Viering 125 jaar Leger des Heils in Zwolle

Zwolle – Ter gelegenheid van het 125 jarig bestaan van het Leger des Heils in Zwolle wordt op zaterdag 28 maart, van 11 tot 15 uur, een grote fancy-fair gehouden in en om het gebouw van het Leger des Heils aan de Geert Grootestraat.

Deze fancy-fair omvat onder meer marktkraampjes met producten die door cliënten van het Leger des Heils zijn gemaakt; verder huisgebakken wafels met kersen, kinderen kunnen pannenkoeken versieren en zich laten schminken. Er is een springkussen en een ballonnenactie. Kledingboetiek ‘de Kleine Knip’ houdt een kledingverkoop met 50% korting op de wintercollectie en presenteert de zomercollectie. Het geheel wordt opgeluisterd door de muziekband Just Fun, het shantykoor ShantyPlus en dansgroep Concrete Jungle. Koffie, thee en limonade zijn gratis.

Scoutinggroep Renatum 57 houdt een paalzit-actie. De opbrengst hiervan is bestemd voor het werk van het Leger des Heils in Cuba. Van het geld wordt vooral kinderspeelgoed gekocht.

Dutch Street Cup

Op zaterdagmiddag start op het Grote Kerkplein in Zwolle de competitie van de Dutch Street Cup. Om 11 uur verrichten wethouder Nelleke Vedelaar en Dik van den Hoek, directeur Leger des Heils Overijssel, de aftrap. De dansgroep Concrete Jungle uit Arnhem zal met een spectaculaire act de aftrap omlijsten.

Het opvangtehuis van het Leger des Heils Nos Casa aan de Drostenstraat opent zaterdag zijn deuren voor belangstellenden. Bezoekers worden getrakteerd op een pannenkoek.

De Dutch Street Cup is de landelijke door Stichting Life Goals georganiseerde straatvoetbalcompetitie voor dak- en thuislozen en andere kwetsbare groepen. Acht teams uit Noord Nederland, waaronder een dak- en thuislozenteam uit Zwolle, komen op 28 maart in actie. Het Zwolse dak- en thuislozenteam bestaat uit cliënten van het Leger des Heils en RIBW Overijssel (Regionale Instelling voor begeleid Wonen, Werken en Welzijn) en cliënten van de Herberg.

Het doel van de Dutch Street Cup is cliënten van genoemde instellingen met behulp van sport te stimuleren om de stap terug naar de samenleving te zetten. En ook te gaan sporten bij een reguliere sportclub. Hiermee slaat Dutch Street Cup een brug tussen sportverenigingen en welzijn- en zorginstellingen, en draagt het programma bij aan de + 10% sportparticipatie doelstelling van het NOC*NSF.

Bij de Dutch Street Cup wordt ook om de Fair Play Cup gestreden. Alle teams kunnen tijdens de wedstrijden punten verdienen door sportief gedrag te tonen. Het meest sportieve team wint de Cup!

Op zondag 29 maart houdt het Leger des Heils twee jubileumsamenkomsten in café De Tagrijn aan de Buitenkant in Zwolle, om 9.45 en om 11 uur. In dit café, dat toen nog ‘De Drie Zwaantjes’ heette, begon het Leger des Heils 125 jaar geleden,zijn werk in Zwolle.

Deze diensten worden geleid door Hans en Marja van Vliet, algemeen leiders van het Leger des Heils in Nederland.

Artikel delen: