Dag van de Leerplicht, vertel je verhaal

Zwolle – Donderdag 19 maart is het voor de 11e keer de landelijke Dag van de Leerplicht. Op deze dag staan scholen en gemeenten stil bij het recht op onderwijs. Speciaal voor deze dag vertellen leerlingen hun verhaal. Op inspirerende, motiverende en persoonlijke manier laten ze zien wat onderwijs voor hen betekent. Hoe bijvoorbeeld die ene leraar of lerares hen heeft gestimuleerd en wat ze straks met hun diploma willen bereiken.

De gemeenten in de regio IJssel-Vecht beloonden de leerlingen met het meest aansprekende verhaal met een prijs. In Zwolle vielen leerlingen van basisscholen De Wilgenburg in de Aa-landen en De Ridderspoor in Westenholte in de prijzen. Op beide scholen overhandigde wethouder Ed Anker daar een eerste en tweede prijs. De winnende leerlingen hadden volgens de jury in hun werkstuk goed de link gelegd met leerplicht. Ed Anker: "De werkstukken laten duidelijk zien dat de leerlingen echt nadenken over hun toekomst. Ze zijn bereid er voor te werken en er energie in te steken. Dat vind ik mooi. Ik hoop dat alle toekomstdromen van deze leerlingen uitkomen".

Kinderen hebben het recht om zich te ontwikkelen en een diploma te halen maar nog steeds zijn er jongeren die zonder diploma van school gaan. Tijdens de Dag van de Leerplicht organiseren de deelnemende gemeenten in Nederland activiteiten om de leerplicht breed onder de aandacht te brengen van scholen, ouders en leerlingen.

Artikel delen: