paupervingers van leerkrachten af! Keihard aanpakken, dit gif van de maatschappij!


  ⚠️ Meld

 4. De media maakt het erger dan het is? Moeder knijpt keel dicht tot bewusteloosheid volgt; dit is gewoon een keihard feit. Hieraan kan de media zelfs niet veel meer aan toevoegen, punt!

  Diep triest voor de leerkracht dat het zo gegaan is. In mijn tijd kreeg ik thuis te horen dat ik het er waarschijnlijk zelf naar gemaakt had, als ik straf kreeg op school en ik ben er beslist niet minder van geworden.


  ⚠️ Meld

 5. Dit is toch gewoon poging tot doodslag. Deze moeder heeft blijkbaar met zoveel kracht geprobeerd deze juf te verwurgen, dat er verwondingen zijn op de hals. Geen klap of trap uit boosheid, maar gericht iemands keel dichtduwen totdat iemand gestikt is. Gestoord en absoluut onverantwoord. Ik hoop dat moeder veroordeelt wordt en dat jeugdzorg zich met dit gezin gaat bemoeien, ik vindt dat zo iemand geen kinderen moet opvoeden, tis een gevaar voor de maatschappij en waarschijnlijk ook voor haar eigen of iemand anders kinderen.


  ⚠️ Meld

 6. Korte lontjes, het kind mag klagen bij mamsie en dan komt mamsie wel even met een grote bek en dreigementen. ik heb het on de buurt meegemaakt het was schandalig. En eigenlijk ook triest voor het kind als je moeder zoiets doet


  ⚠️ Meld

 7. Wat gaat er gebeuren? De adocaat gaat beweren dat de moeder zelf waarschijnlijk nare jeugdjaren heeft gehad. De juf had het probleem heel anders kunnen oplossen, dus heeft de bijna-wurging aan zichzelf te danken. Moeder kwam op tijd tot bezinning. Gevangenis gaat niet lukken, want dan geen oppas voor kind. Uitspraak: allemaal ongewild en ongelukkig gebeurd, ga maar een paar dagen met mooi weer papiertjes prikken in het park. En niet weer zoiets doen hoor!


  ⚠️ Meld

 8. @rechter: ik ben bang dat je gelijk hebt. Papier prikken/ voorwaardelijke straf en/of cursus zelfbeheersing.
  Alweer een beroep waar je vogelvrij bent: leerkracht. Fijn land.


  ⚠️ Meld

 9. Ach ach ach,wat weet iedereen het weer.En wat zielig voor die Juf,die ook haar handen NIET thuis kon houden .Het zal je kind maar wezen !!!!Zeker GEEN goede actie van de MOEDER,maar zeker ook niet van de JUF .


  ⚠️ Meld

 10. Ander beeld als nou de juf gezien had dat kindje blauwe plekken had dan was AMK ingelicht ect ect. Die moeder had dat dus eigenlijk moeten doen maarja eigen vlees en emotie…

  Ik praat het niet goed maar beide hebben hier schuld


  ⚠️ Meld

 11. @Anoniem: jij hebt zo te lezen hetzelfde iq en beschavingsniveau als tokkie-mama. Die domme doos had gewoon de directie en inspectie moeten informeren in plaats van een juf EN omstanders traumatiseren.
  @D erk: waar baseer je op dat beiden schuld hebben? Wat heeft juf gedaan? En wat is de rol van het kind geweest? Ik ken een basisschool waar een kind gericht stekende bewegingen naar een medeleerling maakt met een schaar. De betreffende leerkracht heeft het kind een keiharde trap voor z’n kont gegeven en daarna de schaar afgepakt. Boze tokkie papa op de school die ontslag van de leerkracht eiste. Gelukkig heeft’ie z’n zin niet gekregen en is het kind uiteindelijk van school gestuurd. Opgerot met dat type kinderen en ouders.


  ⚠️ Meld

 12. Triest genoeg is dat proces al jaren gaande in het onderwijs.
  Dat is ook de reden waarom ik al zo vaak even toevallig een stapeltje papieren bij een collega van het bureau moet halen of zij bij mij tijdens gesprekken. Waarom je een deur tijdens een gesprek net niet dicht doet. Je schat in dat iets wel eens uit de hand kan lopen, en je checkt even bij je collega of die alles nog in de hand heeft.
  Al jaren is die controle nodig….

  Net als een glazen paneel in deur of wand. Je wilt toch wel heel graag dat als een ouder of student je naar de strot grijpt, iemand op de gang het ziet en kan ingrijpen…

  Ik snap vooral niet dat mensen denken dat dit nieuw is. 🙁
  Gelukkig zijn het incidenten en blijft het vooral bij elkaar in de gaten houden e.d, maar iedereen in het onderwijs zal zich vroeg of laat wel eens in een situatie bevinden waarbij ze zich bijzonder onprettig voelen zeg maar.

  Natuurlijk maken scholen ook fouten, denk dat er geen school is die dat ontkent. En meestal willen ze ook graag meedenken hoe het op te lossen als het kan, maar helaas zien we ook te vaak dat ouders niet willen inzien dat de kinderen ook fouten maken. En vaak is het de laatste groep ouders die heel onredelijk kan worden als je een probleem wilt oplossen. Want immers: zij en hun kind hoeven niks te doen, het probleem ligt daar niet. Probeer dan maar eens de boodschap binnen te krijgen dat kind lief misschien z’n werk eens moet gaan doen, op school moet komen enz.
  Dan kun je zo ineens tegenover een schreeuwende ouder zitten die je verteld hoe je je werk moet doen…
  En… dit hoort erbij. Je moet hier mee om kunnen gaan, het sussen en het weer in goede banen krijgen. Natuurlijk.
  Maar laten we asjeblieft niet gaan doen of het normaal is….

  En als je kind thuis komt dat de lerares hem of haar geknepen heeft, dan ga je naar de directie lijkt me zo. Die dan zowel kind, ouder als medewerker aanhoort en dan bekijkt wat er nou precies aan de hand is en of er daadwerkelijk fout gehandeld is. Zo ja, dan zullen daar consequenties op volgen die echt niet leuk zijn. Je gaat toch verdorie een mens niet de keel dichtknijpen. 🙁  ⚠️ Meld

 13. niet loslaten dat gekke mens, en kind aub naar special onderwijs… niet op ons loslaten zulke spruiten :(…die slaat later conducteurs in elkaar en zo…mag van mamma… 🙁 >:(


  ⚠️ Meld

 14. blauwe plek? vermoedelijk gewoon bij de arm genomen om in de hoek te zetten wegens wan gedrag, is toen gaan krijsen als een big en heft zig laten vallen, want thuis mag immers alles… geloof er niets van…gewoon tokkie gedrag.. >:(>:(  ⚠️ Meld

 15. waar staat dat het kind blauwe plekken heeft gekregen door de juf?? ik lees dat nergens, heden ten dage wordt het kind ten alle tijden geloofd en de ouder zegt direct dat doet mijn kind niet, het geeft geen pas om een leerkracht zo aan te pakken dat het bewusteloos raakt, heb je een probleem met de leerkracht is de directeur het eerste aan spreek punt,


  ⚠️ Meld

 16. will….in 1 adem noem je speciaal onderwijs met deze situatie…..alsof alle kinderen op speciaal onderwijs zo zouden zijn of ouders….dat is natuurlijk een beetje ver gezocht! Verder te idioot voor woorden, geweld is nooit de oplossing.  ⚠️ Meld

 17. Nou Ed je durft nog al gauw een oordeel te geven,en lees nu is even de krant dan.Het kind is mishandeld,is letsel toe gebracht ,op school !!!! En laat mij dan ook maar zoals jij het zegt EEN TOKKIE wezen,maar wat ben jij dan ? En neem de natuur als voorbeeld ,elk dier en mens neemt het op voor hun kroost !!!! Maar jij hebt vast geen kind(eren) .


  ⚠️ Meld

 18. Lees het hier:

  De vrouw uit Zwolle die eerder deze week werd opgepakt voor het mishandelen van een leerkracht, doet aangifte van mishandeling tegen die juf. Volgens de vrouw heeft de juf haar dochter zo hardhandig vastgepakt dat de arm van het meisje gekneusd raakte.
  In de Stentor zegt de vrouw dat de kneuzing door een arts in het Isala Ziekenhuis is vastgesteld. De kneuzing zou zijn ontstaan toen de lerares het meisje dinsdag had vastgepakt omdat zij niet wilde luisteren. De moeder wilde verhaal halen bij de juf, waarna de discussie uit de hand liep. De moeder pakte de juf bij de keel, waarna de lerares het bewustzijn verloor. Ze liep daarbij verwondingen op in haar hals.


  ⚠️ Meld

 19. wat een oordelen zeg jullie kennen de moeder niet eens.
  hebben jullie zelf geen kinderen ofzo?????
  je laat je kind toch zekers niet bont en blauw thuis komen door wie dan ook.
  hoord de juf geen goed voorbeeld te wezen dan.
  wacht eerst het verhaal is af voor je mensen een tokkie noemt je weet de helft niet eens


  ⚠️ Meld

 20. De moeder had inderdaad gewoon een klacht in moeten dienen bij de schooldirectie. Deze actie is gewoon krankzinnig. Vroeger werd ik ook wel een hardhandig bij mijn arm gepakt door de leraar en inderdaad mijn ouders zeiden dan: dan heb je het vast verdient. Ik ken zelf een lerares die na schooltijd bedreigd werd door een moeder omdat ze haar zoontje uit de klas had gezet omdat deze totaal niet luisterde. Ze heeft de leerling niet eens aangeraakt, alleen maar uit de klas gezet! Vroeger werd je opgevoed door je leraren, buren en andere mensen in de omgeving. Tegenwoordig kan je een kind nog niet eens aanspreken op zijn of haar foute gedrag of je hebt al gelijk een boze ouder op je dak, met de opmerking: bemoei je met je eigen zaken ik bepaal zelf hoe ik mijn kind opvoed..Het resultaat: de jongeren van tegenwoordig denken dat alles vanzelf komt en dat ze alles kunnen maken. Ouders betalen telefoon kleding rijbewijs en als het kind dan 21 is en toch is eens moet gaan werken voor zijn/haar geld dan zijn ze te beroerd of ziek zwak en misselijk! Instelling van niks!!


  ⚠️ Meld

 21. Zum kotsen…. (dat is Duits, red.)

  Al die tokkies hier die reageren dat men van de kinderen af moet blijven. Nou, lieve tokkies, je kind heeft het er hoogstwaarschijnlijk zelf naar gemaakt. Als je ze van huis uit nou wat normen en waarden had meegegeven, dan had het geluisterd naar de juf en was een ferme “bij de lurven pakken” niet nodig geweest.

  Vroeger, dat waren nog eens mooie tijden. Dan was een leraar, dokter of een agent nog iemand waar je tegenop keek. Als ik vroeger thuis klaagde dat ik straf op school had gehad, kreeg ik thuis nog een extra portie straf…. Dat waren nog eens mooie tijden. Tegenspraak tegen volwassenen bestond niet.

  Maar tja, nu. Nu moet alles maar kunnen…. Geef de juf een standbeeld en laten we alsjeblieft hopen dat er een rechter rondloopt die een signaal wil afgeven. Een keel dichtknijpen riekt toch wel erg naar poging tot doodslag. Oh: En jeugdzorg. Direct.


  ⚠️ Meld

 22. Sterkte voor de leerkracht die dit overkomen is. Die moeder moet zich kapot schamen! Ik hoop dan ook dat Justitie waarmaakt wat men zegt, dat als je aan iemand komt met een publieke functie je drie keer zwaarder word gestraft. Dit gebeuren heeft ook heel veel impact op de school, wens de collega’s van deze juf ook veel sterkte toe.


  ⚠️ Meld

 23. Geen ontzag meer voor anderen of degene die je kind opvoedt en nog wat bij probeert te leren.

  Jeugdzorg mag wel eens bij de tokkie familie langs gaan en de lerares verdient inderdaad een standbeeld en vier weken betaald verlof.


  ⚠️ Meld

 24. oordelen oordelen oordelen jullie weten het zo goed.
  weten we wel zeker dan dat de juf buiten bewustzijn was ???????
  laten jullie je kind fijn mishandelen en dan zeg je gewoon zul je wel na gemaakt hebben en laten de tokkies dan maar fijn geen manieren hebben, ze komen tenminste wel voor hun kids op


  ⚠️ Meld

 25. Jou reactie zegt genoeg @ Angelique. “kom niet aan mijn prinsesje” je blijft gewoon met je poten af van iemand in zo’n functie. Wat er ook voor gevallen is. Wat een voorbeeld ook als moeder, op het schoolplein de juf aan te vallen. Met al die andere kinderen erbij.


  ⚠️ Meld

 26. Als je kind niet luisterd.. Zul je als moeder je plicht niet hebben gedaan.. En dat zeg ik als 25 jarige moeder die nog wél mn buurtkinderen aanspreekt en dan ook de ouders dat ik hetzelfde terug verwacht, mocht mijn dochter zich niet gedragen als ze buiten speelt..

  Is tegenwoordig de maatschappij zijn opvoedrol zo vergeten foto vernaggeld?? Ikke ikke ikke..

  Ik It takes a village to raise a child!!

  En ja.. Moeder tokkie ik hoop dat je nu je lesje geleerd hebt.. Had jij je kind maar normen en waarden moeten bij brengen!  ⚠️ Meld

 27. Als ik vroeger met een blauwe plek thuis kwam omdat de lerares mij zo hard moest aanpakken voor ik luisterde, had ik een groot probleem.

  Tegenwoordig komen de ouders wel even de keel dichtknijpen.

 28. Een kind bij de arm pakken kan al heel snel een blauwe plek veroorzaken. De vraag is of dit mag. Ik denk niet dat de vrouw hiervoor in het ziekenhuis geweest is. En misschien zat de blauwe plek er ook al wel… Ik hoop dat een lerares dit wel mag, anders zou je alles verbaal met kinderen op moeten lossen. Dat is geen doen.


  ⚠️ Meld

 29. Luister naar opa D erk. Wij zijn net zo erg als een keeldichtknijpende hysterische moeder met een borderline complex die geen respect heeft. Alleen zijn mening telt en is de waarheid.

  Deze moeder is nu ook al media slachtoffer door het weblog en de berichtgeving in die vreselijke krant De Telegraaf. Ook mag de moeder niet meer in de kring staan bij andere moeders om haar kind op te wachten tussen de middag.

  Moeder heeft daardoor erg geleden in combinatie met haar asociale stoornissen en angstig geworden. Dat is natuurijk geen goede basis voor het opvoeden van haar lieve dochter die voor het leven getekend is door de verschrikkelijke kneuzing aan de arm.

  Vreselijk voor de moeder. Hoop dat de D66 rechter een gepaste straf heeft voor de lerares.


  ⚠️ Meld

 30. Veel wijsheid toe gewenst voor de instanties die hier over moeten beslissen. Mijn standpunt blijft staan, handen af van hulp ver leners.


  ⚠️ Meld

 31. mijn standpunt blijft ook staan van kinderen blijf je af ongeacht wat ze doen. als je leraar word weet je dat je geen makkelijk leven hebt geeft je het recht nog niet om aan andermans kinderen te komen. en idd van mijn prinsesje blijven ze wel af ja geloof mij maar dan maar een tokkie dat boeid me zeer weinig  ⚠️ Meld

 32. Een blauwe plek aan de arm en dan naar Isala rennen….tsja… Advies van de advocaat opgevolgd? Zoonlief hier komt elke dag met blauwe plekken thuis van school….door spelen! Ik kijk dus daar al niet meer van op, laat staan dat ik voor elke blauwe plek/kneuzing medische hulp zoek.


  ⚠️ Meld

 33. vind het nog al geen verschil of je een kneuzing hebt van het spelen of omdat een volwassen persoon je die bezorgt.
  schijnbaar vinden jullie het normaal dat iemand dat bij je kind mag doen en dan schelden ze andere mensen uit die het niet met ze eens zijn.
  denk dat jeugdzorg maar is bij zulke mensen moet gaan kijken want als een ander je kind mag slaan wat doe jezelf dan wel niet allemaal  ⚠️ Meld

 34. Als mijn zoon een blauwe plek dan wel kneuzing heeft, toegebracht door een leraar dan wel lerares op school, is dat voor mij nog steeds geen reden om iemand de keel dicht te knijpen tot bewusteloosheid daarop volgt. Ik denk dat dit het punt is wat menigeen hier duidelijk probeert te maken!


  ⚠️ Meld

 35. misschien niet maar het is makkelijk oordelen terwijl je het hele verhaal niet kent. en dan mensen direct gaan uitschelden alsof dat wel normaal is.  ⚠️ Meld

 36. Angelique, hoe meer je reageert, hoe treuriger het wordt. Je blijft gewoon met je poten van onderwijzers, ziekenbroeders, politie-agenten enz enz af!  ⚠️ Meld

 37. OHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHH MY GOD …. wat een reactie’s weer .. Als mijn kind met kneuzings thuis komt door een leraar dan heb de leraar ook een kneuzing niemand die mijn kind mishandeld dat is makkelijk zat. Als ouder mag je het niet dan als leraar al helemaal niet.
  Ik geef de moeder groot gelijk.
  En ben het eens met Angelique wie zegt dat ze buiten bewust zijn is geweest ???????? is er bewijs van ??????? een arts haar onderzocht ???????? nope want nergens lees je dat, en ja het kind is bij ziekenhuis geweest dus bewijs genoeg dat er op school mishandeling plaats gevonden heeft.
  Ik zeg dikke duim voor de moeder meer ouders moeten hun kinderen zo beschermen des de beter word de leerplicht erop want die vinden klachten ook prima en doen er niks mee.
  Tja die ervaring heb ik zelf wel dat ik meldings over school gemaakt heb bij leerplicht en ze zeggen mevrouw u hoord van ons en nu zeker wel 2jaar later moet ik nog horen van ze .. AMBTENAREN doen dus ook geen moer voor kinderen.

  MOEDER u hebt goed gehandeld


  ⚠️ Meld

 38. Angelique, uiteraard zou ik ook wederhoor plegen op school als blijkt dat 1 van mijn kinderen buitenproportioneel zou zijn aangepakt. En als er dan een discussie volgt waar je samen niet uikomt, dan stop ik die discussie en geef ik aan dat ik het hogerop ga zoeken. Als je een beetje verstand hebt, dan weet je dat dat de normale gang van zaken is. Maar kom op zeg, iemand op deze manier de keel dichtknijpen om je verhaal ‘kracht’ bij te zetten omdat je er met woorden niet meer uitkomt? Dat vind ik nogal primitief!


  ⚠️ Meld

 39. Het is niet goed te praten.

  Maar is het geen optelsom? Kind geslagen, persoonlijkheden die wrijven, dan ook nog eens kritiek. Stress etc. Kan het gewoon geen opstelsom zijn, die een dwaze reactie heeft getriggerd. Daar hebben we allemaal wel eens last van.

  Laat de rechter maar oordelen na alle kanten te hebben gehoord en te hebben onderzocht.

  Dat het een hulpverlener/onderwijzer is die nu is getroffen betekent niet dat de straf zwaarder hoeft te zijn. Dat is natuurlijk een kromme redenering.


  ⚠️ Meld

 40. dat zou een normale reactie wezen ja maar nogmaals wij zijn er niet bij geweest en oordelen is makkelijk, ik zou mijn kind ook door niemand wat laten doen. vind de reactie van moeder niet zo raar hoor iedereen beschermt zijn kinderen met hun leven. een verhaal heeft 2 kanten ma je hoord hier alleen maar tokkie hysterische moeder ga zo maar door terwijl je de mensen niet eens kent. ik weet tenminste over wie ik het heb en moeder is absoluut geen tokkie alleen heel gek met dr kinderen en zo hoord dat.
  vind het niet echt een normale reactie om te zeggen zul je wel verdiend hebben


  ⚠️ Meld

 41. als de moeder gestraft word dan de leraar ook is mijn mening een kind een kneuzing geven om wat voor reden ook hoord niet thuis op een school zo dwaas hoord thuis op de bank tezitten zonder kinderen om dr heen


  ⚠️ Meld

 42. Allereerst heeft de moeder zeker niet goed gehandeld, wat ook de oorzaak van de kneuzing was. Als je kind thuis komt met een kneuzing, vraag je uitleg aan de docent en aan je kind. Als de verhalen niet kloppen ga je naar het schoolbestuur of naar de politie. Eigenrichting is gelukkig nog steeds niet toegestaan.

  Dan over de oorzaak van de kneuzing, ik las elders dat het buiten gebeurde op weg tussen school en gymzaal. Als een docent buiten loopt en een kind luistert niet,
  (A) heb je als ouder dan liever dat je kind een blauwe plek krijgt omdat de docent (omdat het kind zich niet met woorden laat corrigeren) het kind stevig bij de arm pakt of
  (B) heb als ouder liever dat je kind de straat op vliegt, onder een auto komt met de gevolgen daarvan, variërend van ziekenhuisopname tot overlijden.

  Angelique, Tja: kiest u maar tussen (A) en (B).

  Overigens heeft de docent blijkbaar altijd schuld, of hij (A) doet of (B) maakt niet uit.

  Tot slot: zolang we niet alle feiten kennen blijft de schuldvraag onopgelost en is het niet aan ons om de moeder of de docent te beschuldigen. Precies daarom had de moeder na de kneuzingen meteen naar schoolbestuur/politie moeten gaan, er is geen twijfel over mogelijk dat ze dat verkeerd heeft gedaan. Dat is niet goed te praten.


  ⚠️ Meld

 43. wie zegt dat de moeder niet eerst verhaal is wezen halen dan ??? wie zegt dat het de eerste keer is dat kind zo thuis komt dan ????? kijk dat zijn dingen die weblog niet weten maar wel gelijk mensen gaan oordelen met tokkie en noem maar op.
  Als je niks weet kan je ook niks zeggen en leerplicht pffffffff die doen geen moer zelf ervaring mee.


  ⚠️ Meld

 44. Sorry hoor Marga Rine… Ik heb het artikel gelezen en ook dat vind ik schandalig!!! Dus een leraar neemt het op voor 2 kinderen die gepest worden door een groep van 12!!! Ik ben zelf vroeger gepest omdat ik te lang was….. en ben ook vaak opgewacht door groepen van 12 man. Dat tekent een kind pas voor het leven!! Een keer bij de arm gepakt worden is daar niks bij!!! En dan moet hij ook nog zijn excuus aanbieden aan de pestkop? Nee dat is lekker!!! Volgende keer als er in mijn huis wordt ingebroken zal ik ook even mijn excuses aanbieden aan de inbreker dat ik zoveel spullen van waarde in mijn huis heb liggen en dat hij er ook niks aan kon doen dat hij die gewoon moest stelen!!!! Het gaat toch helemaal nergens meer over???


  ⚠️ Meld

 45. @Marga Rine

  Je weet dat Tokkies over het algemeen liegen en bedriegen toch? Mits jezelf een Tokkie bent, dan ben jij je daar niet van bewust. De situatie is daarom dan ook als volgt; Die Tokkie moeder heeft haar kind bij de arm gepakt en geeft de lerares nu hiervan de schuld, maar dat maakt allemaal niets meer uit voor Tokkie moeder, want Tokkie moeder wordt toch vervolgd wegens poging tot doodslag.


  ⚠️ Meld

 46. Bij de reacties op de stentor staat dat de moeder het op het schoolplein heeft gedaan, nadat de juf gezegd heeft dat ze het gesprek niet op het schoolplein wilde voortzetten. Toen is moeder door het lint gegaan. Als je als moeder zo agressief reageert, zal ze dat naar kinderen misschien ook wel eerder zijn als die niet luisteren. Ongelofelijk dat types aan Angelique dit goed praten, of zit ze te trollen.


  ⚠️ Meld

 47. Oke misschien is het ook wel minderwaardig om steeds tokkies te zeggen maar 1 ding is zeker. Bij dat soort mensen ligt het altijd aan een ander want hun kind doet nooit wat. Ik heb ooit zo’n moeder aangesproken omdat haar kind (zoon van 9!!) zand en stokjes in het onderbroekje!!! van een 4 jarig meisje zat te stoppen!! Ik had gelijk naar de politie moeten bellen want toen ik bij die moeder aanbelde kreeg ik de wind van voren!! Dat ik haar kind daarvan beschuldigde…dat ik niet wijs was…enz. Ik zeg pedo in de maak met zo’n moeder… Gelukkig heeft het moeder van het meisje daar een melding van gedaan. Want dat joch was echt totaal ontspoord. Stenen op auto’s gooien. Katten schoppen en stokken gooien.. maar nee haar kind was een engeltje en ik moest niet meer het lef hebben haar kind aan te spreken want dan had ze nog wel wat ome’s en neven die me wel even een kopje kleiner gingen maken. I rest my case…..


  ⚠️ Meld

 48. Kind gewoon niet meer terug naar die school. Lijkt mij het beste voor beide partijen. Dat sommige figuren hier gewoon geweld goedkeuren tegenover een leerkracht kan er bij mij niet in. Je hebt gewoon je handen thuis te houden. Nee , “onze kinderen doen dat niet, die zijn zo lief” het ligt altijd bij deze figuren aan de ander. Met hun korte lontjes. Ik hoop dat deze juf gewoon weer aan het werk kan, en hier over heen komt.


  ⚠️ Meld

 49. Wat mij opvalt in deze discussie zijn de spelfouten van de mensen maken die het voor de moeder opnemen zoals Tja en Angelique.
  Kennelijk zijn ze niet zo slim. En dat is waarschijnlijk ook zo, als je een beetje verstand hebt geef je je kinderen het goede voorbeeld. En dat is niet de juf op het schoolplein de keel tot wurgens toe dichtknijpen. Ken het type helaas ook uit ervaring. Kom niet aan hun prinsen die het allemaal gaan maken als topvoetballer. Kinderen hebben enorm brutale mond tegen de trainer. Als je daar wat van zegt krijg je de ouders over je heen. Vooral sneu voor de kinderen die opgroeien met een verknipt wereldbeeld en bij voorbaat al kansloos zijn omdat ze niet weten wat normaal is.  ⚠️ Meld

 50. @vroeger
  Wat mij opvalt in deze discussie zijn de spelfouten van de mensen maken die het voor de moeder opnemen zoals Tja en Angelique.
  Kennelijk zijn ze niet zo slim.


  8)

  Bijna weekend!


  ⚠️ Meld

 51. kennelijk zijn jullie niet zo slim als jullie je voordoen het enige wat jullie doen is oordelen over mensen die je niet kent.
  heb je ergens gelezen dat ik zei dat geweld goed is??????
  maar jullie schijnen het wel normaal te vinden dat een leraar geweld gebruikt dan spoor je hem zelf niet.
  laat mij dan maar een tokkie wezen volgens jullie maar kijk eerst maar na jezelf jullie wonen zeker in zonnendaal  ⚠️ Meld

 52. Angelique, als je goed hebt gelezen had je kunnen opmaken dat ik het geweld van beider zijden niet goedkeur. Alleen staat het dichtknijpen van iemands keel totaal niet in verhouding tot een kneep in de arm. Dat is wat het mijns inziens hier om draait.


  ⚠️ Meld

 53. JohnvD,

  Ik heb dat wel kunnen opmaken uit je tekst.

  Maar ook voor jou geldt: Je kent niet het hele verhaal, ik ook niet. Daar is gelukkig de rechter voor.

  Maar wat ik wel weet: Je mag als juf GEEN VINGER uitsteken naar kinderen. Belachelijk of niet, zo is het nu eenmaal. De juf dient – als onomstotelijk vast staat dat ze het kind fysiek heeft aangepakt – dus ook vervolgd te worden. Kwestie van gewoon de wet volgen en niet -zoals jij helaas ook doet- voor eigen rechter gaan spelen.  ⚠️ Meld

 54. Ik ben het helemaal met JohnvD eens… Het geweld is (mits de juf echt zo hard heeft geknepen) inderdaad van beide kanten niet goed te keuren, maar er zit nog wel een verschil in de mate van het geweld. Daarbij wat moeten die kinderen op het schoolplein wel niet hebben gezien? Dat hun juf wordt gewurgd en neervalt…dat is gewoon een beeld waar je die kleine kinderen niet mee moet opzadelen. En ik snap dat mensen boos worden als ze vinden dat iemand onterecht aan hun kind zit maar dan nog..als we allemaal voor eigen rechter gaan spelen is het einde wel ver te zoeken….
  Ik denk dat het kind zowiezo wel van school afgaat. Is het niet om de ruzie met de juf dan wel omdat de kinderen het kind waarschijnlijk wel gaan pesten met de woorden…o ben je boos? Ga je nu je moeder halen om me te wurgen? Dit zijn ook gevolgen waar denk ik nog niemand over heeft nagedacht in deze heftige discussie. Kinderen kunnen namelijk ook erg hard zijn! Het kind moet weer naar een nieuwe school, nieuwe vrienden maken of wordt gepest op de oude. Kortom het kind is de dupe van deze hele kwestie. En dat stuit mij nog het meest tegen de borst. Had deze moeder gewoon een klacht ingediend dan was deze situatie waarschijnlijk heel discreet tussen de ouders en het bestuur opgelost in plaats van dat iedereen het nu uitvecht op internet.


  ⚠️ Meld

 55. @Marga Rine

  Maar wat ik wel weet: Je mag als juf GEEN VINGER uitsteken naar kinderen. Belachelijk of niet, zo is het nu eenmaal.

  Heb je hier ook een bron voor? In mijn lagere schooltijd (vorige millenium) kregen ik en klasgenoten met enige regelmaat een draai om de oren. Blijkbaar is er iets verandert?


  ⚠️ Meld

 56. @veldwachter

  haha ja mijn vader kreeg vroeger zelfs nog slaag met de duimstok… En die draaien om de oren van de leraar heb ik ook wel gehad.
  Daarbij moest ik regelmatig mijn mond wassen met zeep als ik vieze woorden zei…en dat waren nog niet eens de woorden die ik vandaag uit de monden van 5 jarigen hoor!!!


  ⚠️ Meld

 57. Draai om de oren mond met zeep haha ben blij dat we dat nu niet meer normaal vinden. Allemaal tekenen van onmacht en onkunde net zoals die vrouw die de keel dichtkneep.


  ⚠️ Meld

 58. Idd 1steJohn

  Bericht door dick, op 18 maart 2015 14:50

  Gebrek aan woorden vaak ook:

  teken van onmacht/onkunde (voeg ik ff toe nav 17:24),
  gebrek aan sociale vaardigheden
  gebrek aan respect

  op het vorige topic over dit schrijnende onderwerp citaatje van Syl over veranderde omstandigheden: en dat waren nog niet eens de woorden die ik vandaag uit de monden van 5 jarigen hoor[/url]  ⚠️ Meld

 59. hallo met adri mischien heeft ze gescholden dan wordt ik ook boos of heeft ze eerst geslagen en flinke klsppen teruggekregen en verloren ja dan moet je niet beginnen met knoken doe ik ook wel eens


  ⚠️ Meld

 60. Veldwachter,

  Wat dacht je van het Wetboek van Strafrecht? Of de bron die ik eerder gaf.

  Daar staat heel duidelijk in dat het OM van vervolging afziet omdat de leraar zijn excuses heeft aangeboden én omdat de school hem al geschorst had.

  Het bezorgen van een blauwe plek bij een kind is vele malen erger. De juf is niet geschorst en heeft zo ver ik kan zien geen excuses aangeboden.

  Hoe zuur het ook is, een strafrechtelijke vervolging van de juffrouw is in dit geval, en juridisch gezien, niet meer dan terecht.


  ⚠️ Meld

 61. Als de lerares het kind heeft vast gegrepen om te voorkomen, bijvoorbeeld, dat er een gevaarlijke situatie ontstaat, waarbij het kind in gevaar komt, heb je een heel andere situatie… Dan wordt er echt niet vervolgd.

  Ik was er niet bij, maar als het gaat om een situatie waarbij het kind tijdens een wandeling tussen de school en de gymzaal onhandelbaar was, is het goed mogelijk dat ze het kind vastpakte om te voorkomen dat deze de straat op zou rennen oid?
  Waar moet ze dan excuses voor aanbieden?

  We waren er niet bij….. en er worden op dit moment geen verdere feiten over bekend gemaakt.

  Wel is duidelijk dat de lerares de discussie niet op het schoolplein wilde voeren, wat absoluut terecht is. Iedere leerkracht had dit gedaan.
  En haar keel is wel degelijk dichtgeknepen. Dit is een feit.

  Ik snap niet waarom hier de moeder bijna meer verdedigd wordt dan de lerares met deze feiten. Want niemand weet waarom de lerares gehandeld heeft, maar wel dat de moeder zwaar overtrokken gereageerd heeft….
  Het OM pakt het echt niet zo zwaar op als de lerares echt zomaar een kind mishandeld zou hebben.


  ⚠️ Meld

 62. De kinderen van deze moeder blijven gewoon op die school. Als moeder die zich zo druk maakt om haar lieverdjes, zelfs aangifte doet tegen de juf, begrijp ik dat niet helemaal. Je zou denken dat het vertrouwen in die school bij mams wel weg is. Als juf geen enkele blaam treft, gaat ze dan ook haar excuses aanbieden voor haar gedrag?


  ⚠️ Meld

 63. ik snap niet wat dat kind nog op school doet, het soort tokkies kids die de school na het lager onderwijs niet afmaken,en als je dan helemaal niets kunt kan je patat gaan bakken in een cafetaria en achter een kassa ergens gaan staan,waar de hele dag van die hangers staan.Ze had gewoon met die bagus poten van de juf moeten afblijven.Trouwens dat hele buurtje daar moeten ze opblazen,een en al rioolratten met hun families.En verder denk ik dat de juiste rechter de juiste beslissing zal nemen.dat wint ze niet!!!! Nee tokkies volk wil ik niet mee geassocieerd worden, ze mogen wel op zouten uit deze wijk. En inderdaad dit volk liegt alles bij elkaar, en dan denken ze ook nog dat iedereen op de straat gek is!!!!!!


  ⚠️ Meld

Reacties zijn gesloten.